Dansu’ Pinguinului?

Zilele toride din ultima vreme m-au băgat şi pe mine-n focuri ca să mă exprim astfel. Cum am săpat prin arhiva de lucru am găsit imprimările unui proiect pus în mişcare (şi apoi la sertar) în 2006. Proiectul s-a numit VEŞTI PROASTE şi albumul pe care-l pregăteam „Perfect Perisabil”. Am imprimat şi vocea atunci la 11 piese, dar am fost profund nemulţumit de rezultat, în mare parte acesta a şi fost motivul pentru care am abandonat proiectul.
Dar să revin! Imaginea unui Bucureşti în flăcări îmi tot apare şi revine de ceva vreme, acum trei zile m-am decis şi am şi „făcut” o piesă nouă: Bucharest Burning [Anthem].
Acum ştim cu toţii ce s-a întâmplat la Maternitatea Giuleşti şi mi-am exprimat şi părerea pe subiect, atât ieri (Bileţelul de adio), cât şi azi (Jelitu). Mă uit pe geam şi nu văd încă fum nici dinspre Cotroceni, nici din direcţia Pieţei Victoria şi nu arde nici Casa Poporului. Şi apropo de tot felu’ de petiţii şi cererea unei Zile de Doliu Naţional, sunt de acord cu o zi de Doliu Naţional dacă căsăpim în sfârşit preşedintele, guvernul şi măcar 75% din actuala clasă politică. Dacă în continuare numai ne văicărim şi jelim, merităm din plin tot ce se întâmplă. Petiţiile sunt pentru oameni cu prea mult timp liber şi prea puţin curaj. Şi cum spunea tatăl unuia din bebeluşii arşi: să-i ardem puţin. De acord. Da’ de ce numai puţin?! 80% zic eu că ar fi un procent rezonabil…. Dacă scapă, scapă… Îi împuşcăm.
Se aud în schimb manele de la vecin. Şi tare mă tem că la pomana de 40 de zile a bebeluşilor decedaţi vom ţopăii beţi tot pe… Dansu’ Pinguinului….
Peste toată vălmăşeala aceasta se suprapune realitatea (sau nebunia?) cotidiană. Frunza drept brand, banii azvârliţi pe geam – mai exact deturnaţi -, incompetenţa, nesimţirea, nepăsarea… Nu de brand nou, ci de conducători noi avem nevoie şi eu – nu trag semnalul – ci încă o dată: dau semnalul! 👿
Mazăre şi Năstase zic că fetele frumoase ar fi brand-ul potrivit. Nu zic nu, dar fete frumoase sunt şi-n Cehia, Polonia, Ungaria, Moldova, Ucraina…
În fine! Nu e „Dansul Pinguinului”, ci „Bucharest Burning”, nu e Romeo Fantastik, ci Mr. Pan[k]sament.

M-am mişcat bine. Piesa am făcut-o în jumătate de zi, clipuleţul l-am montat în 30 de minute azi dimineaţă şi nici coperta nu mi-a luat mai mult de 15 minute. 😀

Despre piesele pomenite (acelea vechi), lucrez la re-editarea lor, nu par deloc perisabile, ba, parcă sunt mai actuale ca acum 5 ani şi sper că-n zilele, săptămânile următoare albumul „All the Best, from Bucharest!” o să fie gata şi cu puţin noroc am să-l şi lansez într-o formă sau alta.
Până atunci aveţi single-ul promoţional, 2 piese ce pot fi ascultate şi descărcate legal şi gratuit de AICI.

8 comments on “Dansu’ Pinguinului?

 1. Bucurestiul arde, la propriu si la figurat! Imi place coperta. Recunosti ca te-a inspirat Romeo Fantastik, da? 🙂
  Petitia lansata de Realitatea era necesara.
  Ce sa mai spun, Brush…. asta e inceputul sfarsitului! Vai de noi!

  • nici o petiţie nu o să rezolve vreodată ceva în România. nu că o nouă revoltă populară ar rezolva mare lucru, dar măcar o parte din vinovaţi astfel ar plăti. părerea mea.
   între ce a făcut Romeo Fantastik şi ce am construit eu sunt cel puţin diferenţe de nuanţe. 😉
   vai de noi, dar repet, ne-am făcut-o cu mâna noastră.

  • merci.
   alte vremuri… nu cred că atitudinea de atunci o să revină.
   şi odată cu Biblioteca Naţională parcă au ars şi multe alte lucruri…. bunul simţ de exemplu. da’ ne-am ales cu manelele….

 2. suna mai complex … dar parca nu mai e acelasi fun ca pe SpoileDJerks… poate sunt si alte vremuri… dar … oricum o dai soarele inca rasare si ce a fost si este nu conteaza mai mult de o clipa .. si ca tot vorbeam de soare si ca arde …in principiul se poate spune ca te bucuri de libertate din moment ce faci ce muzica vrei si ai timp sa-ti exersezi ideile tale cit iti place… chiar si cu riscul si sacrificiul asociat… deci oriunde in lume cei care trag la patron si mai au si alte vise te pot invidia cel putzin o clipa…

  • cum spuneam, am săpat în arhivă şi am găsit setul în limba română pregătit acum 5 ani şi… abandonat. cu puţină sudoare cred că pot face ceva drăguţ şi ca şi-n cazul piesei “An Untitled Track (Responsible Hate Anthem)”, cred că ar fi păcat pe de o parte să-mi bat joc de munca mea – şi a altora care m-au ajutat -, pe de altă parte sunt teme, piese chiar faine şi – te asigur – unele funny. 🙂
   de sunat, sună mai complex decât Romeo Fantastik, nu? 😆 😆 😆
   invidia…. draq ştie. cât timp lucram cu program la birou nu aveam timp nici să mor, înţeleg ce spui. dar nu eram plătit pe măsură – deşi relativ bine. eram frustrat că n-am timp de “ale mele”. acum lucrez de acasă tot pentru o firmă, deocamdată banii scârţâie şi tre’ să-mi bat capul să fac ceva că altfel risc să dorm sub pod. când eşti sufocat de griji, mai greu cu…. “ale tale”. dar nu, nu mă plâng, sunt un tip încăpăţânat, maniac şi cred că ceea ce fac are sens şi într-un final va da şi roade.
   şi cum vorbeam şi ieri: dacă nu “io”, cine? (că aţi plecat toţi..! 😆 😆 😆 )

 3. bah, focul e periculos…..trebe dati aia jos si dusi la doftana…lasa focul ca nu e bun ….bata de baseball e mai green…. 🙂

  • băh, tare mă tem că şi arşi, ăşti nu mor, nu scăpăm de ei. după ce-i arzi, tre’ să-i şi împuşti şi după aceea îi mai incinerezi şi nu împrăştii scrumul, nu, îl bagi în betoane la 77 de metri sub pământ.
   asta cu green-ul e cam hippie dude…. 😆 😆 😆

   [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=6us61Tpu4Vg]

   (sper…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *