Plimbări cu Oblio

M-am trezit într-o baltă de apă. Am avut un vis ciudat care s-a tot repetat până ce m-a izgonit din pat. Nu, nu fac mişto, chiar asta am visat.
Premierul alungit-interimar Emil Boc ţinea tot felul de conferinţe de presă. Era nebărbierit, cu cămaşa descheiată, fără cravată şi mult-mult mai scund ca-n realitate. Sorin Miscoci îi tot adresa nişte întrebări destul de agresive, era mult mai înalt ca-n realitate şi semăna cu… Ovidiu Ohanesian. La ultima rundă de vis, Miscoci l-a abordat pe Boc după conferinţă în faţa pupitrului de unde a vorbit premierul în disfuncţie şi l-a întrebat iar ceva, Boc i-a răspuns vizibil stresat, dar politicos, apoi i-a întors spatele moment în care Miscoci l-a tras înapoi violent şi a început să-l scuture şi să-l învârtă ca pe un titirez şi-l întreba, tot întreba cu vocea tot mai ridicată, ţipată.
Din păcate fix ce era mai interesant n-am auzit sau nu-mi amintesc: întrebările.

Subiectul top rămâne şi azi „palma lu’ Băsescu” sau „caseta lu’ Patriciu”.
Eu zic aşa: Băsescu a dat palma, caseta e adevărată.
Ce este cel mai murdar în toată povestea este că şi presa şi politicienii – mai ales cei din PD-L şi PNL – din preajma lui Băsescu au tăcut 5 ani.
Atunci s-a muşamalizat incidentul fiindcă Băsescu era personajul menit să ne salveze de Năstase şi „hoarda roşie”, acum s-a scos povestea pe tarabă fiindcă PSD-PNL sunt determinaţi să câştige bătălia, în fapt tot anul acesta şi toată campania s-a aflat sub sloganul „Jos Băsescu”.
Nu mai vreau să pierd vremea pe analiza subiectului, dar sunt câteva argumente relevante: reacţia lui Băsescu la vizionarea în premieră a imaginilor: i-a căzut faţa la propriu şi tot ce a putut să spună a fost „m-a înjurat copilul?” Adică ştia exact despre incident şi context.
Analiza imaginilor de pe internet nu valorează nimic. O experitiză corectă poate fi realizată exclusiv pe imaginea brută şi având şi camera cu care s-a efectuat înregistrarea. Cu toate acestea, imaginile par corecte. Mai este şi mărturia copilului. Cu toate presiunile făcute pe săracul din toate părţile. Mărturia femeii care susţine că 1. Băsescu i-a rezolvat probleme, 2. Băsescu nu l-a lovit pe copil, explică tot: dacă nu-l lovea pe copil, nu se implica să rezolve problema… ha ha ha! 😛 Iar femeia nici nu are cum să spună acum, da domne, l-a pleznit pe mucosu’ ăla.
E simplu.
Însă revin la ideea de la care am pornit: atât politicienii cât şi cei din presă s-au mai descalificat încă o dată.

Încă o dată constat că lucrurile se cântăresc mult prea emoţional şi deloc raţional.
Şi uităm că politicienii după alegeri o să uite iar de noi cu aceeaşi candidă nonşalanţă…

E duminică, visam aşa frumos, la dracu! Ha ha ha! 😛

Dacă ieri v-am amintit de sfârşitul iminent al omenirii pe 21 decembrie 2012, astăzi vă propun un articol pe care l-am citit pe HotNews:
„Restricţionarea accesului la internet a celor acuzaţi că descarcă în mod ilegal conţinut de pe internet se va putea face din iunie 2011 în toate ţările UE numai după „o procedură prealabilă echitabilă şi imparţială” care va include dreptul de a fi ascultat şi dreptul la o cale de atac eficace şi ţn timp util, după ce Parlamentul European a adoptat marţi pachetul de reforme telecom din UE. Ce va însemnă în practică această procedură corectă şi imparţială este încă neclar, notează BBC, care aminteşte că forma anterioara dar respinsă a acestui amendament cerea explicit obligativitatea unei decizii judecătoreşti înainte de restricţionarea accesului la internet.

Subiectul este delicat. Pe de o parte pentru a constata că un utilizator descarcă materiale ilegale, acesta trebuie urmărit şi asta, implică violarea intimităţii utilizatorului. Pe de altă parte, da, cred că într-un fel sau altul trebuie stopată sau măcar limitată piraterie. Dacă un artist doreşte să îşi ofere creaţia în mod gratuit este opţiunea lui, însă cei care vând produsul, trebuie protejaţi. Producţia unui film ajunge la milioane de dolari, producţia unui album muzical poate ajunge şi acesta la sume considerabile, cred că este corect ca cei care investesc în astfel de produse să fie protejaţi la fel ca oricare alt investitor într-o altă afacere.
Subiectul este totuşi fierbinte şi alunecos. Şi la noi sunt persoane care se tem de posibile abuzuri, există într-adevăr posibilitatea ca în spatele acestui articol să se comită şi eventuale abuzuri, să fie sancţionaţi „utilizatori incomozi”. Apologeticum spune: „Gata, din 2011 s-a zis cu internetul”. Cred că o astfel de abordare este la fel de abruptă şi lascivă ca toate celelalte teorii ale conspiraţiei şi sfârşitul lumii fix pe 21 decembrie 2012.
Băieţi: dacă nu descărcaţi filme (porno) şi mp3-uri de pe net, nu cred că vine nimeni să vă verifice la batistuţă şi unghiuţe curate!

La Junkb0x am găsit „Ghidul barbatilor – capitolul 1”: Fustangiul online. Citez de făcut poftă:
„- Fustangiul online este o petunie. O petunie suava, frumos mirositoare, desprins parca din cartile lui Beigbeder – literatura facila, pe care este posibil chiar sa o fi citit si sa fi tras invataminte din ea. (…)pre deosebire de fustangiul clasic (atentie, fetelor) peste care dati prin cluburi si baruri la ore mici (…),pe fustangiul online il puteti intalni cu preponderenta pe retelele sociale, preferabil cele cu poze.
Dupa ce a pus ochii pe tine, fustangiul online o sa se infiltreze in viata ta, ca mucegaiul intr-o camera proaspat zugravita…”

Mălina vine cu o propunere frumoasă menită să aducă puţină bucurie Pentru copiii din C. P. R. U. Centrul de Copii ai Străzii Cireşarii II, sector 5, Bucureşti.
„Peste o saptamana si un pic, pe 6 decembrie, vine sau ar trebui sa vina Mos Nicolae: la cei cuminti cu dulciuri si tot felul de cadouri, iar la cei obraznici cu o nuielusa. Si cum o vorba veche romaneasca zice “De Craciun, fii mai bun!”, ne-am gandit si noi sa organizam un “eveniment” caritabil pentru cei mai amarati dintre copii: copiii strazii.”
Mă bucur că mai sunt oameni care se gândesc la alţii, la copii şi pentru care 6 decembrie nu este… ziua alegerilor.

Este o duminică blândă, soarele ne zâmbeşte ademenitor, parcă-i păcat să rămânem blocaţi în faţa monitorului, captivi în abstract, într-o lume strălucitoare, dar – paradoxal – sterilă. Mai bine ne plimbăm, să rătăcim aiurea şi poate ne regăsim. Atunci când nu îmi permit să visez sau realizez că sunt pe drumuri… mereu pe drumuri. După cum spuneam mai demult: mai bine obosit(ă) decât plictisit(ă).

Vorba lui David: am fugit!

8 comments on “Plimbări cu Oblio

 1. Sigur n-ai facut pipi in pat?

  Sper sa nu …….te superi …

  Chestia cu visele care se si repeta si par atat de reale …e…cum sa spun ….o continuare a ceea ce ne framanta gandurile peste zi si cum Dumnezeu sa nu ne ocupe tot timpul daca traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul cum zice …i-namicul tau Mircea…

  Mai da chestia cu Oblio e …de milioane …Ha!!

  Doar un joben ….ar mai diminua….

  Pupici lui David si o plimbare faina cu tati in parc ..E inca frumosafara asa ca….Vorba lui David…Ati fugit???

 2. pentru miruna – nu-s supărăcios şi nu, n-am făcut pipi, am fost cuminte, nu m-am uitat la flacăra de la aragaz înainte să mă bag la somnic.
  o fi visele o continuare – în paranteză fie spus, eu îmi cam controlez şi visele, poveste veche, ideea este că visez destul de direcţionat şi conştient – , dar numai la Boc şi Miscoci nu m-am gândit în ultima vreme… 😀

  Oblio… mi l-am amintit azi dimineaţă şi da, e simpatic, potrivit de plimbarea de duminică. 🙂

 3. e daca era prin vermurile alea tulburi numite evul mediu.. nenea asta ce a dat o palma iesea in piatza publica … spala picioarele la cersetori si poate se lasa biciuit in public de 2-3 ori si asta era …

  daca in duminica asta basescu ar fi la biserica sa se roage etc si sa para pios .. cred ca juma din romanie l-ar ierta…. dar nu poate marinaru din el asta .. in final el tot sef de vapor se crede…si dupa ce a vindut flota

 4. pentru UnSoricel – ştii câţi oameni nu cred că a dat aceea palmă? şi… şi mai mulţi spun: şi ce dacă?
  şi iar, s-a creeat o isterie în masă: comuniştii pun mâna pe ţară dacă nu iese iar marinarul… de parcă nu tot comuniştii au pus mâna şi nu tot ei o jefuiesc şi o conduc…
  eu am făcut un (alt) calcul la rece: 3 milioane l-au votat pe Băse în primul tur. păi la ce şomaj e, ce dezastru, eu nu aş vedea aşa o mare problemă să gazăm 3-4 milioane de idioţi. pe bune. cum oricum nu cred în democraţie… asta de comunişti tot nu ne scapă, da’ măcar vom fi cu 3 milioane mai puţini idioţi.
  Băse şi gaşca sunt disperaţi: dacă pierde Cotroceniul, se scufundă şi bărcuţa partidului, dispar şi sponsorii, şi partenerii de jecmăneală, partidu’ intră-n opoziţie. definitiv. şi dispare.

 5. si azi este Duminica si vor fi – cu siguranta- si alte Duminici, iar a doua parte a textului, ca si vorba si fuga ghidusa a lui David ma ajuta sa cred in acele Duminici, ca si in restul zilelor ce vor fi sa vina

 6. pentru anamariadeleanu – a fost o plimbare scurtă – pe net: lumea este preocupată de partea scandaloasă a politicii…
  în schimb soarele afară a fost cu atât mai tentant. 🙂
  copii ne schimbă viaţa. 🙂

  (P.S. să înţeleg că nu ţi-a plăcut visul meu cu Miscoci? ha ha ha! 😛 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *