Introducing… eKlipSe!

eKlipSe este proiectul lui Răzvan Petrescu din Piatra Neamţ. Absolvent al Facultăţii de Filosofie din Iaşi, Răzvan a descoperit pasiunea pentru compus muzică în 2000 atunci când a pornit proiectele eKlipSe şi Kafeine. În timp ce Kafeine este un proiect Chill-Out „tradiţional”, eKlipSe este un proiect fără limitări stilistice şi se aventurează în zona experimentală.

Cum ne prezintă organizatorii festivalului CYBERMENTAL în update-ul de astăzi, „Ideea de bază e să nu vă aşteptaţi la easy listening ci să înţelegeţi în profunzime direcţia şi identitatea muzicală a proiectului. Setul de la Cybermental se bazează pe exact aceeaşi paradigmă şi va fi un spectacol audio/vizual nu bazat pe tehnici complexe de mixaj sau pe muzică de dans, ci pe crearea unei atmosfere din care să se poată distinge intenţia şi fundamentul cultural al artistului.”

Pe situl oficial eKlipSe Răzvan spune că muzica lui este pur şi simplu „muzică electronică” fără nicio constrângere artificială legată de gen sau abordare.
eKlipSe este un experiment interesant, o călătorie însorită pe un fundament electro-minimalist, dar nu superficial, o muzică ambientală cu accente simfonice, o muzică introspectivă şi meditativă, definitiv neadecvată bâţâielii, accentul fiind pus pe armonii şi sugestiile sonore ci nu atât pe ritm.
De pe site pot fi descărcate mp3-uri. Merită ascultate şi nu rataţi recitalul de la CYBERMENTAL!

Cybermental.4

12 comments on “Introducing… eKlipSe!

 1. pentru dordevara – fără bancnotă de 2000 lei… 😆 😆 😆
  sper că la festival o să vină mai multă lume ca pe pagina mea în ultima vreme… ha ha ha! 😆
  o zi faină. 🙂

 2. Am ascultat o parte din piese si sunt lucrate excelent(si este faina mai ales atunci cand conduci la volan)dar,ca orice dar ,este mai buna impletirea sound-ului cu lyrics-ul la partea de electro-pank a celor de la ,,Clan of Xymox”

 3. suna fain ,apropo ….ieri am avut “bang your head-ul “tau in cap, asa ca din senin…. pt. 3,4 ore , la munca ……nu mai iesea din cap dude…..se pare ca odata intrat iese greu ….faza cu runing out of boys, girls ,friends ,toys….

 4. pentru Anonim – eu prefer – în mod normal – muzică mai zgomotoasă (Nine Inch Nails, Ministry), dar este interesant şi ce face Răzvan şi mă bucur că mai există oameni cu chef de experimente mai puţin comerciale… fiind vorba despre un festival, cred că e bine să fie un program variat şi artişti diferiţi. 🙂

 5. pentru rifeor – he he he…. am tras şi vocea din nou şi am modificat puţin chitara pe prima strofă, o să sune mult mai bine şi Bang-ul… 🙂 vorbeam cu Marius că am câteva linii vocale extrem de simple, dar care se lipesc şi rămân acolo… fabric şlagăre… ha ha ha…gen “you’re pretty when I fuck you…” ha ha ha 😆 😆 😆
  şi îmi plac textele care stârnesc controverse… aşa e şi “pretty”, dar şi faza cu “running out of girls…” – care în esenţă e un text extrem de trist… dar nici cu “Pop Floor of Shame” nu-mi e ruşine… ha ha ha! 😆
  dar asta aşa a fost mereu. 🙂 aminteşte-ţi de MotherFuckersPlanet, Fist in Your Mouth sau oricare altă piesă… rămân acolo, man.
  dar intenţionat am “făcut” de data aceasta şi piese fără refrene… 😆

 6. Salutari, Attila !

  Ma bucur ca ti-ai rezervat putin timp pentru a acorda o sansa si proiectului meu. De asemenea, apreciez foarte mult si faptul ca ti-ai dat o parere competenta si ca ai inteles exact cam pe unde bat cu muzica mea.

  Sper sa mai tinem legatura!

  Cu respect, Razvan.

 7. pentru eklipse – salut Răzvan!

  Mi-a făcut plăcere şi cu siguranţă ne vedem la Cybermental. 🙂
  Este vorba despre o cultură de breşă şi merită promovată, pe de altă parte sunt şi eu implicat în muzica “ciudată”… 🙂

  Baftă la show!

1 Pings/Trackbacks for "Introducing… eKlipSe!"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *