Concerte văzute şi de văzut

Da, am fost ieri seară la Soulfly. Da, a meritat.
Am ajuns cu o mică întârziere, formaţia Truda deja cânta şi i-am auzit doar din hol (scuze!), dar ştiţi cum e la câte un astfel de eveniment: te vezi cu prieteni, amici, schimbi o vorbă, o impresie, întrebi de alţi prieteni absenţi. Fundaţia Culturală (şi Penticostală – cred) Phoenix ne-a rezervat şi o mică surpriză: în Polivalentă nu se fuma şi de ieşit nu se putea din motive neprecizate. Pe lângă tricouri şi cd-uri la vânzare numai sticksuri şi băuturi răcoritoare, aşa că pot spune că a fost pe departe cel mai cuminte concert Rock la care am participat vreodată. Data viitoare poate distribuie şi nişte cărţi de rugăciuni. E drept, pe la zece seara în hol toţi şi-au aprins o ţigară şi jandarmii s-au dovedit neputincioşi: nu poţi da afară circa 1000 de oameni, he he he.
După Truda scena a fost preluată de Richie Cavalera, fiul vitreg al lui Max şi trupa sa Incite. Un Thrash Metal corect, dar atât. Dacă amintita legătură de rudenie n-ar exista, trupa din Texas, Arisona n-ar câta în polivalentă ci în cel mai bun caz într-un club gen Suburbia. Şi n-am nimic cu amintitul club.
A urmat o pauză mult prea lungă în care am audiat Metallica. Soulfly au intrat pe scenă abia la zece şi un sfert şi au început direct cu „Blood Fire War Hate”, piesa care deschide şi ultimul lor album „Conquer”. N-a lipsit nici „Back to the Primitive” sau „Prophecy” şi spre bucuria publicului, clasice Sepultura ca „Roots Bloody Roots” sau „Refuse/Resist”. A fost un moment semi-acustic de chitară al lui Marc Rizzo (ex-Ill Nino – abia acum am realizat ce chitarist bun este!) interpretat pe un double 6 şi un solo de tobe condimentat cu percuţie in-corpore a întregului trib, Max a tras pe scenă şi un fan din public. N-am făcut fotografii, dar vă recomand galeria Metalhead.
Una peste alta, un concert corect, polivalenta a fost pe jumătate plină (sau goală?), se pare că 2000 de oameni sunt interesaţi constant de acest gen de spectacole. Afară ne aştepta o ploaie măruntă, rece şi bezna parcului Tineretului, o plăcere de traversat la aceea oră.

bilete_la_concerte

Parcul Izvor
Sunt curios cum s-au gândit organizatorii să transforme parcul în stadion. Avem Depeche Mode pe 16 mai şi Madonna în cadrul turneului „Sticky and Sweet” pe 26 august. Bilete la Depeche Mode nu mai sunt, doar la „mâna a doua” cu 250 de lei, iar la Madonna preţul unui bilet este între 120 şi 800 de lei, da’ eu zic să vă grăbiţi, şmenarii cumpără en-gros.

Pe 17 mai revin la Arenele Romane şi Gogol Bordello într-un spectacol produs de One Event, biletele se vor pune în vânzare în cursul acestei săptămâni, preţurile fiind următoarele: 75 de lei până la 12 aprilie, 100 de lei în perioada 13 aprilie – 16 iunie şi 125 de lei, la intrare, în ziua concertului.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=VDU6TJcrZdA&feature=related]

B’estfest.
B’estfest este un experiment curios. E ca şi cum ai încerca să-i faci lipeala lui Naomi cu un băiat din Noua Dreaptă. Ha ha ha. Îmi amintesc cu greaţă de Wu-Tang-Clan înfipt de-an pulea între Alice Cooper şi Marilyn Manson. Pe de o parte n-aveau nicio legătură, pe de altă parte a fost la fel de prost concertul ca Negură Bunget în deschidere la Paradise Lost. Wu-Tang-Clan nici boxele n-ar putea să le care la Cypress Hill de exemplu, ca să rămân tot la Hip Hop şi la artişti ce au trecut pe şi prin B’estfest.
Programul de anul acesta este tot după această reţetă cocktail: pe 1 iulie avem The Killers, Thievery Corporation şi Patrice, pe 2 iulie Ayo, Moby şi Motorhead, pe 3 iulie  Klaxons, Orbital, Franz Ferdinand şi The Faint şi pe 4 iulie The Charlatans, The Ting Tings şi Santana. În fiecare seară e ceva de văzut/ascultat, da’ eu am ales doar seara 2 iulie, Moby şi Lemmy fac toţi banii! Mi-ar fi plăcut şi Thievery Corporation (pe care i-am ratat elegant şi anul trecut), Orbital sau Franz Ferdinand, dar… mai vedem!
Pierderea mare este Iggy care şi-a contramandat toate concertele pentru anul acesta din cauza decesului chitaristului The Stooges, Ron Asheton (R.I.P.).
Abonamentele de trei zile, valabile pentru 2, 3 si 4 iulie, costa 270 lei iar preţul unui billet pe seară este între 110 şi 150 de lei: 110 până în data de 1 aprilie, 130 de lei în perioada 2 aprilie – 30 iunie şi 150 pe durata festivalului.
Biletele pentru acest spectacol vor fi puse in vanzare luni, 16 martie, pe MyTicket, urmand ca de joi, 19 martie, acestea sa fie disponibile şi în reţeaua magazinelor Diverta.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ITO2zFpB__o]

La B’estfest AFTERSHOCK, 5 iulie 2009, avem Manowar şi HolyHell iar biletele sunt disponibile în două categorii de preţ, în funcţie de poziţia faţă de scenă: 100 lei şi 150 lei (Zona A, din faţa scenei).

“Thank you Bucharest, we will come back soon!”, a spus solistul trupei Placebo, Brian Molko la sfârşitul concertului din vara lui 2006. Nu ştiu câţi l-au crezut sau l-au luat în serios, dar britanicii se-ntorc la Bucureşti pe 21 iunie 2009 şi vor susţine un concert la RomExpo. Biletele sunt puse în vânzare la preţul de 175 RON (Zona A – in fata scenei) respectiv 100 RON (Zona B). Biletele pot fi procurate online la MyTicket, din reţeaua Diverta, Magazinul Muzica şi din cluburile Control, Fabrica şi Fire (toate din Bucureşti).

Am lăsat la urmă, probabil evenimentul anului: Kraftwerk la Bucureşti pe 12 iunie la Sala Palatului. Asta mă obligă să scriu un articol separat despre germanii avangardişti.

Nu ştiu piesa fredonată de Boc cu puşca şi cureaua, nu aplec urechea la toţi imbecilii, da’ merită strânşi banii pentru câte o seară de muzică.

Şi ceva pentru seara asta, 17 martie la Suburbia începând cu ora 20.00 “HELLECTRO” cu: SoSk, AKM, Creep şi Katalepsys. De la drum&bass la power-noise si breakcore. Mai multe informaţii pe:  Another Kind of Music
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=VXa9tXcMhXQ]

14 comments on “Concerte văzute şi de văzut

  1. Asta este partea buna a locuitului in capitala. Vin trupele sa-ti concerteze si tu esti aproape de ele. Despre concertul de ieri, ce sa spun!? un concert Rock fara o berica de incalzire macar si o tigare(pentru amatori) nu-i complet.

    La cat mai multe bilete in colectie!

  2. pentru andreeako – ‘neaţa. 🙂
    veneam şi de la braşov pentru câte un concert. şi ieri seară m-am întâlnit cu 7-8 prieteni veniţi într-o fugă pentru Soulfly din braşov…e drept, sunt doar 166 de km…
    Mda…fundaţii Phonix s-a gândit că-i postul Paştelui şi ne-am pocăit! Ha ha ha!
    să ai o zi faină!

  3. pentru Un Soricel – au fost şi fete, măh! nu 1000, da’ 400 tot au fost, din care 360 cu prietenu’….hahahahahaha!
    am uitat de Gogol Bordello, vin şi ei pe 17 mai, cred că ţi-ar place…
    cel mai rău îmi pare că nu vine Iggy Pop, pe el nu l-am văzut, în schimb Kraftwerk e sărbătoare!

    şi hai că am băgat şi nişte muzică! 🙂

  4. Le e greu la unii sa lase rockitza acasa … si mai bine atunci …de ce nu vin cu doua ! ?

    Da mi-ar place Gogol Bordello… am vazut insa ca biletele (cele mai ieftine) costa mai mult ca aici ! haha … ma intreb al cui e avantajul ??

    Pacat de Iggy ca s-a retras… ca nu e usor de prins pe oriunde ..si merita… Cred ca Budismul de dreapta a celor de la Kraftwerk e pe felia ta… defapt e pe felia multora zic eu…

    De Madonna nu ma ating ca incep sa o injur… dar sper ca poate ea daca nu trupele astea super faine sa le dea o lectie la ametzitele alea de pe tv din Ro sa se lase de muzica si video clipuri … desi banuiesc de ani de zile ca fetele alea nu se aud cum cinta si nu se vad ….

  5. pentru Un Soricel – de unde câte două, măh?! una şi pe aia n-o scapi din ochi! hahahahaha!

    m-am gândit că-ţi plac nebunii de G.B. … 🙂 băi, la noi e criză, nu ca la voi, biletu’ costă şi el mai mult! hahahahaha!

    nu mă duc la madonna, adică 800 biletu’ e indecent… de banii ăia îmi iau nişte fete de la… hahahahaha!

    Iggy e Punk, man, chiar mă oftic… iar Kraftwerk a fost prima chestie electronică care m-a speriat când aveam vreo 7 ani… hahahaha! Sper să-i conving şi pe ăia mai leneşi din braşov să vină să-i vadă… 🙂

  6. servus!
    wow, ce agendă! am luat notiţe, zău! sper să si ajung pe ici pe colo… cert este că am deja bilet la manowar… fac parte din nostalgiile mele (descoperisem “Guyana” – Cult Of The Damned – inainte de 89, pe linga o gaşcă pe care o ştii) aşa că nu am vrut să-i pierd de dragul acelor vremuri.
    toate cele bune!

  7. pentru flavius – ai să râzi, dar discul original (import america) cu “Sing of the Hammer” a fost al meu…. şi l-am împrăştiat prin braşov… hahahaha! îmi plăcea “Mountains”…. 🙂 am dat 300 sau 500 de lei pe el, bani nu glumă la vremea aceea…. 🙂
    să ai parte de volum şi distracţie maximă!

  8. pentru Flavius – ‘neaţa. 🙂
    mda… Manowar au ajuns cu ceva întârziere….dar să ai acel disc în 87-88 tot era ceva! acum cu internetul ai câte un album cu 2-3 luni înaintea apariţiei şi…”gratis”… măcar la concerte să se ducă fanii şi să-şi cumpere bilet şi…un tricou.
    o zi faină!

  9. pentru Mirela – ‘neaţa.
    I wanna be your…God. 🙂 He he he he.
    Mă oftic, Iggy a rămas unul din puţinii artişti pe care nu i-am văzut şi îmi doream mult… e ca Sziget-ul de acum 2 ani unde n-am ajuns la Nine Fuckin’ Inch Nails şi cine ştie când mai ajung americanii-n europa….
    sunt depăşit de modă şi tranduri…cine pana mea e Ayo sau cine’s The Faint??!
    Ciorbă…da.

  10. Mai sunt si alte concerte care merita atentie, nu numai in Bucuresti. De exemplu, pe 23 aprilie, FilthFest la Sala Sporturilor din Cluj. E drept, distanta poate fi un impediment, insa pe afis sunt nume foarte interesante…

  11. pentru Krudd Report – o da! mai sunt multe concerte şi la bucureşti şi în toată ţara, nici n-am încercat să fac o listă completă… distanţa pentru un fan devotat nu este o problemă… era o vreme când mergem aproape exclusiv la sofia sau la budapesta să vedem/ascultăm ceve interesant. 🙂
    am să mai scriu şi despre alte evenimente, dar cei interesaţi sunt mereu şi informaţi, nu?
    o zi faină!

4 Pings/Trackbacks for "Concerte văzute şi de văzut"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *