Bucureştiul între prezent şi trecut

Mai sunt 2 zile în care se pot trimite fotografii la concursul „Bucureştiul în tranziţie” organizat de Muzeul Naţional al Literaturii Române.
Mai citez odată din blogul lu’ moshemordechai:

Adresăm participanţilor invitaţia de a surprinde personalitatea unui Bucureşti mai degrabă cald şi uman, paradoxal şi cu un farmec încărcat adesea de umor involuntar. Cele mai valoroase fotografii vor fi incluse în expoziţia „Luna Bucureştiului” organizată în luna septembrie la Praga de Institutul Cultural Român.
Concursul se adresează atât amatorilor, cât şi profesioniştilor. Un juriu de specialitate va acorda următoarele premii:
– PREMIUL I – 1500 euro
– PREMIUL II – 1000 euro
– PREMIUL III – 500 euro

Fotografiile acceptate în concurs vor fi în mod obligatoriu inedite şi exclusiv în format electronic, având următoarele caracteristici:
– format: jpg (fine) sau RAW (în diferitele formate specifice), eventual TIFF.
– dimensiuni: peste 8 megapixeli (nu se acceptă resamplarea fotografiilor mici).
Se acceptă şi fotografii provenind din scanarea clişeelor, la o rezoluţie de 300 dpi, mărite de cel puţin 10 ori (clişee 24-36) sau 6-8 ori (clişee mai mari).
În cazul fotografiilor digitale, MNLR solicită prezenţa EXIF, prin care imaginile se autentifică.
Imaginile vor putea fi expediate pe adresa dan.vatamaniuc@yahoo.com sau dan.vatamaniuc@gmail.com. Ele pot fi de asemenea trimise pe CD sau DVD pe adresa MNLR, B-dul Dacia 12, sector 1, Bucureşti (cu menţiunea – pentru concurs foto). Imaginile trimise vor fi însoţite de un scurt CV şi de datele de contact.
Fiecare participant este acceptat în concurs cu un număr de minim 5 şi maxim 15 fotografii. Data limita de înscriere în concurs este 31 mai a.c. Rezultatele vor fi date publicităţii în data de 15 iunie.
Fotografiile premiate intră în proprietatea MNLR.  – ATENŢIE MARE LA PASAJUL FINAL!!! – Celelalte fotografii vor fi deţinute în coproprietate cu autorii pe o durată de 2 ani, orice eventuală tranzacţionare a acestora urmând a face obiectul unui contract separat.

Mi-am mai spus părerea şi o reafirm: la noi se hotărăsc câştigătorii, apoi se organizează un concurs să fie premiaţi cu eleganţă, da’ am trimis şi „io” 11 cadre să mă aflu în treabă.
Bucureştiul „meu” este chiar în tranziţie şi cred că am surprins exact tema propusă, dar asta este numai şi numai părerea mea subiectivă. Prin ochiul camerei mele foto eu asta am “simţit” ca fiind un Bucureşti mai degrabă cald şi uman, paradoxal şi cu un farmec încărcat adesea de umor involuntar.” 🙂 Dar eu sunt mai mult decât un simplu amator, sunt un profan… şi nu mă pun cu un juriu de specialitate.

În ceea ce priveşte pasajul de la sfârşit, nu ştiu dacă este perfect legal, dar este mai aberant decât comunismul….  Abia aştept să-mi văd fotografia undeva… pentru a strânge încă un imbecil de gât, ori ce motiv este suficient de bun! Ha ha ha! 😛

Baftă câştigătorilor! Ha ha ha! 😛

intre_prezent_si_trecut_01intre_prezent_si_trecut_02intre_prezent_si_trecut_03intre_prezent_si_trecut_04intre_prezent_si_trecut_05intre_prezent_si_trecut_06intre_prezent_si_trecut_07intre_prezent_si_trecut_08intre_prezent_si_trecut_09intre_prezent_si_trecut_10intre_prezent_si_trecut_11

17 comments on “Bucureştiul între prezent şi trecut

 1. …problema e si alta si nu e vorba de paranoie cum personal tiu destul de putin la copyrightu meu (cit si al altora) dar la ce tiu e acel context in care cineva te poate expune si se poate folosi de tine cum vrea ! Deci poate trebuia sa citesti small printu pentru ca probabil le-ai dat dreptul sa faca cam ce vor ei cu pozele tale o perioada de timp…. deci sa te puna cum vor ei unde vor ei si sa mai aiba si faima din asta daca nu granturi de la UE! …. sweet dream are made of this … some of them want to use you…

  ca istorioara recunoscuta de multi… BBC are o ‘competitie’ cam la doi ani pentu ‘noi talente’… adica trimiti scenariu si 3 care le plac cel mai mult le transforma in filme de televiziune… 3 ? de ce nu 4 ? sau de ce nu 10 ? insa nu asta vreau sa zic… ci faptul ca e recunoscut ca ‘multe vrabii malai viseaza’ deci participare mare nene! iar ei ce fac in final este sa se uite cam la ce vrea lumea si sa culeaga idei noi… una de aici una de acolo .. Evident BBCu nu o sa fure scenariul nimanui … dar cite o idee doua… si mai ales idei noi da.. si mai ales daca o idee apare sub mai multe forme e intersant de retinut si dezvoltat de ei ulterior … deci ‘concursul’ e defapt un exercitiu de marketing cam ca aia pe strada care iti pun intrebari despre ce iti place … insa facut pe usa din dos si cu un premiu !… Ciudatul fiind ca insa sunt destui tot la 2 ani care nu vor sa creada asta si incearca in idea ca ei o sa fie locu 1 2 sau 3…. !

  Ah toti credema ca avem nevoie doar de o proptea in viatza ca sa fim cine stim ca suntem .. haha

 2. pentru Un Soricel – am citit şi am râs. 🙂 abia aştept să-mi văd fotografia undeva… ha ha ha! 😛 eu mă piş pe ea primu’! ha ha ha!
  am uitat să bolduiesc pasaju’, da’ fac corecţia acum.
  mie îmi place că toţi şmecherii ne cred idioţi. ha ha ha! 😛
  dar ai dreptate, nu ar trebuii să le furnizăm carne de tun, să vedem ce plm fac atunci..?
  e aceeaşi treabă ca alegerile: dacă ar avea coaie poporul şi nu s-ar prezenta nimeni la urne, de schimbat nu s-ar schimba nimic, dar ar fi o palmă dată din plin…
  I’m angry again…. (but I’m alone… ha ha ha! 😛 )…aş putea să omor pe cineva cu mâinile goale.

 3. da nu primesti nici un premiu dar ei sunt proprietarii muncii tale si tu nu ai nici un drept……………prostia romaneasca……..si cine le da dreptula cesta de a abuza de munca altora ? nu stiu chiar nu se poate face nimic in privinta asta ?

 4. pentru iulia m – ba da, se poate, mergi acolo, te asiguri că ei sunt înăuntru, baricadezi bine uşa şi dai foc…. ha ha ha! 😛
  şi asta repeţi şi la Casa Poporului când este o şedinţă solemnă şi sunt toţi prezenţi şi la fel procedezi şi la Cotroceni şi la Ministere. 🙂

 5. Ma refeream la Eminescu ..Cata dreptate avea!
  ,,Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punînd mîna pe ei,
  Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
  Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
  Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!”
  Asta ca sa fiu in ton cu iulia..care se intreaba..retoric ..chiar nu se poate face nimic?
  Nu!!In contextul societatii de azi .

  Pozele se inscriu minunat in tema Trecut prezent ..Pe val ca intotdeauna

 6. pentru miruna – nici nu pun la suflet, dar este enervant de fiecare dată când suntem luaţi de fraieri. 🙂

  week-end fain.

 7. Ce era mai important:Sa ai succes !!!!…As vrea sa cred ca se va tine cont de valoare ..Sa nu se repete istoria …

  si tie ..weekend frumos

 8. ai surprins alăturarea dintre nou şi vechi, unde vechiul nu mai are nici o valoare pentru cei ahtiaţi după bani şi putere, unde puterea e total lipsită de o minimă educaţie şi conştiinţă…Mă refer că, un bun edil, cu o minimă educaţie culturală, nu ar fi aprobat construirea unui bloc din “oglinzi” lângă o construicţie în stil gotic sau bizantin(stilurile sunt folosite doar generic-nu ştiu dacă există asemenea edificii în bucureşti, cele mai multe îmbină elementele)..
  Apres moi, ar fi trebuit un cartier dedicat noului…..
  Mă rog, gânduri de dimineaţă.

 9. pentru miruna – dacă citeşti (şi) blogul de astăzi, cel despre concursul DigiPhoto, ai să înţelegi şi mai bine ce cred despre aceste concursuri… 😛
  poate că există excepţii, da’ nu mă îmbăt cu jumătatea goală a paharului cu apă rece…. ha ha ha! 😛

  week-end fain! 🙂

 10. pentru rifeor – cred că ceea ce am văzut şi într-o oarecare măsură, ce am reuşit să surprind este ok. 🙂
  ‘neaţa.

 11. pentru adnana – am văzut şi în alte capitale europene astfel de contraste…. nu mă deranjează şi uneori poate fi chiar ok… dar este trist când nu există un concept urban general, la Braşov este groaznic cum unii şi-au renovat casele vechi din centru şi le-au zugrăvit mov şi-n alte culori ţipătoare…
  cultură şi bun simţ? azi eşti glumeaţă, zău! ha ha ha! 😛

  să ai un week-end frumos!

 12. Tot ce zboară se mănîncă !
  La ….. cîţi ani ai tu !
  Eu m-am lecuit de vreo 20 de ani.
  Şi de blog personal .
  Dar ….. baftă şi vise plăcute !

 13. si io de ce nu am stiut de expo asta? era pe post de barometru pt cateva lucrari d-ale mele..hm, asta e.
  e, Attila, uite asa zicem si la ceea ce se intampla in jurul nost’ “asta e”…o vorba zisa cu prea multa usurinta.
  you’re not alone, vis-a vis de ce ai scris undeva mai sus.
  zi cum si ii facem!!
  azi am vb cu o cunostinta comuna, n-ai sughitat?? nu mi-a placut ca auzii de neste probleme, dar m-am bucurat de vernisajul de pe 25 aug..daca se tine.
  tare as trece pe acolo…si promit ca nu mananc toate fursecurile!!!

 14. pentru Marius Suditu – ‘neaţa. păi eu tot scriu pe blog, de obligat, nu pot să oblig pe nimeni să citească… 😆
  am luat menţiune, deci nu cred că primesc (nici măcar) fursecuri… 😆 😆 😆
  am multe pe cap zilele acestea, da’ sper să ajung la vernisaj, măcar să văd cu ce poze am fost selectat…
  o zi cât mai faină!

1 Pings/Trackbacks for "Bucureştiul între prezent şi trecut"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *