asta vrea publicul (despre media, criză, gay-fest şi artă)

N-am mai vorbit în ultima vreme despre „realitate”, despre lucrurile concrete şi imediate din jurul nostru.  Nu prea mai am stomac pentru ele, nu prea e mare lucru de spus. S-a retras cu târle şi trâmbiţe Mihaela Rădulescu din media „jegoasă”, media din care s-a hrănit, media în care şi-a câştigat faima, popularitatea şi nu în ultimul rând traiul mult mai decent decât au majoritatea românilor. S-a retras într-un moment în care în primele patru luni ale acestui an, investiţiile publicitare în piaţa TV autohtonă au scăzut cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar cele din presa scrisă, cu 40%. Trusturile media nu prea mai au de unde să scoată sume fabuloase pentru a plătii „vedete” mai mult sau mai puţin veritabile, reale. Ogică, Sexy Brăileanca, Alina Plugaru, Nikita, Piticul Porno, Naomi, Magda Ciumac versus Andreea Marin, Teo Trandafir, Mircea Radu sau Mihaela Rădulescu. Atâta timp cât scandalurile, trivialul, nuditatea şi nulitatea vând publicaţiile şi fac audienţe cu investiţie minimală sau zero, tradiţionalul „merge şi aşa” se aplică şi în mass-media. „Titus Steel a ejaculat din greşeală pe un cameraman“ este titlul unui pretins comunicat de presă difuzat săptămâna aceasta de Radio 21. Se poate şi aşa… Staţi aproape, nu ştiţi ce pierdeţi! Ha ha ha! 😛 😛 😛

Normalitatea mă sperie. Este o generalizare ambiguă care pentru fiecare din noi reprezintă cu totul altceva. „Marşul pentru normalitate” versus „Marşul pentru diversitate” este mai mult o găselniţă mediatică, decât un act real cu substanţă. Nu am înţeles şi nu înţeleg ideea de „gay pide parade” – marşul mândrieri de a fi gay – cum nici contra partida, marşul mândriei de a fi „normal” nu are nici un sens pentru mine. Nu te poţi mândrii pentru o infirmitate – să zicem marşul mândriei de a fi ciung – cum nici un marş că eşti mândru că nu eşti ciung nu are sens. Nu ştiu dacă homosexualitatea poate fi comparată cu infirmitatea, probabil nu, dar evident, abordarea este relativ similară. N-am nicio vină pentru faptul că-s alb, că-s blond, că am ochii albaştrii. Nu mă simt responsabil nici pentru inchiziţie, nici pentru sclavagism sau holocaust. Nu sunt mândru de faptul că sunt heterosexual. Şi are dreptate Un Soricel când spune că fiecare individ este o minoritate. Şi dacă mai mulţi indivizi se grupează în jurul unor idei sau caracteristici pe care le consideră comune, este treaba şi dreptul lor. Eu nu mă simt bine în nicio „adunătură”, sunt mult prea egoist şi egocentric pentru asta, dar, asta este problema mea. N-am să arunc pietre nici în grupările de ultraşi, nici în fanii Michael Jackson, mă doare-n cot de Martorii lu’ Iehova şi n-am să mă înscriu în nici un partid politic. Punct. Dar asta este decizia mea intimă şi fiecare din noi decide pentru el. Nu vreau să voteze nimeni pentru mine şi în locul meu.

Asociaţia „ACCEPT“, care promovează toleranţa şi diversitatea, organizează sâmbătă, între orele 17.00 şi 19.00, Parada Gay, în timp ce vineri seară, de la 17.00 la 20.00, şi sâmbătă dimineaţă, între 10.00 şi 14.30, două organizaţii de dreapta, Asociaţia Noua Dreaptă şi Asociaţia pentru Cultură „Alfa“, au planificat marşuri sub deviza „Pentru normalitate“.
Patriarhia Română atacă Primăria Generală a Capitalei pentru că a aprobat organizarea a două manifestări contra comunităţii de homosexuali şi lesbiene din România, în zilele de vineri şi sâmbătă, care ar avea ca punct de organizare Dealul Mitropoliei. Totodată, conducerea Bisericii Ortodoxe susţine despre organizatorii celor două manifestaţii – Federaţia Organizaţiilor Ortodoxe Provita din România, Alianţa Familiilor din România, Forul Ortodox Român, respectiv Asociaţia Noua Dreaptă – că funcţionează fără binecuvântarea Sfântului Sinod şi urmăresc doar să-şi facă reclamă.

Programul ultimei zile al gay-fest-ului:

(Sâmbătă 23.05)
17.00 Marşul GayFest ’09 (Piaţa Unirii – Piaţa Constituţiei – Staţia de metrou Izvor)
19.00 Serile Filmului Inklusiv, Lumea nevazută, Verde Café
19.00 Expoziţie foto Cupluri, Soho Lounge
19.00 Expoziţie foto Generaţii, Verde Café
23.00 Closing Party, Soho Lounge

Ce vrea publicul depinde şi de cum este educat publicul….

În final, dar nu în ultimul rând, vă invit la un vernisaj. 🙂

Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti organizează sâmbătă, de Ziua Porţilor Deschise, mai multe workshopuri şi o paradă de modă neconvenţională. De asemenea, cei interesaţi pot achiziţiona lucrări ale studenţilor.
În spaţiul expoziţional al Universităţii Naţionale de Arte din strada general Constantin Budişteanu, va avea loc, de la ora 19,00, vernisajul expoziţiei „Întâlniri vizuale”.
“Evenimentul reprezintă prima colaborare experimentală ce reuneşte produsele dialogului artistic (conceptual şi formal) dintre studenţii secţiilor de Grafică şi Pictură din cadrul Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti”, se arată într-un comunicat al Universităţii.

La expoziţie participă şi un prieten, Andrei Pavel cu lucrarea de grup intitulată „Lilith”.

andrei_pavel_01andrei_pavel_02

11 comments on “asta vrea publicul (despre media, criză, gay-fest şi artă)

 1. Tara-ram-tam -tam, da s-a retras Mihaela Radulescu pardon cica Schwarzenberg din media care de fapt a ridicat-o si a facut-o vedeta din anonima care era si care a facut absolut orice pt. a fi in atentia ei, pe langa surle si trambite cu marea idee ca e unica in aceasta media , ca nu mai e nimeni de valoarea ei”valoarea mea , valoarea mea” zicea un refren :D. Eh , asta e cand ti se suie la cap si ai impresia ca esti superbissima ,adorata publicului , in fapt acest public a cam fost impins s-o placa, dar in aceeasi masura nu a fost nici asa de adorata , foarte multi se plictisisera de ea . Mai degraba s-a retras de oftica , nervi, ca nu a fost indeajuns sustinuta de media si public in toate fanteziile ei personale .
  Parada gay, bleah, nush de ce or vrea oamenii astia cu tot dinandinsul sa ne spuna ca-si folosesc partea dorsala .
  Sper ca Andrei sa aiba succes la expozitie , merita, e un tanar talentat si deosebit .

 2. pentru lu – ‘neaţa. ai punctat tot ce era de punctat, asta şi era ideea… 🙂
  cum spuneam, expoziţiile par interesante, manifestaţiile ca idee nu-mi plac şi nu cred că sunt o soluţie, fiecare face ce vrea cu ce are… ha ha ha! 😛
  Andrei este talentat, dacă o să fie şi susţinut, o să se ţină de treabă…. fără susţinere moare şi arta, mor şi artiştii.

 3. Criza nu stie sa ocoleasca nici un domeniu dar chiar ca e mai placut sa admiri cum se ingalbeste iarba de caldura decat sa faci zapping si sa ramai mai nedumerit decat inainte, iar in privinta grupurilor se aplica doar gandirea gen”Cine nu e cu noi,e impotriva noastra!” cand terenurile cu ‘Here are tigers” isi afla cumparatori…
  Si daca nu arta, atunci cine ?

 4. pentru flyaway – criza este în noi în primul rând.
  de asta şi ţine sloganul: “cine nu e cu noi…”
  artă… devine un moft tot mai mult. 🙂

 5. Oricum ai judeca lucrurile ceva ramane neclar ,pe la mijloc ..
  Insa oricat de deschis ai fi spre ceilalti ..unele lucruri nu le poti accepta nicicum ..Astia nu inteleg de ce vor neaparat ,dar neaparat sa se impuna cu niste chestii care nu numai ca sunt impotriva firescului acestei lumi ca …uite ..odata ..cineva a intrebat un preot..,,Parinte de ce credeti ca a fuma e atat de pacat pe lumea asta? Parintele i-a raspuns:
  Frate ,nu eu, pacatosul ,sunt in masura sa zic asta dar ma gandesc ca daca Dumnezeu ar fi lasat omului dreptul de a fuma i-ar fi facut si un horn in cap pe unde sa iasa fumul ca eu stiu ca narile sunt lasate doar ca sa tragi aer in cosul pieptului si gura ca sa iasa ..

  Asa ca ..nu stiu ..
  Actiunile de contracarare mie mi se par justificate pentru ca nu e de mirare ca multi din forurile indrituite sa introduca in lege aceste ,,drepturi”
  si chiar ii dadeam dreptate dlui Paunescu atunci cand il intreba pe,,militantul”acela ,simpatic de altfel ..ca ..animal..scuze..
  cum vor creste copiii din familii cu tata si tata ..si mi s-au strepezit dintii cand ala a spus linistit ca acele lucrurti intime ni se vor intampla in prezenta copiilor..doamne in ce lume traim ..
  A lasa lucrurile chiar la voia intamplarii si a ne face ca nu ne pasa ..Ma gandesc tu cum i-ai putea explica lui david ca ..tu esti tata si celalalt e..cine ?
  Cand in parc copiii vin cu mama si tata ..sau daca ,adolescent fiind ti-ar zice intr-o zi..Tata eu m-am indragistit de Gigel ..

  M-am legat de asta din blogul tau ca mi se pare extrem de grav pentru un popor indeobste normal din acest punct de vedere..

 6. OK de unde sa o iau.. ca ar fi multe de amintit cum omu are minte scurta…. dar o sa zic ca …doar acum citiva ani daca iti lasai putin plete ca tip si daca ascultai un anumit gen de muzica ‘vestica’ erai privit chiar mai rau decit erau homosexuali privitzi azi – ei atunci stateau ascusi in dulap nu prea ieseau in evidentza.

  Acuma da ies in evidenta…dar poti argumenta ca si ei ca toata societatea romaneasca au ceva de IMPORT legat de cauza lor… deci viseaza si ei la America lor ca toti romanii care poarta Nike si dame care-si trag tzitze de plastic ca sa fie placute pe tv etc…. deci nimic diferit pina aici !…

  Legat de ‘normalitate’ … credeam ca macar asta e un argument mai acceptat in Ro acuma … deci ca tot romanu e o natiune de statistici de ceva timp.. 3% din populatie este de alta orientare decit hetero cam la orice natiune si in orice tara… adica asa se nasc .. .poate argumentul ca anumite animale se nasc natural homosexuale cum tot ca specie umana ne place sa ne uitam la cobai … ar trebui sa convinga… deci homosexualitatea nu este un lucru asa de ‘ne-natural’ si neraspindit si exista in regnul animal … Intrebarea poate e doar daca e atit de raspindit pe cit iti lasa uneori impresia homosexualii ca ar fi .. ca in idea lor cel putin 10% din populatie ar fi plus toti oamenii mari in idea lor sunt de ai lor… … si NU sunt… Deci isi fac si ei campanie si umfla cifrele pentru a fi acceptati…

  In alta ordine de idei – este foarte probabil ca cineva din familie sau prieteni de ai vostri azi sa nu fie hetero insa sa-i fie frica ca va pierde daca ar arata cine este si ce ii place.. sau si mai si poate un copil al vostru sa nu fie hetero in viitor si cum o sa va arate, cum nu mai putin toti ar trebui sa acceptam ca genealogic vorbind in familiile din care provenim e o probaiblitate mare sa fi fost pe undeva si cineva de sexualitate ‘diferita’….

  In prezent… orice oras nu cred ca poate figura la capitolu ‘aproape de natura’ … iar cum idea de SEX prevaleaza ‘la oras’ cred ca ar trebui sa fim mai maturi si sa nu ne mai intrebam de ce unii si-o pun si pe alte parti cind faca sex… atita timp cit asta vor si asta le place… Iar legat de idea de familie… cred ca atiti copii cresc singuri doar cu mame sau chair si fara ele ! iar ca si aici in UK si acolo in curind multe femei nu or sa mai vrea sa aiba barbati in preajma lor dar or sa vrea copii – fie facuti intr-o noapte de sex (fara sa-i spuna tatalui) fie facuti artificial … Oare asta e mai normal decit 2 oameni care a creste un copil ? 2 oameni ce sunt un cuplu declarat au bani si resposabilitati cum multe mame si tati azi evita sa aiba !??? deci ??? unde e ipocrizia ??

 7. pentru miruna – în ideea că dumnezeu a creat toate plantele, el ne-a lăsat şi tutunul… şi nu tutunul este atât de nociv ci chimicalele care se introduc pe lângă la producţia industrială a ţigărilor… 🙂
  ideea creşterii unui copil de părinţi de acelaşi sex nici mie nu-mi surâde, dar tot aşa există mii de contra-exemple cu părinţi de sexe diferite care îşi nenorocesc propriul copil… aici cred că nu există încă nici suficiente studii să ne dăm cu părerea într-un mod obiectiv…
  citeşte şi ce spune Un Soricel…
  până la urmă homosexualitatea există şi nu putem să pretindem nici că nu există, nici că ştim ce să facem cu ea… cu ce nu sunt eu de acord, sunt manifestaţiile zgomotoase…

  nu ştiu ce s-a întâmplat cu Andrei, n-am ajuns la vernisaj şi n-am vorbit cu el…

 8. pentru Un Soricel – mda….am avut şi păr lung, am avut şi destule bătăi… ha ha ha! 😛
  homosexualitatea n-am inventat-o noi, n-am importat-o după ’90, în schimb ne-am ales cu marşu’ de import… ştii ce zic eu? n-ai să vezi homosexualii “grei” la marş… “ăia” nu-şi asumă pe faţă sexualitatea, identitatea…
  nu ştiu cum e cu statistica… ştiu că tot statisticile spun că ţigani sunt sub 3% şi realitatea ştim sigur că este cu totul alta…
  când nimeni nu a vrut să-mi ofere spaţiu de expoziţie la braşov, prima oară s-a oferit un arab, la a doua expoziţie clubul homosexualilor… .şi ambele expoziţii au fost ok. cu toate acestea n-am să trec la islamism şi rămân heterosexual… ha ha ha! 😛

  de Dylan iar n-am apucat să scriu, da’ am un alt bătrânel simpatic: Iggy Pop. 🙂

 9. Apropo de spatiu ptru expozitie .E o alta problema..Daca-s pe invers nu inseamna cas sunt si rai ..Chestia e ca nu cred ca a face tam tam pe chestia asta e o solutie ..nu e deloc ..
  Am citit si la Un soricel ..Una e sa fie crescut copilul in familii monoparentale si alta sa-si stoarca creierul de ce alti copii au tata si mama ,tata sau mama dar nu tata si tata chiar daca au bani si conditii ..Stii cat de acide sunt remarcile copiilor intre ei??
  Stii cat ar putea sa se simta de expus un copil incoltit de rautatilr celor din jur?
  Sufera odata ca nu eca la ceilalti si inca o data pentru toate rautatile multora din colectivul al carui exponent va trebi sa fie la un moment dat ..

  Apropo de Andrei ..uita-te pe profilul lui un minut ..Atat iti ia de altfel .Daca n-ai timp ..iti spun ..I s-a refuzat lucrarea ..pentru un motiv pueril ..cred ..

1 Pings/Trackbacks for "asta vrea publicul (despre media, criză, gay-fest şi artă)"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *