Murderdolls – Women and Children Last (2010)

În sfârşit un disc care sună bine de cum începe! (Şi sună bine cap-coadă!) Au trecut opt ani de la debutul cu „Beyond the Valley of the Murderdolls” şi acest al doilea material de studio s-a lăsat aşteptat cam mult, dar se pare că a meritat. Discul care are titlul cu referinţă directă la clasicul Van Halen „Woman and Children First” (1980) sună mai de grabă ca un Marilyn Manson dezbrăcat de mantaua industrial şi împins în zona extrem metalică a Rock’N’Roll-ului. Horror Punk cum spun criticii. 🙂 Ascultând piese ca „Nowhere” sau „Summertime Suicide” mi-am amintit şi de probabil cel mai bun moment al celor din Motley Crue „Generation Swine” (1997).
Murderdolls practică un Punk’N’Roll simplu, minimalist, dezbrăcat la esenţă, dar de impact, vânjos, au melodii lipicioase şi riff-uri făţoase, o combinaţie letală.
Trupa lui Joseph Poole (aka. Wednesday 13) şi al lui Nathan Jonas Jordison – el fiind baterist şi cel numerotat #1 în trupa Slipknot – a făcut furori la debutul din 2002.
Proiectul a plecat ca o colaborare colaterală între Jordison – prestând la chitară – şi Tripp Eisen – chitară, voce -, aceştia întâlnindu-se în cadrul turneului Ozzfest în 2001, Jordison fiind în promovarea albumului „Iowa” cu Slipknot, Eisen cu gaşca s-a Static-X. Iniţial au denumit proiectul The Rejects ca ulterior să schimbe numele în Murderdolls. Jordison l-a recrutat pe Wednesday 13 din trupa Frankenstein Drag Queens from Planet 13 la bas ca apoi să fie trecut la microfon şi a fost adus Ben Graves la tobe şi-n final Eric Griffin (ex- Synical) la bas.
Trupa a semnat cu Roadrunner Records şi-n 2002 este lansat EP-ul „Right to Remain Violent” ca în data de 20 august să fie lansat şi albumul de debut.
Gaşca a concertat şi a parcurs câteva turnee de promovare până pe 17 ianuarie 2004, moment după care Jordison şi-a concentrat atenţia şi energia asupra trupei de bază, Slipknot.
Trupa a fost promovată – evident – ca un proiect colateral Slipknot/Static-X, dar în clip-ul „Dead In Hollywood” apare şi un amic de-a lui Jordison: Marilyn Manson. 🙂

Moartea basistului Slipknot Paul Gray (24 mai 2010), proiectul alternativ – şi de tot căcatul – Stone Sour al solistului Corey Taylor şi incertitudinea privind viitorul trupei Slipknot, l-a făcut pe Jordison să reactiveze proiectul Murderdolls. Şi bine a făcut!
Primele zvonuri au apărut deja în februarie 2010 când Wednesday 13 a declarat că va imprima un nou album solo (sub aceeaşi denumire – Wednesday 13 – Poole a scos trei discuri: „Transylvania 90210: Songs of Death, Dying, and the Dead” (2005), „Fang Bang” (2006) şi „Skeletons” (2008) ) sau există posibilitatea unui nou album Murderdolls. În martie Jordison a confirmat zvonul şi a precizat că împreună cu Wednesday 13 şi producătorul Chris “Zeuss” Harris lucrează într-un studio la un posibil nou material.
Actuala formulă se rezumă la cei doi, Jordison a imprimat chitarele şi tobele, Wednesday 13 vocile, chitare şi bas. Mick Mars – chitaristul din Motley Crue – a fost invitat la piesele „Drug Me to Hell”  şi „Blood-Stained Valentine” şi la imprimări a colaborat şi chitaristul Roman Surman.
Cele 15 piese au nerv, dinamism, energie, au acel coi care multor găşti tinere le lipseşte cu desăvârşire, reuşesc să facă din Rock’N’Roll ceea ce de fapt este Rock’N’Roll-ul, ci nu ce a ajuns…
Nu ştiu, pe mine genul acesta, abordarea asta din încheietură, mă prinde şi acest „Women and Children Last” s-a lipit de CD player.
Doar ca o paranteză, pe data de 21 septembrie urmează să fie lansat şi al doilea album al găştii lui Tommy Lee, Methods of Mayhem „A Public Disservice Announcement” – anteriorul album datând din 1999 -, gaşcă cu sonorităţi oarecum înrudite.

Murderdolls – Pagină MySpace

Murderdolls – Site Oficial
So…this is the good stuff,  Long Live Punk’N’Roll!

7 comments on “Murderdolls – Women and Children Last (2010)

 1. Nu-i stiam. Foarte faini. Ca si parere personala pare mai interesant primul album. Poate mi se pare mie dar ultima piesa, pusa de tine si inca cateva de pe albumul asta nou au o mica tenta de Testament.

  • mie îmi place mult noul disc, cum mi-a plăcut şi primul album la vremea aceea… acum ştii cum e, “jucăria” nouă e cea mai faină! 😀
   nu ştiu de care piesă vorbeşti, ce fac acum – şi am tot pus – sunt spre zona mai… “dance”…

    • Testament au fost o gaşcă faină pe felia Thrash păcat că cumva s-au pierdut pe parcurs… n-am mai ascultat Testament de 20 de ani…. 😆

 2. ador genul asta de metal precum Dope,crossbreed,static-x,mushroomhead s.a. Ia sa va arat ceva fain,i-am gasit pe myspace 😀 se numesc Filth Gauge si are un membru din Dope http://www.myspace.com/filthgauge .Voiam sa fac postare in blog dar cred ca o sa renunt in a mai posta ceva(oricum n-am postat prea mult 😀 ) e multa munca si timp putin si-ti trebuie si minte….si rabdare,iar eu nu prea am rabdare….transpir :))

 3. sa stii ca am folosit melodia ” my dark place alone ” intr-unul din blogurile mele . mi-a placut si am vrut s-o dau mai departe … in fond muzica se imparte … sau suna mai bine ” share ” ? 😀

  • nu-i piesa mea şi cred că rostul unui canal ca YouTube este tocmai acesta: promovează artiştii. ca şi blogurile specializate (sau nu).

1 Pings/Trackbacks for "Murderdolls – Women and Children Last (2010)"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *