Brazda Lui Novac – Dizzy – lansare de album

Dacă primul album semnat Brazda Lui Novac, lansat anul trecut s-a lăsat așteptat 13 ani de când Victor s-a pus pe treabă, albumul numărul doi, intitulat “Dizzy” vine rapid doar la un an după debut. Despre
12 piese plus un remix, “Dizzy” va fi lansat sub egida casei de discuri Germane Raumklang Music Records și va avea parte de o lansare Joi, 20 Octombrie la Silver Church în București, începând cu ora 21.00, prețul biletului fiind 20 RON.
Programul evenimentului este unul absolut tentant:

21:00 – 22:00 – Luntaire
22:00 – 23:00 – Dirk Geiger
23:00 – 24:00 – Brazda lui Novac
24:00 – 02:00 – Matze DJ set

Despre istoricul Brazda Lui Novac am scris cu ocazia albumului de debut anul trecut (găsiți articolul aici), cum am scris și despre lansarea albumului din Club Control.
Muzica pe care ne-o propune BLN este evident una de breșă, publicul bucureștean nu este foarte familiarizat cu acest gen, generic definit ca IDM (intelligent dance music) și își are rădăcinile la începutul anilor 90 și se înrudește cu EDM (electronic dance music) și Detroit Techno. Aphex Twin probabil sunt cei mai celebrii și reprezentanți al genului.
BLN nu pare să țină cont de trendurile la modă, cu piesele de pe “Dizzy” n-a dat-o nici în Dubstep, nici în Progressive House sau Trance, muzica sa rămâne întunecată, subtilă, minimalistă. Victor s-a îndepărtat simțitor din zona “dance” chiar și în sensul dat de IDM și muzica sa este mult mai cinematică, ambientală decât pe precedentul album.
Astfel “Dizzy” este un album destul de abstract la o primă audiere, uneori aparent chiar neprietenos. BLN lucrează cu sunete subtile, texturi minimaliste împletite cu rafinament într-o plasă de sunete care în cele din urmă se țese aproape pe nesimțite în jurul tău și te acoperă. Hipnotic, uneori senzual, construcțiile minimaliste au o profunzime, o sensibilitate specifică lui Victor, muzica are harul să te vrăjeazcă.
“Dizzy” este un album de ascultat, nu știu dacă are funcții “dansante”, mereu am spus, muzica aceasta este perfectă pentru film, stimulează imaginația, sunetele dau naștere unor imagini și chiar și fără film, în fața ochilor se derulează o proiecție imaginară. Din punctul meu de vedere (și pentru cei care cântăresc albumele prin prisma unui eventual single), piesa cheie al albumului este “Red Pill”, însă discul se leagă, este fluent, are un puls al său și merită ascultat ca un întreg.

Din păcate lucrurile nu s-au schimbat în bine față de anul trecut, ba, poate sunt chiar mai dezastruoase, manelizarea pare să se fi desăvârșit, situația socio-economică s-a înrăutățit simțitor și muzica a devenit și mai mult doar un simplu accesoriu la iPod. În aceste circumstanțe, eforturile lui Victor de a face altceva, de a merge pe propriul său drum par oarecum sinucigașe (comercial), dar cu atât mai mult, este de admirat încăpățânarea sa de a face muzică în continuare.
Merită să vă împrieteniți cu “Dizzy” și un moment oportun este lansarea albumului.
Joi, 20 Octombrie, la Silver Church vor fi disponibile și CD-uri și tricouri cu Brazda lui Novac şi CD-uri cu Dirk Geiger. Va fi disponibil la vânzare ca CD si primul album Brazda lui Novac, care iniţial a fost lansat în format digital, deci practic vom avea parte de o dublă lansare și un mega spectacol.

Brazda Lui Novac – Site Oficial
Brazda Lui Novac @ MySpace
Brazda Lui Novac @ Facebook
Raumklang Music Records – Official Site
Raumklang Music Records @ Facebook
Silver Church – Lansare album BLN
Brazda Lui Novac @ Beatport

2 comments on “Brazda Lui Novac – Dizzy – lansare de album

    • se pot asculta piesele pe site-ul oficial, insa n-am avut un player de share-uit, asa ca te (si va) invit sa vizitati site-ul. 🙂

1 Pings/Trackbacks for "Brazda Lui Novac – Dizzy – lansare de album"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *