Diavolul din blogosferă şi prea-cuviincioşii de pe stradă

obama

Încep cu un citat din eternul şi neprihănitul Suck Seeds: „Presedintele american, Barack Obama, a declarat vineri seara stare de urgenta nationala, din cauza gripei porcine, care face ravagii printre americani.” – un citat de pe Ziare.com pe care distinsul dezaxat îl şi comentează: „Consider ca este un prim pas spre scenariile groazei de care tot scriam in acest blog. Daca se va trece la pasul urmator, anume The National Security and Homeland Security Presidential Directive, atunci e gata, nu va mai fi cale de intoarcere … Concret, daca va intra in vigoare, alaturi de masuri pentru reconsiderarea notiunii de stat, va crea din SUA un colos terifiant Big Brother. Si ca lucrurile sa fie si mai rele, desigur ca ideea se va exporta. Iata despre… ”

Acum ceva ani, Oastea Domnului a prezis tot aşa, sfârşitul lumii cu mare-mare exactitate. Credincioşii şi-au donat purceii, televizoarele, chiar şi casa cunoştinţelor şi s-au urcat în copaci în ziua şi la ora stabilită în aşteptarea Domnului care urma să-i ia în ceruri. După 2-3 zile au coborât şi s-au dus cu milogeala să-şi recupereze bunurile…

 

 

Mai mult mi-a plăcut „Cronica Antihristului” de pe pagina Biserica „Secretă”: „Diavolul se crede atât de stăpân pe pământ, încât a început să-i prigonească pe cei care pronunţă numele Domnului nostru Iisus Hristos. O absolventă de liceu, pe nume Erica Corder, din statul american Colorado, a ieşit şefă de promoţie şi i-au dat cuvântul la festivitatea de absolvire. Ea a avut dreptul la 30 secunde de vorbire, timp în care a pomenit numele lui Hristos. Oficialii liceului parcă au luat foc la auzul numelui lui Dumnezeu Fiul şi i-au cerut fetei să-şi ceară scuze în scris pentru acest „incident”, altfel urmau să-i blocheze eliberarea diplomei de bacalaureat, fapt care i-ar fi periclitat înscrierea la facultate. Deşi avocaţii au contestat în tribunal decizia directorului, două instanţe au respins cererea.”
Mintea medievală a prea-cuviincioşilor şi presupus toleranţilor creştini (ortodocşi) nu înţelege că în lume există şi alte religii şi sunt locuri pe planeta asta unde biserica nu este lăsată să interfereze cu instituţiile statului. Adică – pe înţelesul tuturor – într-o instituţie de învăţământ publică, nu defilezi nici cu Isus, nici cu Allah, nici cu Buda. Credinţa – indiferent cât de nefiresc pare unora – este o „chestiune” privată, personală, dar mai presus de toate: spirituală. Nu-i de defilat, nu-i drapel de fluturat. Nu în public. Şi nu este de bun simţ să o faci.

Veneam duminică spre luni dimineaţa spre casă de la Unirii spre Rahova şi priveam coada la moaştele lu’ Sfântul Dumitru. Lumea stătea la bârfă, era un şuierat zgârietor, vuietul acoperea şi muzica religioasă din boxele amplasate de-a lungul bulevardului.  Garduri şi cordoane de jandarmi supravegheau mulţimea. La un moment dat s-a dat drumul la înaintare, oamenii s-au îmbulzit, se împingeau, îşi dădeau coate şi-şi puneau piedici.

N-am văzut pe nimeni rugându-se.

biserica

20 comments on “Diavolul din blogosferă şi prea-cuviincioşii de pe stradă

 1. Nu contest dreptul nimanui de a crede in ce / cine vrea… Pe mine nu ma va convinge nicio sutana sa ma plec in fata ei, niciun mesia sa ma inrolez in oastea lui… Fatarncia multor “credinciosi” care se bat pe o farfurie cu sarmale, care isi dau coate si se injura, iar mai apoi pupa cu evlavie niste oase rascolite ma scarbeste…

 2. pentru MicheleLaBelle – nici eu nu contest dreptul la creinţă şi nici la libera alegere. 🙂
  făţărnicia mă irită şi obsedează. dar şi nesimţirea care caracterizează biserica şi reprezentanţii ei.

 3. Profitorii astia, inaltele fetze, ma ingretoseaza de-a dreptul… Lamaie… lamaie… (Pacat de procentul infim de naivi care chiar cred… dar asta e… impozitul pe prostie se plateste.)

 4. pentru MicheleLaBelle – am tot respectul pentru cei care cred cu adevărat. religia însă n-are nicio legătură cu credinţa ci este o escrocherie. este inexplicabil cum în secolul XXI statul subvenţionează la noi şi acest bâlci.

 5. Vazut la tv ce s-a-ntamplat si la Iasi de Cuvioasa Parascheva… era de asteptat sa fie la fel si la Bucuresti de Sf.Dimitrie… pentru ca si-acolo tot romani is! De inchinat te poti inchina la moaste si-n alte zile, nu doar de hram. Pe undeva am o admiratie pentru cei care reusesc sa aiba rabdare zile intregi pentru a se inchina, dar admiratia imi piere cand vad ceea ce vad… ceva care n-are nici o treaba cu piosenia, rugaciunea… Dar, poate ca astia suntem, atat ne duce capul… Pacat… credinta ar trebui sa fie mai mult in om decat in afara lui.

 6. pentru Pacifistu’ – încă o dovadă că religia este doar o afacere adiacentă credinţei…. acum spuneau la tembelizor că perelinajul este o afacere de milioane… şi în această biserică are românul cel mai ridicat grad de încredere…

 7. Asa e facut omul, sa creada in ceva… asa a fost dintotdeauna. Crezand in ceva omul crede ca poate capata puteri mai mari, rugandu-se, aducand jertfe… In cine ai vrea sa aiba incredere romanul?… in justitie?, in politica?… In biserica i-a ramas credinta… ca si acolo e ceva putred, asta e o alta poveste, pe care probabil o stiu mai bine cei din spatele usii de biserica!

 8. pentru Pacifistu’ – crede şi e dus de nas: biserică, politică, tot aia e!
  totuşi într-un secol al cunoaşterii şi “la oraş” este ciudată vehemenţa unora… să nu zic de internet.
  nu oamenii sunt vinovaţi ci lipsa de educaţie şi înlocuirea ei cu dezinformare…

 9. …ala de arata ca ce tare e el ca e bisericos,vai de curu’ lui ….”psalm 69- ministry”…

  …ala de crede ca crede, sa tina in el pana la moarte….”alt psalm”….

  unii muzika, altii opiu, altii cred in ceva nemaivazut, altii pla mea stie…..use your ilusions…

  unu da bani la biletul lu u2 ,britney sau napalm death…altii dau la popa pe lumanari, altii dau la tarot… altii la casino…..tot tre sa dam si banii astia cuiva….e bine ca avem de ales.

 10. pentru UnSoricel – da, dar ce-i interesant este că pe ăştia care “ştie”, vine cineva şi îi… găureşte… 😆 😆 😆
  adică, dacă ştii, mai bine îţi ţii gura?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *