bulă și joia de week-end

hai că poate-poate revin și „io” la normalitate!

asta este clar o tâmpenie fiindcă:

1. urăsc și ideea în sine de „normalitate”.

2. ce altceva credeți că mai revine la „normalitate” în țărișoara aceasta?

bun. am inclus în programul pentru azi încă o rundă de bătut câmpii, subiectul fierbinte politico-mediatic și 2 alternative de program (de week-end) începând cu seara aceasta (în București): a doua serată s.m.s. și lansarea noului album Vița De Vie.

Nu se mai trăiește de pe o zi pe alta, nu ne mai agățăm de „ultimul pai” în speranța că n-ar fi ultimul, nu se mai zboară din floare-n floare ci sărim de pe o bulă pe alta. Bula ține loc de Luminița (violetă de la capătul tunelului), de creditul nerambursabil, de circ și pâine, de locul de muncă, de soluții în general și de idei – zic eu – în particular, bula este super-turbo cheia universală bună la toate și utilă la nimic.

Ne hrănim cu bule și ne chiorăie mațele.

Țara lu’ Bulă. (Vodă nu-i, dar poate fi sanctificat…)

Azi, în jurul orei 11 în fața Guvernului vor manifesta circa 2000 de profesori, manifestația va fi urmată de un marş până la sediul Ministerului Educaţiei şi un miting în faţa instituţiei. Reforma ca reforma, povesta-i veche: nu sunt bani. Marți Consiliul Superior de Apărare a Ţării a hotărât să cumpere 72 de avioane pentru armată în 3 etape. În prima etapă vor fi achiziționate 24 de avioane F-16 second-hand pentru „modica” sumă de 1,3 miliarde de dolari. Pentru acestea vor fi cumpărate motoare noi și cu celelalte cheltuieli aderente – instructajul piloților, întreținerea avioanelor, etc – costul total al acestei „bule” sare de 2 miliarde. Polonezii – mai fraieri – acum vreo 2 ani au achiziționat 24 de avioane F-16 pentru suma de 700 milioane de dolari…

Sunt doar două știri contrastante așezate-n oglindă despre realitatea și bulele din societatea românească.

Ieri seară butonând la telecomanda televizorului pe 2-3 programe realizatorii, moderatorii și invitatații așteptau arestarea în direct al lui Cătălin Voicu.

Sunt convins că Voicu are toate „calitățile” să stea în pârnaie mult și… bine – vorba vine. Și Voicu și Patriciu, și Cataramă, și Becali, și Vântu, și Năstase, și Videanu, și Udrea și și și și… Îi știm pe toți. De la televizor.

Nu sunt jurist, dar arestarea preventivă își are rostul pentru a preveni (cu un singur „i” 😛 ) comiterea unor infracțiuni. Avem nenumărate cazuri în care infractori periculoși – ucigași, tâlhari, violatori – au fost judecați în stare de libertate ne fiind considerați pericol public.

Arestarea preventivă mioritică are două caracteristici. Una moștenită din regimul ceaușist, intimidarea arestatului, forțarea acestuia de a face mărturisire sau/și a turna eventual și alți posibili inculpați – de preferință „pești mai mari” și doi: de a produce un circ mediatic menit să distragă atenția de la problemele reale.

Nu știu cum se face, dar arestarea preventivă apare ca soluție și metodă de lucru predominant sau exclusiv în cazurile cu iz politic. Iarăși nu știu cum (nu) funcționează Justiția, dar ne cam lipsesc cazurile finalizate cu condamnări sau achitări. Bine, nu vorbesc acum de dosarul „Flota”. 😀

Trăim într-o țară unde suntem douăzeci și ceva de milioane de Bulă și unii râd de noi. De douăzeci de ani.

Da’ e bine frate! Week-endul începe joi. 😛

În seara aceasta are loc a doua Serată de Joi pentru Salvarea Muzeului Severeanu.

Un prim aspect pozitiv, s-a schimbat locația, de la „La Biblioteca” din Cișmigiu, evenimentul s-a mutat la „Papa la Soni” (St. Sf. Voievozi nr.13).

Tot nu cred în salvarea unui muzeu dintr-o „bodegă”, dar tot este un pas (mic) înainte.

Din programul din această seară mi-a atras atenția „licitația de fete superbe” (al naibii de tentant! 😛 ) și expoziția foto al lui Adrian Petrică.

Adrian Petrică - stolen childhood

Am fost și eu (re) invitat (nu şi re-înviat! 😛 😛 😛 ), dar de data aceasta am driblat elegant oferta. Sunt stors, îmi acord (încă) o pauză meritată ori ba. 😀

La ora 19 sunteți așteptați la „Papa la Soni”!

La ora 21 la Silver Church își lansează noul album – al 7-lea parcă dacă pun la socoteală și un „best of”Vița De Vie.

N-am fost niciodată fan VDV. Mi-a plăcut al doilea (fără cratimă 😛 ) lor album, „Fenomental” însă mereu m-a deranjat traseismul lor, lipsa de personalitate.

La primul album, „Rahova” trupa purta amprenta pregnantă a celor din Soundgarden, cu „Fenomental” (un album cu piese bune, sunet de excepţie, ambalaj inspirat, un produs rar în peisajul autohton) au cotit-o pe felia Korn, la „Exxtra” au dat-o (ușor) în Hip Hop și implicit Limp Bizkit, pe „Doi” alunecă într-o zonă „dubioasă” de Indie/(Brit) Post-Punk/Alternativ iar „EGON” – din punctul meu de vedere – a fost o colecție palidă de (ba)labe triste… Sorry guys! „Fetish” sună (măcar ca titlu) inevitabil Goth, întunecat, vedem ce surprize ne rezervă Adrian Despot și gașca sa.

17 comments on “bulă și joia de week-end

 1. neața bună!

  1. a preveni cu un i – vb de conjugarea a iv-a.
  2. al doilea album! fara cratimă.

  invitația rămîne valabilă! ieri, directorul iar m-a atacat după bunul obicei – pe la spate, carevasăzisă! terorizînd, efectiv, o colegă și o excelentă conservatoare – pe holurile palatului șuților!!! ce să spun! toate mimosele care îl ling de prea mult timp și care cafelesc de o viață… și mai bine… pe seama muzeului și a celor care chiar muncesc! – sunt bine-primite.. bine-văzute… numai munca kurrrată, cinstită și.. din aia k la carte! k la lege e prost-văzută!
  iote, că khiar e muzeul meu – m-am identificat din 1993 cu muzeul severeanu – am învățat și l-am secondat cum am putut mai bine pe Domnul Radu Ocheșeanu – Doamne-Doamne să îl odihnească! – cel care a înființat Cabinetul numismatic al Muzeului de Istorie și Artă al Municipiului București (cum se numea pe vremea aceea!) – desființat abuziv și pe șestache de habar nu am cine! iar la ora asta chiar nu mă mai interesează problemușa – trăiască kaghemușa!!! dar.. e foarte posibil să intereseze Curtea de la Haga – fiindcă, e clar! acolo voi ajunge… din moment ce România este semnatara Convenției – iar la noi, justiția e rezolvată, k mai toate, la nivel politik!.. doar trăim în umbra foștilor tovarăși! care, din păcate – nu au devenit domni peste noapte! – (p.s. nu sunt tovarășii mei, fiindcă eu am prieteni doar! unii de o viață.. pentru toată viața! iară nu tovarăși!.. și nici camarazi de război, fiindcă prefer să îmi duc singură războaiele – așa, cel puțin mă pot înșela doar singură!)… în fine… trecînd peste ambiguități și dezambiguizări consecutive, iară nu concesive! – e liniște sub soare și pace sub măslini!

  astăzi, mă îmbrac k o doamnă sau k o duamnă? habar nu am! 😛

  ahoe și să ne vedem cu bine…
  pup micul vrăjitor și îmbrățișez pe tatăl micului vrăjitor!
  io știu că David e micul vrăjitor… no, că ai mai crescut și tu între timp, măi, Atti, măi!

 2. pentru liloo – apreciez efortul tău şi energia cu care faci toate lucrurile însă nu mereu sunt de acord cu uşorul tău “heirupism”, cu des-organzarea şi cum am mai spus-o, uneori scopul poate fi atins doar cu mijloacele adecvate, nu prin orice mijloc. 🙂

 3. pornind de la tine, care, ca orice demn urma; fino-ugric, dedat la plăcerile și lenea de stil balcanic, se plînge de orice chestie, fie că îți transmit cu 5 zile, fie cu 5 ore înainte de, mesajul este un compliment!

  toate cele bune! parcă pe tînărul balga attila, revoluția nu l-a surprins, deși l-a luat pe sus! sau, așa mi s-a părut în superbul interviu din iarnă…

  o zi faină, om bun!
  pup doar pe david… el chiar merită orice efort!

 4. pentru liloo – aaa…. nu despre asta este vorba ci despre faptul că fiind Fecioară am pe de o parte un spirit organizatoric extrem de exigent şi în ciuda unor mici înclinații anarhiste, chiar şi anarhia o fac sistematic ( 😛 😛 😛 ), pe de altă parte îmi place să îmi ating ţinta nu să împrăştiu muniție în neștire poate-poate…
  ca atare m-am apucat (şi) de revoluţie conştincios cu mai bine de un an înainte… şi uite ce (căcat) a ieşit! 😛 😛 😛
  (uneori improvizaţiile ies mai bine, dar doar uneori… 😀 )

  încerc totuşi să ajut: spa-muiesc cu încăpățânare. 🙂 din umbră.

 5. Hunule,

  sper ca esti bine 🙂

  Fetish-ul l-am cumparat si eu. Cam molicel asa…(departe de goth in orice caz).Mi se pare ciudat cum multe trupe isi pierd zvacul,elanul..se cam…subtiaza ca sound,energie,feeling,mesaj
  Nu e un album rau..insa nu marcheaza cu nimic 🙂

  Cu acelasi respect,

  Vanatorul 🙂

 6. pentru vanatordepovesti – mă simt ca un biciclist la volanul unui bolid de Formula 1. 😛
  în rest…vorba lui Artanu: „totul e minunat!”
  sincer, nu mă așteptam ca VDV să rupă gura târgului după acel „EGON” cu iz de…școala vedetelor dat cu încetinitorul… 😛 (să mai zică cineva că Punk-ul – sau eu 😛 – este obosit. 😛 )
  te pup. sărut-mâna. 🙂

 7. Pai mai Brush tu nu stii ca in Romania unii mor cu dreptatea in mana si infractorii sunt liberi si la mare rang ? numai aici se poate sa faci o acuzatie si sa tina , eventual sa-l infunzi pe unul doar prin afirmatii gratuite , iar cel care are dreptate poate sa urle ca din gura de sarpe ca tot e ignorat.
  Bafta si in aceasta seara pt muzeu . 🙂

 8. pentru lu – sunt prea multe lucruri care sau nu funcționează sau nu sunt în regulă… sistemul îngroapă și oamenii și instituțiile… murim înainte sau după muzee?
  azi nu mă gândesc la ce este bine ci zac în cinstea mea. 😀

 9. Mi-e ciuda ca nu ma pot bucura de weekend-ul asta care incepe de joi si pentru mine… cu o iesire in Silver Church (unde n-am mai fost de la concertul Evergrey) sau cu o sedere la Papa la Soni (de care nu ma bucur decat vara, in Vama)… si deschid ca Bula ala blazatu’ tv-ul: discutii aride despre Voicu, galceve autohtone intre Oana Z. si ma-sa, Monica si Ramona, madam Lis si tat’su… Inchid rapid. Mai bine zac in pat si citesc “Iubirea fata de aproapele”, orice ar insemna asta…

 10. pentru Papillon – eu m-am lăsat pe spate şi am lenevit cu ochii în tavan. nu o fi elegant, nu o fi civic, nu o fi pe placul altora, dar mie mi-a prins al dracului de bine. 😀
  ‘neaţa. 🙂

 11. [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=U6kqgZ3QKQE]

  si mie mi-a prins bine ………. o saptamana de ritm mai lent , ca nu pot sa-i zic ” leneveala ” 🙂 ……. dar ieri sefu’ s-a uitat chioras la mine ……. am zambit …….. cat mai elegant ……… doar azi ! promit de luni sa-mi revin , sa intru ca tractoru’n brazda 😀 …….. cred ca primavara e de vina ….. sau di vina 😀
  uichend fain , brush !

 12. pentru lumy – leneveala nu cred că este un păcat. 🙂 nici azi, nici mâine, nici luni. uneori prinde bine și pe lângă încerc să-mi fac și treaba, treburile. blogul a cam suferit, dar voi încerca să revin la ritmul obișnuit.
  week-end fain. 🙂

 13. Fratele meu (fino-urgic? o fi; am uitat de acu trei’j’xxx… ani; credeam că dacă zic “frate-miu”, ajunge… şi io prost, de! cu evropeea asta coloidată… asta cred că înseamnă EC, aşa e? o să trec pe vichipedia să văz, mdeh!).
  Credeam că ai înţeles că “Frumuseţea e în ochii privitorului”.
  De unde vrei tu o altfel de lume, când toată lumea aproape, se bălăceşte în “ştirile de la ora 5”, care încep cu ultima crimă şi se termină cu cel mai proaspăt viol?
  ACESTA este viitorul pe care naţia română (cu rî mic!) e capabil să îl viseze!
  Atunci când românii vor învăţa să viseze (şi când mă gândesc eu că pe vremea lui Brâncuşi şi Coandă, şi Vuia şi Vlaicu, ŞTIAM SĂ VISĂM!!! ) şi altceva decât coşmaruri, în primă fază, o să (RE)devină Români. Cu RÎ Mare. După asta, o să descopere că banul înseamnă un substituent al Valorii şi că Viaţa, vine din cu totul altă parte decât ATM-ul de la care o sug ei lunar. Şi oricum, o să mai descopere că ce iese din ATM, vine din altă parte decât “from the thin air”…
  În fine, sunt atâtea de spus!
  Aşa cum am mai spus, în articolul “Turcia”, din iunie, te-am recunoscut. Ce ar fi să intri mai adânc în stilul de acolo?
  Şi încă ceva: Pe când un video de la tine? Crezi că te iert?
  Mah! Coţcarule! Şi saitu’ ‘ălălalt? Te spui lu’ young Dave!
  Ai b***t-o! I will sue you ( o) ) for high treason! 😛

 14. pentru Şerban Stănescu – salutare Prietene! 🙂
  unele lucruri – video, site, etc – cât de cât cred că le-am lămurit… pentru moment.
  o sugem, dar nu doar de la ATM – vezi asta: http://brushvox.wordpress.com/2008/10/23/master-card/ – ci în general.
  Brâncuși și mulți alții au sfârșit să-și împlinească visele și visurile la Paris… mai trist e de exemplu că acum câțiva ani francezii au vrut să ne restituie niște lucrări de-a lui Brâncuși și statul român (cum spui tu cu rî mic) a spus: nu ne „trebe”… cam asta este, cam ăștia suntem.
  se vede că sunteți plecați din țară… știrile de la 17 s-au mutat (și) la 19. două-trei zile la rând m-am uitat și la Antena 1 și la Pro TV la știrile de la 19 și am rămas… crăcănat. (deh, la cele de la 17 nu m-am mai uitat de 10 ani cred…)
  și că tot veni vorba de cultură și serata pentru salvarea muzeului, nu este prima oară când constat că pe nimeni nu mai interesează nimic…

 15. … şi mă mai mir de ce îl găsesc pe Mircea Eliade doar în limba engleză… sau de ce a doua limbă vorbită la Microsoft e româna… Pe cine mai interesează valorile naţionale? Recitam pe Topîrceanu şi măturam… aşa făcea românca din mine ”grevă”…

 16. pentru Stănescu Monica – tare aș vrea să aud ce spun oamenii despre „mândria de a fi Român”, dar fără șușanale… fiindcă evident majoritatea habar n-au de ce reprezintă Brâncuși sau Eliade și totul se rezumă eventual la un dribling frumos al lui Hagi sau pumnii lui Doroftei… și asta este cu atât mai trist cu cât pentru tineri Nadia sau Năstase nu mai reprezintă nimic, deci la ce ne rezumăm?
  uite, eu nici nu mai dau cu mătura. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *