Noiembrie

Toamna poate fi şi rumenă, parfumată cu aroma mărului copt, stropită cu must… Ne întoarcem în braţele ei ca-n îmbrăţişarea unei amante de demult, părăsită cândva pentru o vampă… Toamna zâmbeşte printre frunzele sfioase şi ne face cu mâna.

Nu ne vom plictisii nici în luna noiembrie. 🙂

Din 2 noiembrie, Alin ne invită la film în fiecare seară de luni de la ora 20 la The Light Cinema (Mall-ul Liberty din intersecţia Calea Rahovei cu progresului). Sub titulatura „Bohemian Monday”, Alin ne propune filme cult în exclusivitate, o singură proiecţie. Programul pentru luna noiembrie:
alin
Aldmovieland Opening
Luni 2 noiembrie:
The Good The Bad and The Weird (Bunul, răul şi ciudatul, 2008)
Titlu original: Joheunnom nabbeunnom isanghannom
Regia: Kim Ji-woon (A Tale of Two Sisters, A Bittersweet Life)
Cu: Song Kang-ho, Lee Byung-hun, Jung Woo-sung
Un “noodle-western” corean, omagiu lui Sergio Leone, prezentat si aclamat la festivalul de la Cannes 2008 ; cel mai bun regizor al festivalul de la Sitges

Luni 9 noiembrie :
Oliver Twist (2005)
Regia : Roman Polanski
Cu: Barney Clark, Ben Kingsley, Jamie Foreman
Dacă nu aţi văzut sau doriţi să revedeţi ambiţioasa ecranizare a romanului lui Charles Dickens de către controversatul Roman Polanski.

Luni 23 noiembrie:
Southland Tales (Richard Kelly, 2006)
Cu Dwayne “The Rock” Johnson, Seann William Scott, Sarah Michelle Gellar, Justin Timberlake, Bai Ling, Christopher Lambert
Fluierat dar si adulat la Cannes in 2006, azi film-cult, distopie SF si dezmăţ vizual , creatia autorului lui Donnie Darko

Luni 30 noiembrie:
Le deuxieme soufflé (A doua şansă, 2007)
Cu Daniel Auteuil, Monica Belucci, Eric Cantona, Michel Blanc, Jacques Dutronc
Un remake de specialistul Alain Corneau al clasicului film noir de Jean Pierre Melville

Marţi, 3 noiembrie, la Iron City (Str. Blanari 21 (subsol) Tel. 0747 59 88 33 0721 22 33 43.) avem expoziţia fotografei Dana Mitică „Metamorfoze Într-un oraş de Fier”.

dana_mitica

Şi avem o grămadă de concerte, doar câteva din acestea:

Yann Tiersen concertează la Sala Palatului, miercuri, 4 noiembrie 2009, de la ora 20.  Artistul este cunoscut în special pentru coloanele sonore ale filmelor “Le Fabuleux Destin d’Amelie Poulain” şi “Good Bye Lenin”, dar este şi membru al formaţiei “This Immortal Coil”, trupa dedicată reinterpretării pieselor “Coil” şi a colaborat cu artişti ca Noir Desir, Red Cardell, Bastard şi The Divine Comedy.

Sala Palatului găzduieşte joi, 5 noiembrie 2009, cu începere de la ora 20, concertul extraordinar sustinut de Jon Lord, clăparul formaţiei Deep Purple.

Formatia Implant Pentru Refuz lansează tot pe data de 5 noiembrie, noul material discografic în Club Fabrica. În deschidere vor urca pe scena Blister Blue şi D’aia.

În aceeaşi zi, Joi 5 noiembrie, va avea loc lansarea oficială a primului produs de studio al trupei  R.U.S.T., E.P.-ul „Warriors of Heaven”, printr-un concert susţinut la clubul Mojo (fost Backstage), din Bucureşti, Str. Gabroveni , nr. 14, la ora 20.00.

Pe 6 noiembrie, în Club Control (Str. Academiei nr. 19) avem Noblesse Oblige şi în deschidere Arc Gotic.

Vineri, 13 noiembrie 2009, în Club Suburbia din Bucureşti, un concert care aduna pe aceeaşi scenă cinci trupe din patru ţări, Spania, Grecia, Bulgaria şi România, un concert dedicat în exclusivitate metalelor extreme, Black şi Death Metal: spaniolii de la Kathaarsys, cvartetul elen de Black Metal avangardist Nethescerial şi trio-ul Death Metal Eufobia din Bulgaria, alături de două trupe suport autohtone.

16 noiembrie îi aduce pe Arenele Romane pe legendarii W.A.S.P.

wasp
19 noiembrie este seara în care Paul Di’Anno va concerta la Silver Church, un eveniment obligatoriu pentru toţi rockerii cu pretenţii.

Pe 20 noiembrie, tot în Suburbia avem concertul SUPERBUTT, una din cele mai active şi promiţătoare formaţii din Ungaria, o trupă pe care o cunosc personal de 10 ani şi despre care am să vă povestesc în curând. Dacă vă plac Clawfinger, Metal-ul abordat modern şi cu vână, să nu-i rataţi! Alături de ei urcă pe scenă şi Snapjaw şi Dwarf Planet .

 

Nu în ultimul rând, pe 25 noiembrie, de la ora 20, la Sala Palatului concertează Ian Garbarek sub egida Masters of Jazz.

13 comments on “Noiembrie

 1. la Yann Tiersen o sa fiu si eu 😀

  pentru o clipa m-a batut gandul sa ma duc si la WASP… dar, prefer sa ii pastrez in amintire asa cum i-am “cunoscut”. ma tem ca n-am sa-i recunosc in cei de acum, pe cei de atunci.

  lasitate de toamna…

 2. pentru unicornu’ francez – fain. 🙂 distracţie plăcută.
  cred că WASP se străduiesc să redea vechea lor formă şi imagine, s-ar putea să fie un concert interesant. 🙂 eu încerc să ajung la Paul Di’Anno, Superbutt şi mi-ar place mult Garbarek, dar nu-mi permit biletul…

 3. pentru Roxanne – asta e partea frumoasă… mai sunt şi teatrele, vernisaje şi multe alte evenimente…
  şi e partea cealaltă: traficul, mizeria… nu în ultimul rând oamenii… uneori faini, de multe ori…
  plus intervine aspectul financiar: fără bani e tristeţe mare de multe ori! 😆 😆 😆
  aşa că… 🙂

 4. ihaa.. fun maXim abia astept sa ne spui de Paul…

  cu WASP ca si cu alte citeva trupe se pare ca s-a sezizat managementul lot ca au prins in Europa de Est. Ciudat sa fi un nume asa cunoscut si asa putina lumea sa vina in vest sa te mai vada.. altfel zis facusi banii alcindva acu nu-i mai faci pe aici dar toata lumea te stie inca!

  fete pe blat la cinema cind ? ca Oliver a fost aci pe tv saptamina trecuta.. si nu mai dau banii.. Daniel Auteuil si Monica Belluci sun bine dar trebuia sa aiba si Irreversible (French movie nu ala American) mai ziceai ca e ceva desi la gagici nu le place …. am fost cu Rita la el cindva si m-a detestat dupa filmul ala 3 luni ! La deuxieme suffle probabil e mai ‘domol’ pe stilul lui Auteuil, bourgeois… ah romanii inca viseaza la asa ‘intelectuali’ cu asa sotii ….Emanuelle Beart

  oricum asta a fost cred cel mai bun film a lui Auteuil in multi ani
  http://www.imdb.com/title/tt0387898/ in caz ca nu l-ai vazut ! are o scena de nu cred ca vreodata o sa poti sa o uiti ca si in Irreversible..

 5. am vrut probaibl sa zic ca numai francezii au curajul sa faca filme asa radicale pe linga multe atit de burgheze !… ciudat paradox… la care multe ‘natziuni’ aspira … A bout a suffle ramine originalul La douxieme suffle nu are cum sa nu fie o copie !

 6. pentru UnSoricel – la cinema nu mă duc că n-am bani (şi de cele mai multe ori nici răbdare…), la concerte nu ştiu dacă o să ajung – tot din lipsă acută de fonduri… nu că e scump, dar chiar nu mai am deloc. şi de la ultimul (meu) concert am venit pe jos acasă… 😆 😆 😆 râd, dar s-a făcut frig şi urât, no more fun… mă duceam să văd Di’Anno, Superbutt şi Garbarek… am ratat şi NIN şi Prodigy, ce mai contează două-trei rateuri? 😆

 7. dupa dec 89 ziceam , bai acuma o sa avem si noi concerte , chestii ,trestii…………si uite ca este , dupa ceva ani ,drept….dar acu nu e loz sau timp de mers…..mama ei de treaba….

 8. pentru rifeor – nu ştiu… la generaţia noastră e treaba că avem majoritatea deja familie şi alte responsabilităţi şi priorităţi, la copii de azi e problema că depind de banii de la părinţi… e şi criza, vremurile sunt cum sunt… dar toate acestea nu justifică dezinteresul general. cârciumile sunt pline ochi, de băutură (droguri) se găsesc bani… adică sex & drugs da, rock’n’roll nu…. 😆 😆 😆

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *