In This Moment – A Star-Crossed Wasteland (2010)

Înfiinţaţi în L.A., California în 2005, In This Momement sunt reprezentanţii noului val Metal Alternativ/Metalcore şi au atras atenţia multora prin apariţia din Playboy (Martie 2009) al solistei Maria Brink.
Şi mie mi-a deschis ochii rzvnl (Osemint). 😀

Trupa a fost descoperită de Rob “Blasko” Nicholson, basistul lui Ozzy via MySpace şi acesta a preluat impresariatul grupului, fapt ce le-a facilitat participarea la Ozzfest (2007, 2008), turnee alături de Megadeth, Rob Zombie, Five Finger Death Punch, Mudvayne, Papa Roach, Filter, Ozzy şi participarea la festivaluri cu greutate ca Download (2009) şi nu în ultimul rând un contract cu Century Media.
De astăzi noul material, al 3-lea album al formaţiei după „Beautiful Tragedy” (2007) şi „The Dream” (2008), „A Star-Crossed Wasteland” este în rafturile magazinelor şi fanii se pot bucura de cele 10 piese noi.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=eecFm2iRo7Q]

Evident că Maria le cam ia faţa băieţilor, dar are şi o voce puternică, urlă ca o viperă şi cântă şi melodic, se descurcă şi la pian, dar nici colegii ei nu sunt chiar de neglijat. Mi-a plăcut prestaţia bateristului Jeff Fabb, bate balansat şi cu vână, nu-i rău nici ce fac cei doi chitarişti – Chris Howorth şi Blake Bunzel – şi nici basistul nou sosit, Kyle Konkiel nu dezamăgeşte, trupa prestează profesionist şi corect.

Discul sună foarte bine – ca în general toate produsele de dincolo de ocean -, piesele acoperă cam toată paleta de abordări de la Metalcore la Metal Alternativ, condimentat cu nuanţe de la Industrial (Gunshow) la Power Ballad (World In Flames), adică cam tot ce e trendy pe piaţă la ora actuală şi cu potenţial de succes la public.
Nu e rău ce fac, dar nici deosebit de spectaculos, nici pe departe n-au nervul şi creativitatea unor Rolo Tomassi de exemplu.
Mi-a plăcut „Gunshow”, „Blazin'” şi „World In Flames”, în rest piesele au momente bune, secvenţe interesante, dar în ansamblu temele sună destul de comun.

10 comments on “In This Moment – A Star-Crossed Wasteland (2010)

  1. 😐 yo nici macar nu am albumul :)) dar stiu ca gunshow era fainuta.O sa ma pun pe bloguit peste vreo doua luni daca o sa am net la facultate 😀 si o sa-mi schimb numele in osemint 🙂

  2. wow cu asa sini nu ma pun… ca pierd din start ! din pacate nu pot decit sa ma uit la ei … vad ca si Mel are aceasi problema..

    [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=n-WnPCgbqsA&hl=en_GB&fs=1]

    • cred că n-am pus piesa care trebuia…. 😆 😆 😆

      [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=MwTv45OW5Yw]

  3. L-am ascultat in sfarsit 😀 garantat e cel mai bun album In This Moment de pana acum.Maria si-a “perfectionat” 😀 partea de screamo,ca pe albumul beautiful tragedy mi se parea ca rage ca o proasta 😐 in unele melodii.Sunt mult mai placute scream-urile pe albumul asta si se simte influenta Devildriver ca doar nu degeaba basistul(Devildriver) e prieten cu Maria.Dar parca citisem undeva ca a participat nuj ce membru din Devildriver la producerea acestui album,caci au o binemeritata pauza in momentul asta daca nu ma insel.

    • sincer nu m-a dărâmat albumul, dar nu-i nici chiar rău. are 3 piese bune şi 7 mediocre…. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *