Ce ne aduce moşu’?

Păi… nu vorbesc în numele altora, da’ eu clar n-am fost cuminte, nici ghetele nu le-am lustruit, am prea-curvit – ca de obicei -, am mai băut, am tot fumat, înjur tot mai des, pe la biserică n-am mai dat de peste 10 ani – da’ nici ăl bătrân nu m-a căutat -, nu m-am înscris în nici un partid şi i-am criticat pe toţi – fecioară cârcotaşă, ce să-i faci?! – şi… şi…şi.

Exclus să ningă, aşa că i-am dat drumul şi eu zăpezii artificiale de WordPress. Ţine până pe 4 ianuarie. 🙂

Mi-am amintit de Mălina şi sper că strădania ei să aducă un zâmbet pe faţa unor copii n-a fost zadarnică… Am experienţe multe şi amare vis a vis de caritate şi încercări eşuate de a ajuta copii. Suntem toţi captivi într-o lume prea mică, prea izolată, prea a noastră şi prea copleşită de propriile noastre nevoi şi satisfacţii, nu prea e loc pentru altcineva, nu ne pasă de ce este dincolo de un braţ distanţă. Am căutat la ea şi m-am bucurat şi eu pentru maşinuţa lui Florentin.

Oamenii „mari” sunt preocupaţi cu alegerile… Tot ce sper este ca în cazul înfrângerii marinarului să nu pună botul lumea la manipulare, să nu iasă în stradă, să nu se mai îmbete încă o dată cu mireasma falsei revoluţii. Dacă în decembrie ’89 s-a produs o schimbare de regim, ar fi stupid ca în decembrie 2009 să asistăm la o tentativă de menţinere a unui regim. Încă nu înţeleg cum de au prins toate manevrele lui băse, cum de au reuşit să introducă în circulaţie cu atâta abilitate atâtea teme false? Şi cum de toate acestea au prins la un electorat teoretic de dreapta şi predominant tânăr… A fost o manipulare pusă la punct de specialişti. Şi mă tem că nu s-a terminat. Dacă în ’90 era clar cine sunt „golanii”, cei care au (am) protestat aveau o faţă, acum „revolta” este dirijată din umbră de experţi, siturile zgomotoase nu au „faţă”, nu le-a asumat nicio persoană şi nicio organizaţie, se lansează chemări la manifestaţii din umbră. Ce s-a întâmplat la Timişoara a fost flagrant: organizare impecabilă, dotări – pancarte, steaguri, bannere – adică o maşinărie propagandistică impecabilă şi dirijată. Aşa ceva n-a fost nici în decembrie ’89 şi nici la manifestaţiile din „Zonă liberă de (neo)-comunism”. Îmi pare sincer rău pentru toţi care chiar cred în ideea „anti-comunismului” şi acum sunt victimele acestor manipulări. Însă aici nu se pune problema nici unei lupte reale anti-comuniste. Din păcate. E o fantomă falsă ce acoperă adevăratele probleme: dezastrul economic şi politic, criza morală şi financiară, lipsa de soluţii.
Nu sunt nici pe departe fan geoană şi cu atât mai puţin psd… dar asta e situaţia. Alianţa poate aduce o guvernare coerentă şi ţara – cred – că de asta are nevoie acum, nu de guverne intermediare, nu de alegeri anticipate, nu de luni şi luni de haos prelungit. Eu unul nu vreau un stat prezidenţial – mi-a ajuns ceauşescu – şi nu cred nici în Popey care se ia la trântă cu toată lumea şi le ştie el pe toate. Tot ceauşescu era la fel de meşter la toate.
Ieri dimineaţă – extra campanie – mi-a venit un mail de la donotreply@spiruharet.ro. Consider inacceptabilă implicarea unei facultăţi în campania electorală! Mailul conţine un apel şi îndrumă studenţii să-l voteze pe băsescu.
Cred că organele abilitate ar trebuii să cerceteze şi cine se află în spatele site-urilor care instigă acum la manifestări, cine trimite sms-uri şi astfel de mail-uri şi ar trebuii sancţionaţi. Ştiu, pare nedemocratic, pare o încălcare a dreptului la libera exprimare, dar în fapt este vorba de democraţia prost înţeleasă, mai grav, cum subliniam, despre o manipulare şi asta – zic eu – este o treabă penală. „Drogurile uşoare” încă n-au fost legalizate, din câte ştiu. Realitatea mi-a confirmat încă un lucru esenţial: la o revoluţie nu participanţii contează – aceia sunt doar carnea de tun – ci contează cine o controlează. Indiferent cât de dezamăgitor sună: nu este vremea revoluţiei. Votaţi cum vă duce capul… dar gândiţi-vă la ziua de mâine, la copii noştrii, la realitate: nu avem guvern,  putem pierde sprijinul extern şi nu cu fantomele trebuie să ne luptăm ci cu realitatea imediată. 2010 o să fie un an foarte-foarte dificil şi cu un guvern cu sprijin politic, dar fără guvern…

Da’ să nu termin în tonuri sumbre, una bună:

O băbuţă în cabina de vot… trec 5 minute, trec 10 minute, trec 15 minute, toată lumea o aşteaptă…
Scoate baba capul şi întreabă:
– Maică, futu-vă-n gură se scrie legat sau despărţit? 😛 😛 😛

Şi pentru toţi votanţii ameţiţi a lu’ băse marinaru’, sărbători fericite:

12 comments on “Ce ne aduce moşu’?

 1. Sa speram ca Mosu’ nu va scoate din sac nuiele, bete, bate, pari etc… ci doar jucarii pentru copii. Pe noi astia mari doar sa ne inspire azi si sa gandim mai mult in interesul celor mici. (In ce ma priveste, m-a umplut de respect… mi-a dat de m-a potolit. Sper sa nu mai vina vreodata la fel… merde)

 2. pentru Papillion – măcar câte o ciocolată pentru fiecare copil…. of!
  să mă c*c în ele de alegeri, politicieni şi mâncători de rahat!

 3. Cu totii asteptam cu nerabdare incheierea votului de azi, si cu asta incheierea unui sir de voturi fara sfarsit.Cred ca a venit timpul a ne ocupam acum de altceva de economie, de oameni, de viata noastra…Ma tot intreb, cum de oamenii nu isi dau seama de manipulare, cum pot vedea cu ochii altora, cand lucrurile sunt asa de evidente, cum pot crede in lacrimile de crocodil??…. ca doar nu e teatru ieftin….sau e?????
  Cred in demnitatea romanilor, chiar daca a trebuit sa asteptam pana in ceasul al doisprezecelea.
  Sa lasam copiilor nostri o Romanie mai buna si mai curata, fara “droguri usoare ” si fara prostitutie, o Romanie in care sa se manifeste si nu sa se distruga initiativa intreprinzatorilor marunti pentru ca nu trebuie dispretuita nici o forta creativa oricat de mica ar fi ea.Pic cu pic se aduna.
  Sa luam atitudine in fata violentei si manipularii, a dictaturii si urii, sa trai decent , liber si cu speranta, sa avem cu adevarat o viata mai buna pe care nu am avut-o in ultimii ani…..sau am avut-o? credeti?
  Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 4. pentru Mona – 1. nu cred că sunt mulţi mai anti-comunişti ca mine, eu chiar mi-am făcut o obsesie din a-l vedea pe iliescu la pârnaie…
  2. n-am nimic împotriva legalizării drogurilor şi al prostituţiei. ba, chiar cred că sunt lucruri care trebuie analizate cu seriozitate şi reglementate.
  DAR nu pun botul la sloganurile şi manipulările puse la cale de oameni din aceleaşi servicii care au manipulat în toţi anii de după ’89 şi vreau să am măcar o speranţă palidă că alianţa face măcar 10% din ce a promis şi poate ieşim din criză.

  dar… poporul s-a dovedit prost tot timpul.

 5. Moshul a fost foarte darnic anul asta cu Florentin, cu ceilalti copii ai strazii din Ferentari , dar si alti copii nevoiasi

  (datorita a 60 de oameni care au parasit pentru 3 ore online-ul si s-au intalnit la ceainaria Green Tea, pentru a aduce bucurie in syuflete unor copii amarati);

  Si bine inteles ca am fost si la vot! 🙂 …

  Sarbatori fericite sa aveti, cu totii! 🙂

 6. pentru newdada – mi-ai seninat ziua, mă bucur mult pentru copii. ei – sau numai ei – contează. 🙂

  sărbători fericite!

 7. pentru Minelus – lumea nu realizează în ce rahat mare este ţara şi suntem noi toţi… şi că indiferent cine câştigă, ne aşteaptă un an foarte-foarte greu, mult mai greu ca 2009….

  în fine!

  măcar pe blog să ningă… 🙂

 8. ce frumos ninge la tine ! Neata Brush , sa-ti aduca mosul celalalt , daca asta n-a adus tot ce-ti doresti si lui David mult mai mult. 🙂

 9. pentru Minelus – ne-am cam obişnuit să gândească alţii în locul nostru şi de muncă ne ferim ca dracul de tămâie… ha ha ha! 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *