fixaţii şi sexaţii

Plouă cu încăpăţânare. Mă eschivez: de stropi, de gânduri, de priviri sau…atingeri. Îngeri rătăciţi cu feţe oglindite în băltoacele spumoase. Uneori un zâmbet te salvează, alteori te trimite direct în iad. Prea multe drumuri şi ocolişuri pavate cu bune intenţii! Dar rămân gropile şi mă înghite golul din mine. Fixaţii şi sexaţii. A cinci-a roată şi rămaşi de căruţă într-un pseudo-picknick prelungit la marginea drumului: ne întoarcem privirea. Imagini uşor mişcate, blur-ul marilor oraşe prin perdeaua de fum, agitaţie şi sirenele disperării. Totul pare uşor distant şi străin, tot mai departe de mine… Oraşul doar mârâie şi-l traversez cu nepăsare. Cai verzi printre betoanele gri. Graffiti. Cui îi folosesc piticii de grădină? Sau piticii mei? Am “pitici” să umplu tot oraşul! Dar nu şi golul… Off-side, cartonaş galben…lovituri la liber. Sunt varză călită frate!  ’neaţa. Încerc să-mi fac o zi bună, da’ nu cu mâna mea. Hahaha! Deschid umbrela…

În Jurnalul Naţional Am dat peste subiectul meu de sezon preferat: Eurovision-ul. „Emovision” cum spun cei doi autori, Dana Andronie şi Miron Manega. E de rău, dacă pentru un amărât de articol a fost nevoie de doi jurnalişti. Dacă-i loveşte criza şi se trece la restructurări o să rămână ziarul doar cu poze şi semnătura unuia din cei doi? Poze cu „pitzi” re-ciordite şi ele… Zău că-i păcat pentru copacii tăiaţi!
Cel mai tare lucru pe care l-am aflat din tot articolul este că: „Apropo de Emo, e nevoie să precizăm că acest gen de cultură este perceput ca o sectă de copii mai “sensibili” cu gânduri sinucigaşe! Din punct de vedere muzical, consacrarea maximă a venit prin formaţia Nirvana care, în 1992, a vândut 10 milioane de discuri ale albumului lor de debut, “Nevermind”.” Să-mi trag scaunul de sub mine! Dau repede filmul înapoi, fix până-n anul de graţie 1989 şi-n sertarul Nirvana găsesc albumul „Bleach”. Pentru cei care n-au nici film, le lipsesc şi suspect de multe sertare, le recomand utilizarea Google sau Wikipedia . Sunt abia anul I la jurnalism, da’ pentru un examen citisem ceva legat de subiect şi documentare…aşa o fi? Dau filmul de data aceasta înainte şi mă opresc la cadrul numărul doi: „Nevermind” 1991. Bun. Mi-am verificat memoria: nu m-a lăsat. Un alt mic „detaliu” ar fi că trupa lui Cobain a fost etichetată „Grunge”, cum de au ajuns cei doi să-i cupleze cu mult mai proaspătul curent „Emo”, nu-mi explic. E drept, Cobain şi-a cam găurit căpăţâna cu vesta anti-glonţ pe el – vorba lu’ Eminem – dar dacă plecăm de la acest principiu, Hendrix săracu’ o fi fost şi el Emo ca şi Jim Morrison sau Ian Curtis…
Dau din curiozitate pe Wiki şi surpriză! La „Emo” – pagina românească – prima frază este: „Genul şi cultura EMO este o sectă de copii mai “sensibili” cu gânduri sinucigaşe!” Hahaha….tăvăleală frate! Retractez, oamenii s-au documentat…Hahaha! N-au ştiut despre verificarea din mai multe surse… Se mai minunează lumea blogosferei că mulţi dau simple copy/paste-uri şi habar n-au ce postează. Să nu zic de avertismentul de pe pagina Wiki: „Acest articol sau secţiune are multe probleme.” Staţi liniştiţi, nu este nici izolat, nici singular cazul! Hahaha!

Şi eu sunt Emo. Şi Metro(u)-sexual. De fiecare dată când mă “dau” cu metroul am emoţii cine cade peste mine sau cine se freacă de mine…Holly Shit! (Ca să nu zic “Holly Cow” că se interpretează! Hahahaha!)

P.S.
1. Credeam că n-am subiect pentru astăzi. Merci Dana, merci Miron.
2. N-am nici eu tot gardul pus… Sau l-am dat jos?

3. Are cineva ţigle de vânzare?

16 comments on “fixaţii şi sexaţii

 1. 😀 eu nu cad in metrou 😛 dar prefer sa circul cu el in Bucuresti , ca la suprafata e nasol rau in trafic , mai ales intr-o zi ploioasa ,cu sau fara umbrela . Eurovision , astept cu interes sa vad cine va fi ales, ca din ce am vazut ,un pic ce-i drept , nu era de eurovision , cu toate pretentiile si ifosele lor .

 2. Se vede ca esti EMO nu de gar e vorba ci de tzigla de pe casa daca e toata sau lipseste ceva …ha ha ha vezi ca te-ai Emo de tot ……
  o zi placuta in continuare ! ( sper ca ai inteles gluma)

 3. pentru lu – e ok cu metroul, când nu sare câte unu’ mai Emo sub roţi…
  Eurovisionul e de râsul plânsului an de an…nu ştiu cum nu le este ruşine Moculeştilor şi Partoşilor….

 4. ……. am “aterizat” cu noaptea-n cap si m-am ratacit pe blog, printre picturi si poze; cu muzica-s ceva impedimente tehnice, asa ca voi reveni..sa-mi dau cu parerea?! (imi lipsesc maimutoii aia cu limba scoasa sau gura pana la urechile care nu-s)…mi-i, uneori, greu sa te urmaresc (o fi de la batraneti!): exprimari intru evolutie si limpezire care duc si (sau mai ales?) la multiplicarea intrebarilor; imi place ca ramane zambetul ironic (sau autoironic?) in toate golurile…
  in mintea mea, gardurile au un singur scop pe care cred ca-l stii, asa ca nu te mai obosi sa le pui; tiglele ‘geaba sunt daca nu-s la locul lor… cine decide unde e locul lor?
  fain sa-ti fie si… la buna citire/privire/ascultare!
  ps: cred ca ai o problema cu numarul de i-uri la finele unor cuvinte

 5. Am tigla cumparata de la tine cand ai “vandut tot”…
  Nu ma mira ca s-a ajuns ca Euro… sa fie un loc de dat in stamba. Cel mai bune exemplu e nico(nici nu-i mai scriu numele cu litera mare) …atat de sigura e de ce-i poate vocea incat a uitat ca cei ce reusesc cu vocea mai si interpreteaza piesa , nu presteaza pe piesa.
  Faina ‘palmuta’, dar vezi ca ai uitat un “u” . Sa scrii tu ca esti Emo si nu Emo(u) ?!? Ca Metro(u) am vazut ca esti. Acu’ vezi de ce am cumparat tigla de la tine?…mai vrei sa cumperi?

  • pentru Anonim – hehehe….ţie ţi-am dat ţigla? 🙂
   Emou…în maeu….. 🙂
   cumpăr, ce să fac? domnia şi prostia se plăteşte.

 6. pentru maria – am o mare-mare problemă cu numărul de “i”-uri uneori, ştiu… îmi ţiuiiiiiiiiiiie urechile. 🙂 hahahaha!
  nu ştiu de ce nu-ţi merge muzica…dimineaţă funcţioana MySpace-ul…
  nu pun nimic, merg cu…capu’ gol.
  sărut-mâna.

 7. umbrele
  ochelari
  mănuşi

  umbre pe pleoape
  în..ger aproape
  sincope-ntre şoapte

  într-un oraş anonim
  chiar şi îngerii dorm
  ….
  o seară frumoasă şi blîndă
  cu piticioi cu tot… grijeşte la ei!
  nu se ştie cînd sunt buni 🙂

 8. pentru strugurasch – carne? ştiam că preferi legumele…şi fructele.
  sau…te referi la gardu’ din cârnaţi şi la câini cu covrigi în coadă?

  o seară frumoasă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *