retrospectiva săptămânii

Ar fi multe de povestit, s-au întâmplat multe. A fost și Serata de Joi, am expus niște fotografii… m-a doborât oboseala și o frumoasă răceală.

A început și prima etapă de votare la RoBlogFest: 11 – 18 martie 2010. 😀 (Mă țin tare pe locul 159. 😀 )

De la Boc am aflat că o să avem bani prin 2030 și tot o dă cu asemănarea cu Grecia. OK, că s-a dus ratingul de țară dracului, că nici un investitor nu își (mai) bagă banii într-o țară a cărui premier pomenește de posibilul dezastru, nu mă interesează. Ce aș vrea eu să fie la fel ca-n Grecia este atitudinea maselor, a poporului: în stradă frate și molotovuri!

S-a confirmat (în sfârșit) și Sonisphere-ul de la București, revin și la acest subiect, dar cea mai de top știre este cea cu verificarea angajaților (la pat) aflați în concedii medicale cu… poliția. Super tare! Mă bucur că șmecherii din consiliile de administrație și alți clienți politici rămân cu salariile și bonusurile grase, bine că tăiem salariile bugetarilor, mărim taxele și împingem la disperare masele… Poate-poate data viitoare sepepistul din spatele lui Boc prinde-n gură o grenadă defensivă, nu un bulgăre de zăpadă… Și mai e schimbarea lui Geoană de la conducerea senatului. Păi momente în care un singur partid deținea tot monopolul funcțiilor și puterilor din stat au mai fost după 1989. A făcut-o și FSN-ul și PSD-ul și nu prea se agita nimeni că se duce de râpă democrația. E drept, ce face acum partidul portocaliu este alarmant, dar se pare că Geoană este omul luptelor pierdute.

Începe și noul sezon de Formula 1, prima cursă este la Bahrein în acest week-end și cum se știe, revine pe circuit și Michael Schumacher, nu la Ferrari ci în cadrul noii echipe Mercedes GP.

Dar încep  cu ce m-a ars mai tare săptămâna aceasta: acțiunea „s.m.s.”, adică Salvarea Muzeului Severeanu și Serata de Joi.

Dintr-o acțiune cu ținută într-o locație elegantă, cu ștaif, salvarea s-a transformat (ad-hoc) într-un mini cenaclu la un pahar de bere în cârciumioara „La Biblioteca” din Cișmigiu. Degeaba vrei să salvezi muzeul, dacă conducerea, administrația (și politicul) nu vrea…

Localul este drăguț, cam scump pentru ce oferă și – din păcate – inadecvat pentru ce s-a dorit. Părerea mea. Este înghesuit și prost iluminat. Mulți din cei anunțați pe afiș n-au mai venit, motivat sau nu, nici publicul nu s-a înghesuit și din ce am aflat, din eroare de comunicare, unii n-au reușit să intre. Cred că o astfel de manifestare n-are sens cu circuit închis și ar trebui să aibe acces toată lumea, până la urmă lucrurile doar așa au sens.

În cazul în care muzeul va rămâne o redută de necucerit, aș propune o locație gen La Scena, un spațiu mult mai adecvat decât ce poate oferi localul din Cișmigiu.

A fost o seară agreabilă, cu iz studențesc, nu știu însă și cât de eficientă. Și cred că importantă este tocmai eficiența. Ca idee pun câteva imagini de gust aici și calupul îl puteți lua de pe Transfer.ro (timp de 10 zile). Sper ca liloo să aibe energia să-și ducă acțiunea până la capăt. Și cred că are nevoie de tot sprijinul nostru. Pozele sunt cum sunt, spuneam că lumina este destul de proastă iar eu mă încăpățânez să fac fotografii fără blitz cu toate că aparatul meu pe întuneric are un zgomot destul de deranjant… Asta e! Am fost acolo în calitate de invitat ci nu de jurnalist, dacă pot să-mi acord o astfel de calitate. 🙂

S-a confirmat Sonisphere România.

Astfel vom avea la București trei zile (25, 26 și 27 iunie) de foc cu trupe grele: Metallica, Rammstein, Manowar, Heaven & Hell, Slayer, Megadeth, Alice In Chains,  Anthrax, Volbeat, Mastodom, Stone Sour.

Bilete pot fi cumpărate on-line AICI, sau din magazinele Eventim, Germanos, Vodafone, Librăriile Cărturești și Humanitas, abonamentele pentru toate cele 3 seri sunt disponibile la 3 categorii, cu 350 Ron, 490 Ron și 550 Ron.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=be7iNHw8QoQ]

Bun. Mâine gătesc (din nou), de săptămâna viitoare revin la rotiseria de discuri, s-au adunat multe-multe noutăți. 🙂

23 comments on “retrospectiva săptămânii

  1. cam tarziu ……… ziua buna !
    sper sa ajunga metallica ……….. la rammstein mi-e si teama sa ma gandesc , pt ca mi se taie respiratia …… da doamne sa fie adevarat de data asta 🙂 nu cred ca mai rezist unei alte dazamagiri …………… revin maine pt papa bun 😀

  2. pentru lummy – da, știam de câteva zile, dar am tot fost prins cu altele.
    Eu Rammstein am mai văzut, Metallica nu sunt strict favoriți, sunt foarte curios să-i văd pe Slayer, Anthrax și Alicie In Chains. 🙂
    Da, mâine papa bun, azi încă zac…

  3. sanatate maxima , din partea mea !
    n-am ajuns joi , muncesc prea mult , dar nu am alta varianta , liloo zicea ca se va repeta …… poate data viitoare ajung 🙂

  4. pentru lummy – da, liloo se agită, să sperăm că o să aibe și rezultate. 🙂
    mă pun pe picioare, sărut-mâna.

  5. pentru lummy – am rămas în urmă cu muzica, am un teanc mare de discuri de „prăjit”, o să arunc o ureche și la asta, merci. 🙂

  6. Sonishphere cred ca o sa fie evenimentul deceniului la noi: Manowar, Metallica, Slayer, Megadeth, Rammstein si Heaven And Hell. Pe majoritatea nu le-am mai ascultat de foarte multa vreme dar as vrea sa le vad in concert.

  7. pentru Garm – Manowar au fost anul trecut, din punctul meu de vedere nu sunt decât niște bufoni jalnici, însă restul formațiilor merită toți banii. 🙂 Metallica, Slayer, Anthrax și Megadeth pe aceeași scenă, e ceva!

  8. ce bine ca mai exista oameni asa pasionati ca lillo, ce pacat ca eforturile uneori nu reusesc sa aiba si sustinerea necesara pt a avea rezultat . cred ca ma duc sa-mi iau un medical, n-am avut medicale d-alea de nebolnav, macar sa apuc sa vad cum e :)) tamenii mai mari ca cele din ultima vremen-am mai auzit, dar ne mai mira oare ceva?

  9. pentru Luka D – habar n-am despre ce vorbești, n-am văzut filmul respectiv și slabe șanse să-l văd vreodată… 😛
    îmi place muzica lui Bowie și mi-a plăcut în filmul „Hunger”. 🙂

  10. pentru lu – teoretic da, însă practic nu… des-organizarea anunțată și pe afiș nu servește scopul. părerea mea.

  11. In legatura cu muzeul ..Intr-o tara in care lucrurile se misca greu de sus in jos ,faptul ca cineva a incercat sa faca ceva ,e un lucru bun ..Cred ca nici liloo nu a avut mari sperante si i-a fost destul de greu sa faca si ce a incercat …
    ,,Cred că o astfel de manifestare n-are sens cu circuit închis și ar trebui să aibe acces toată lumea, până la urmă lucrurile doar așa au sens.
    De acord ..insa de la idee la practica drumul este absolut dificil ..

    Si pana la urma ,chiar si asa ,Brush ,macar cei o mana de oameni care ati reusit sa va strangeti ,ati incercat sa va faceti voua insiva o clipa mai frumoasa in cenusiul locurilor in care ,pare ca nu se mai intampla nimic ..In Bucuresti mai aveti cate ceva in sensul ca uite ,concerte peste concerte ,etc ..Imagineaza-ti ce e in provincie ..Teatrul ,opera ,putine expozitii nu suficient mediatizate ,ici colo un concert cu participare ,sa zicem ,de oras si …..mitinguri neluate in seama …Ma rog ..si lehamitea ce ne macina pe majoritatea..

  12. despre retrospectiva ,ca de obicei ..Tu reusesti sa surprinzi esenta esentelor .
    Felicitari pentru loc desi eu te vad cu mult ,mult mai sus

  13. pentru miruna – știu că practica dezminte teoria, dar am eu fixuri: când faci ceva, să-l faci cu folos… adică bunele intenții nu țin loc rezultatelor și deocamdată rezultatele lipsesc. regularizarea evenimentului în locația din Cișmigiu nu face bine nimănui. a fost ok o dată ca soluție de avarie.asta este părerea mea.
    locul în competiție…. păi am „uitat” să-mi fac 10.000 de conturi și să mă votez singur… 😛

  14. Ma intreb tu cum ai fi procedat in atari situatii /
    Si facand afisul nu i-ai sugerat ?
    Asa e …catre scop converg demersurile numai ca inhamatul de unul singur si datul cu capul de pereti …e …cum sa zic …de regula …

    Sa nu te superi pe mine ..Intreb si eu …Eu nu am vazut niciodata Cismigiul macar darmite ( nu stiu exact ortografia ac cuvant) locatia …ca sa-mi dau cu parerea

  15. Si …lasa …mai bine asa ..Pe tine nu te incalzeste cu nimic ierarhia in astfel de conditii doar ca ,sincer ,pentru felul in care iti structureszi ceea ce contine fiecare blog ,pentru pertinenta comentariilor pe care le ai la bloguri ,daca se pune si asta ,pentru coerenta ,consistenta ,spirit de observatie ,o buna cunoastere a ceea ce afirmi ..si pentru multe altele ,locul tau era mult ,mult mai sus..

  16. pentru UnSoricel – de data aceasta sunt de acord cu tine: dacă n-a venit miliția, n-am făcut nimic.

  17. pentru miruna – legat de muzeu, am făcut ce am putut – afișul – și mi-am mai dat cu părerea, dar liloo este șefa, este proiectul ei, organizarea și deciziile ei.
    în ceea ce privește blogfest-ul, sunt ușor iritat că am fost exclus din secțiunea bloguri muzicale, dar asta-i o altă poveste… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *