Just a

perfect day,
Problems all left alone,
Weekenders on our own.
It’s such fun.
Just a perfect day,
You made me forget myself.
I thought I was someone else,
Someone good.

Well… you didn’t wake up this morning
Because you didn’t go to bed
You were watching the whites of your eyes
Turn red
The calendar, on your wall, is ticking the days off
The calendar on your wall is ticking
the days off
You’ve been reading some old letters
You smile and think how much you’ve changed
All the money in the world
Couldn’t bring back those days.
You pull back the curtains, and the sun burns into your eyes,
You watch a plane flying across a clear blue sky.
THIS IS THE DAY – Your life will surely change.

The heart is a bloom
Shoots up through the stony ground
There’s no room
No space to rent in this town

You’re out of luck
And the reason that you had to care
The traffic is stuck
And you’re not moving anywhere

You thought you’d found a friend
To take you out of this place
Someone you could lend a hand
In return for grace

Take a look around you; nothing’s what it seems
We’re living in the broken home of hopes and dreams,
Let me be the first to shake a helping hand.
Anybody brave enough to take a stand,
I’ve knocked on every door, on every dead end street,
Looking for forgiveness,
what’s left to believe?

I see trees of green, red roses too
I see them bloom for me and you
And I think to myself what a wonderful world.

I see skies of blue and clouds of white
The bright blessed day, the dark sacred night
And I think to myself what a wonderful world.

The colors of the rainbow so pretty in the sky
Are also on the faces of people going by
I see friends shaking hands saying how do you do
They’re really saying I love you…

In corridors full of tear gas
Our destinies jammed every day
Like deleted scenes from Kafka
Flushed down the bureaucratic drain

But if you give me the invitation
To hear the bells of freedom chime
To hell with your double standards
We’re coming rougher every time…

„Perfect Day”, piesa scrisă de Lou Reed pentru al doilea său album post Velvet Underground „Transformer” în 1972 şi al cărui producător a fost David Bowie iar orchestraţia a făcut-o chitaristul Mick Ronson.
Textul, subînţelesul ei, o odă adusă heroinei şi stării induse de aceasta a readus piesa în atenţia publicului odată cu includerea ei în coloana sonoră a filmului „Trainspotting” din 1996.
Piesa a fost prelucrată de un lung şir de artişti: Duran Duran, Glenn Gregory, Helen Hoffner, Kirsty MacColl, Chris Whitley, Antony Hegarty, T.S.O.L., Leningrad Cowboys, Patti Smith, Faith Yang, Dionysis Savvopoulos, Amanda Lear, Coldplay, Wolfmother, etc.
BBC-ul în 1997 a folosit piesa pentru o auto-reclamă ca ulterior să o lanseze şi ca single în scopuri caritabile sub titlul „Children in Need”. Single-ul s-a vândut în peste un milion de exemplare şi a adus un beneficiu de 2,125,000 Lire Sterline.
Din line-up-ul all star au făcut parte alături de Lou Reed: Bono, David Bowie, Skye Edwards, Robert Cray, Suzanne Vega, Elton John, Huey şi mulţi alţii. Este ironic-amuzant să vezi toată lumea bună cântând despre extazul provocat de heroină în scopuri caritabile… 😆

Matt Johnson nu este un Rock Star şi trupa sa The The a rămas în obscuritate în ciuda semi-succesului albumului „Mind Bomb” din 1989, un material deosebit. Dacă există artişti mult subestimaţi, Matt cu siguranţă este unul din ei.
„This Is the Day” a fost imprimată şi inclusă pe albumul „Soul Mining” din1983 şi s-a clasat pe locul 71 în clasamentul UK al acelui an, fiind un succes minor.
Site-ul oficial The The poartă şi azi numele This Is the Day 🙂

Pe un beat de 136 per minut şi în măsura clasică 4/4 „Beautiful Day” a fost semnalul revenirii celor de la U2 de la experimentele Electro-Dance (albumul „Pop”) la sunetul tradiţional Rock. De la lansarea ei, piesa s-a integrat şi n-a lipsit din setlist-ul nici unui concert U2. În 2001, la un an de la lansare, piesa a câştigat trei premii Grammy: Piesa Anului, Înregistrarea Anului şi Cea mai bună interpretare Rock al unei formaţii vocale.

Scrisă de Jon Bon Jovi, Richie Sambora şi John Shanks (a scris şi produs pentru Carlos Santana, Celine Dion, Sting, The Corrs, Chris Isaak, Vertical Horizon, Hanson, Unwritten Law, Will Hoge, Stroke 9, Hilary Duff, Keith Urban, Alanis Morissette, Take That, etc), piesa  „Have A Nice Day” a precedat lansarea albumului cu titlul omonim în 2005 şi – ca majoritatea single-urilor marca Bon Jovi – s-a bucurat de succes.
Titlul şi ideea textului, abordarea a fost inspirată de o replică celebră al lui Clint Eastwood, felul în care spunea „Have a nice day”, sensul celor spuse contrazis de felul în care spui cuvintele.

„What A Wonderful World” scrisă de Bob Thiele (sub seudonimul George Douglas) şi George David Weiss a fost imprimată şi lansată ca single pentru prima oară de Louis Armstrong în 1968. Piesa a fost propusă iniţial pentru interpretare lui Tony Bennett, dar acesta a refuzat-o şi astfel a ajuns la Armstrong. Cei de la ABC Records n-au agreat melodia şi astfel nici n-au promovat-o, în State abia de a vândut 1000 de exemplare în schimb în Anglia a devenit hit-ul numărul unu şi cel mai vândut single al anului.
Succesul în America a venit abia în 1971 la scurt timp după moartea lui Armstrong când single-ul a fost relansat…
Succesul piesei a fost mărit de includerea sa în 1987 în coloana sonoră a filmului „Good Morning, Vietnam” şi ulterior a fost folosită într-o serie de alte filme şi seriale de televiziune.
Lista artiştilor care au prelucrat piesa este aproape inepuizabilă şi impresionantă: The Flaming Lips, Diana Ross, Shane MacGowan duet cu Nick Cave, Keb’ Mo’, B.B. King, Coldplay, Ministry….
„Cover Up”, discul de prelucrări lansat de Ministry în 2008 conţine 11 cover-uri plus încă 2 remixuri la „What A Wonderful World”. De la ucigaşul „Roadhouse Blues” (Doors) la mârâitul „Lay, Lady, Lay” (Bob Dylan), Ministry au aliniat şi reinterpretat piese clasice sau aparţinând unor clasici şi au creat o dimensiune nouă pieselor adăugând amprenta pregnantă proprie. De asta n-a „scăpat” nici „What A Wonderful World” şi finalul piesei este debordant.

Un playlist de vară… şi infiltraţii de dor de ducă.
Uitaţi de „Immigrant Song” (Jimmy Page, Robert Plant – 1970), noul imn se numeşte „Immigraniada (We Comin  Rougher)” şi a fost lansat pe 27 aprilie pe noul album Gogol Bordello „Trans-Continental Hustle” despre care v-am vorbit acum două zile.

Do you hear the bells of freedom chime?

Şi un bonus (de suflet).

14 comments on “Just a

  • ‘neaţa.
   nu este cea mai bună versiune live la Human Nature, am pe CD o variantă genială, dar n-am găsit-o şi video.
   Miles nu degeaba a fost supranumit Dark Magus. 🙂
   în rest, Gogol Bordello mi-au luat faţa pe vara aceasta. 🙂

 1. si asta ca tot ziceai de lady Gaga si trafic si ca e vara … cu o doza de ironie… parodia (facuta de britanici) inclusiv

  [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=u-ICZlm5v6A&hl=en_GB&fs=1]

  [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=c_stcgW8E4o&hl=en_GB&fs=1]

 2. bine atunci … uite fetele astea au trecut pe strada ta .. s-o fi luat ceva din tencuiala ceva…!

  [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=rJi8rin6K7I&hl=en_GB&fs=1]

  vorba lor ..exista fete care cinta cu botu ! super…

  • cică se vând ieftin. hm. sarcasm, ironie – m-am prins, m-am prins!
   acum ce să spun?
   1. din câte ştiu “io”, e mai de grabă strada ta ( 😉 ).
   2. timpuri noi versiune cu fete, nu-i rău, dar calendaru’ meu arată 2010 şi asta era cool în 1990…

   • … strada era pe albumul tau nu pe al meu !… timpuri noi tot un Taxi sau pe dos… nu sunt pe gustul meu – cred ca par perfecti doar daca locuiesti acolo si ai munca de birou !

    … oricum ramin la idea mea ca e mai usor sa fi barbat pe plaiuri mioritice … fetele se pare ca au 2 muntzi de urcat oricum o dau.. ! ce sa faci daca au 2 sini … asa le trebuie – probabil de acolo li se trage !

    • 😆 😆 😆
     oh da! sorry, am uitat de aceea copertă, care între noi fie vorba, n-a fost o idee rea…. 🙂
     fetele…. nu ştiu, pe de o parte dacă nu fac mofturi îşi uşurează substanţial urcuşul vis a vis de băieţi, au de multe ori altă intrare… misonginismul de multe ori este estompat de…erecţie. e drept, când rămâi cu ea în mână, probabil discriminezi şi te răzbuni. asta nu ştiu, n-am fost în situaţia, ipostaza aceasta.
     şi noi avem două coaie – mă rog, nu toţi ce-i drept, da’ teoretic şi… care “are” – ne e greu şi nouă… sau cum se spune în ardeal: la toţi ne e greu. 😆

     • de acord cu cele 2 coaie… dar nu e spirtiul vremii si niciodata poate nu a fost … nu-ti urez sa vezi/cunosti lumea corporata … care oricum tot e viitorul inca ca doar de aia ne bombardeaza cu adverturi muzica si filme…

      sfatul cel mai bun in 20 de ani da de vest l-am primit de la un mos (american) ratacit in londra…alcoolic in metro arata ca mos Craciun cu barba sau ca God … mi-a spus sa ma duc in the US sa nu mai stau in UK sa stau prin munti sa-mi iau un cal sa calaresc dintr-o parte in alta si poate si o femeie ma va astepta pe undeva … la vreo ferma… mi-a zis ca el nu mai ajunge inapoi in USA… dar ca eu am o sansa !… Nu l-am ascultat inca….desi ii dau dreptate … deci …zic eu fiecare are un coi lipsa la o adica ! dar aia din corporatii au lipsa tot ! haha.. ala e pretzul castrarea completa

      atunci vorba blondei din Reckless … I had everything I had opportunities for eternity !

     • mereu este o cale la dreapta şi una la stânga. în momentul deciziei e greu de spus care e dreapta, care stânga.
      ulterior este uşor să fi deştept, dar – părerea mea – regretele nu-şi au rostul.
      ca-n banc: pe cai ostaşii mei.
      n-avem.
      atunci pe mâine!

  • atunci se mai adunau câteva mii de oameni pentru o idee, acum nici pentru buzunarul gol şi împinşi de foame nu se adună….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *