Eveniment: Umbra Et Imago la Silver Church

Într-o astfel de zi superbă, stropită cu un soare ce inevitabil ne aminteşte primăvara, îmi vine oarecum peste mână să scriu despre… umbre. 🙂

În majoritatea oamenilor există o parte ascunsă, mai mult sau mai puţin întunecată. Unii nu admit nici faţă de ei înşişi „secretele murdare” pe care le dosesc în colţurile cele mai ascunse, alţii nu doar că le acceptă şi le explorează, dar chiar le expun.
Tot felul de termeni „dubioşi” ne-au invadat vocabularul în ultimele două decenii, tabuuri s-au transformat în subiecte senzaţionale numai bune să (mai) crească tirajele tabloidelor devenite surse de informare „corectă” pentru un număr tot mai mare de cetăţeni… „de bine”. Cine n-a auzit de swinging, de menaj a trois, fetish sau BDSM?

Fetiş, fetișuri, s.n. Obiect considerat ca fiind înzestrat cu o forță magică, supranaturală, capabil să dea ajutor celui care îl posedă, îl poartă etc. – V. amuletă, talisman.
Fig. Idee, principiu etc. care constituie obiectul unei adorații oarbe, nejustificate.
Obiect al unei venerații exagerate.
(webdex)

Fetişismul este o formă a sexualităţii în care plăcerea, satisfacţia este obţinută prin prezenţa anumitor obiecte sau prin contactul cu părţi non-sexuale ale corpului.

BDSM este o abreviere în limba engleză la „Bondage & Discipline, Dominance & Submission, Sadism & Masochism” şi – evident – se referă la practici sexuale „mai puţin ortodoxe”,  practici de legare, dominanţă şi subordonare şi sadomasochism.

Fanteziile sexuale fac parte din normalitatea umană, la ce se rezumă sau cât de departe merge acestea, depinde de fiecare individ, de imaginaţia sa şi profilul lui psihologic. Dacă lenjeria erotică acum câţiva ani era încă un lucru neobişnuit, acum a devenit o banalitate. Ce poate fi considerat „normal” sau „pervers”, ce azi poate este etichetat deviaţie, mâine…
Ce este bine şi ce este rău rămâne o chestiune profund subiectivă şi absolut relativă.

Dacă nu v-aţi făcut încă nici un program pentru această seară, la Silver Church de la ora 21 avem un eveniment-spectacol: concertul formaţiei Umbra Et Imago în colaborare cu Studioul “Madeleine-Le-Roy”.

Formaţia Umbra Et Imago (Umbră şi Imagine) s-a înfiinţat în 1991 în Germania şi sunt reprezentanţii liniei Gothic Metal germane. După succesul exploziv al celor din Rammstein şi Umbra Et Imago şi-au modificat uşor sound-ul, au devenit mai electronici, dar şi mult mai incisivi, fac şi ei parte la ora actuală din aşa numitul val Neue Deutsche Härte.

Faima lor se datorează în mare măsură show-urilor incendiare la propriu şi la figurat. Pe lângă elementele pirotehnice, mare parte a spectacolelor încorporează adevărate show-uri BDSM.
Au lansat 8 albume de studio, 2 înregistrări live şi 4 DVD-uri.

În deschiderea germanilor vor susţine câte un recital formaţiile Sincarnate si Kratos. Se anunţă o seară incendiară, o petrecere ce se va lungii până în zori – adică după party direcţia biserica şi slujba de duminică… să ne spălăm păcatele.  😉

2 comments on “Eveniment: Umbra Et Imago la Silver Church

  1. fetisul stiam ca-i un lucru, ceva, chiar o parte din corpul uman care provoaca o placere deosebita numai prin atingere sau vederea lui.

  2. pentru lu – păi cam asta am şi spus: “Fetişismul este o formă a sexualităţii în care plăcerea, satisfacţia este obţinută prin prezenţa anumitor obiecte sau prin contactul cu părţi non-sexuale ale corpului.” 🙂
    dar ideea nu era să dezbat şi să întorc pe toate părţile subiectul. sau…. nu acum 😀
    cred că spectacolul din această seară este interesantă şi teoretic benefică pentru o societată derutată.

1 Pings/Trackbacks for "Eveniment: Umbra Et Imago la Silver Church"

Leave a Reply

Your email address will not be published.