Eveniment la Club Control – The Thing, 9 decembrie

Sunt lucruri atât de bune încât dacă n-ar exista, ar trebui inventate. Noroc că apa caldă, liftul, votul uninominal fac parte de ceva vreme din cotidian şi noroc şi mai mare că în anul 2000 saxofonistul Mats Gustafsson, basistul Ingebrigt Håker Flaten şi bateristul Paal Nilssen-Love şi-au dat mâna şi au pus cap la cap trupa The Thing. Mi-a povestit de ei UnSoricel acum ceva vreme, dar până nu i-am ascultat şi eu cu urechile mele, nu aş fi crezut cât de vie şi intensă este muzica celor trei.
Gaşca Norvegian-Suedeză poposeşte săptămâna viitore şi la Bucureşti, concertul v-a avea loc în data de 9 decembrie, joi, de la ora 21 în Club Control (Str. Academiei nr.19 – Pasajul Victoriei).
Au deja la activ şase albume de studio, ultimul lansat anul trecut: „Bag It!”
Dacă spun că fac Jazz, n-am spus mare lucru şi nu acoperă nici pe departe gama sonorităţilor celor din The Thing, poate Action Jazz ar fi mai potrivit (este şi titlul albumului din 2006 🙂 ), dar uneori sunt mai intenşi decât cel puţin 90% din trupele de pe felia Metal(core).
Dacă sunteţi în capitală, dacă aveţi drum, dacă n-aveţi – să vă faceţi neapărat, The Thing sunt de ne-ratat! UPDATE după concert AICI!

Club Control

2 comments on “Eveniment la Club Control – The Thing, 9 decembrie

  1. unii mai ii zic si ‘free music’ pe aici… i-am vazut marti si cred ca e una din trupele care ca muzician iti da destul in felul in care fac muzica in afara oricarui sablon care ne tine in loc si care ne leaga poate de idea de succes sau poate de idea ca muzica e totusi ce se face ‘in societate pe tv’ … sentimentul meu a fost destul de dur, ascultindu-i in toata prospetzimea si brutalitatea sonora la care se dedau, e ca si cum te lepezi de un cancer interior ca sa vibrezi proaspat si sanatos ..

    multi poate in Ro nu o sa se dezmeticeasca prea repede .. si aici le-a trebuit ceva timp … poate multi asteapta groove si melodii … dar desi sunt si groovuri si melodii sunt foarte rupte si pastuite intr-un colaj greu de descris … nu ma indoiesc ca ti-ar place si ti-ar da o dimensiune noua despre ce poate muzica poate fi (poate despre cind/daca o sa ne lepadam de genuri) … intrebarea e doar cit fiecare isi doreste o dimensiune noua!

    altfel spus asta era concertul pentru care as alege sa dau banii pe bilet in loc sa-i iau cadou de Craciun iubitei sau cel putin de Mos Nico..lae… si oricind m-as deda la asa ceva!

    • tare aş vrea să-i văd şi live, nu ştiu dacă o să pot, mă străduiesc. pe disc sună deja criminal, sunt convins că live este şi mai… free.
      şi la Bucureşti sigur se găsesc măcar 100-150 de oameni care îi ştiu şi ştiu la ce să se aştepte, restul cu… iris. asta-i ţara, ăştia sunt oamenii, n-ai ce să-i faci. nu poţi educa forţat pe nimeni şi televizorul e mama şi tata…

2 Pings/Trackbacks for "Eveniment la Club Control – The Thing, 9 decembrie"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.