Cseke, fuck you!

S-a gândit să-şi dea demisia, da’ în final i-a cerut lui Sorin Oprescu să demită întreaga echipă managerială de la Maternitatea Giuleşti. Aruncatul pisicii moarte se numeşte procedeul şi este continuarea firească a punerii spitalelor sub tutela administraţiilor locale, altfel spus, şi-a luat ministerul mâna de pe ele şi s-a spălat ca Pilat.
E prima oară în 40 de ani când nu mă simt bine în pielea mea de ungur. Şi e neplăcut.
Am înţeles – deşi nu şi susţinut – intrarea UDMR-ului alături de PD-L la guvernare. Pentru UDMR pierderea finanţărilor în plan local înseamnă eşec absolut, de aici şi nevoia de a se agăţa de guvernare. Nu e etic, probabil nici scuzabil, dar cum spuneam, pot să înţeleg.
Acum, în prag de nouă moţiune UDMR putea să facă pasul decisiv şi elegant, bătea palma cu PNL şi PSD şi reveneam la situaţia din toamna trecută. Incidentul de la Maternitatea Giuleşti dincolo de tragic şi de imperativul demisiei nu neapărat ca responsabilitate directă, dar de onoare, era momentul prielnic şi tot odată o cale elegantă – pretext – să o facă.
Nu s-a întâmplat aşa.
Ba, UDMR şi conducerea partidului, acest Cseke pe care – futu-l în gură – îl cheamă şi tot Attila, se agaţă de guvernare într-un mod pe care eu, repet, etnic maghiar, nu-l mai înţeleg.
Nu e normal să-mi fie ruşine de ce fac alţii, dar îmi e şi îmi este şi silă.

Fuck you Cseke! Szégyeld magad!

6 comments on “Cseke, fuck you!

 1. Reporter: “v-ati gandit sa va dati demisia?”
  Cseke: “da!”
  Reporter: “si v-o dati?”
  Cseke: “nu!”
  Fara comentarii…
  Dar de Videanu ce zici? A declarat ca el dimineata spune Tatal Nostru si ca el s-ar descurca cu un salariu de 1500 RON, cu sotie somera si copil la facultate. Mi-a placut de Mircea Badea, s-a inchinat si i-a urat ca asa sa-i ajute Dumnezeu!

  • am văzut şi conferinţa de presă al lui Cseke şi emisiunea lui Badea.
   din ce am înţeles că Cseke a fost convins de partid – UDMR – să nu demisioneze şi cum spuneam, cred că UDMR are o politică extrem de greşită la ora actuală. şi acolo a încremenit o gaşcă învechită şi uzată care nu cred că reuşesc să conducă partidul în interesul propriului electorat, ci iau deciziile strict în interes personal.
   Videanu la ce avere a dosit, poate să spună Tatăl Nostru şi în secunda doi “să-mi bag pula” şi tot bine o să trăiască. iar Badea făcea mişto de ortodoxismul de promenadă de care suferă mare parte din populaţie…

 2. Pe astia nu-i arde focul?! nu se prabusesc si ei cu niciun avion?! De cand sunt astia la putere, numai nenorociri se intampla!
  Da, Mircea Badea face mereu misto, dar ce i-a urat lui Videanu si cum s-a inchinat, a fost sincer si din suflet.

  • accidente aviatice se petrec destul de rar, ce-i drept în cazul tragediilor aviatice îşi pot pierde viaţa destul de mulţi oameni. dar ideea este că accidentele survin în condiţii normale de zbor predominant în urma unor erori umane.
   cam la fel stă treaba şi cu focul. ba da, focul îi arde şi pe ei, dar nu se găseşte nimeni să le dea foc. este lipsa de atitudine despre care am vorbit zilele acestea.
   când s-a prăbuşit avionul polonez cu toată conducerea în ea şi m-am întrebat de ce nu pică un avion cu Băsescu şi guvernul său am fost aspru urecheat de “deontologi” şi moraliste. e drept, încă nu se tăiase salariul, pensia, nu crescuse TVA-ul, etc. şi nici cei care m-au înjurat toamna trecută şi m-au numit comunist nu şi-au cerut scuze şi ştiu că nici nu o să o facă.
   şi Badea îşi răceşte gura cam degeaba.
   iar pe Videanu îl doare fix în fundu’ curţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *