Prizonierul din camera 1403 (însemnarea nr. 1)

Karmacoma… Jamaica aroma…

Te trezeşti într-un pat străin, într-o cameră necunoscută, într-un corp şi cu o faţă ne-familiară.
Te gândeşti la Kafka sau nu te gândeşti la nimeni şi nimic, eşti groghii, eşti chiaun, nu eşti tu, nu ştii nici cine ai fost şi nici cine vei fi în clipa următore. Eşti liber?
Necunoaşterea, ignoranţa au aroma libertăţii… Aroma? (Jamaica sau… Roma?)
Întunericul are densitatea ceţii, se lipeşte de piele, te învăluie, umbrele îţi dau târcoale, se-nvârt şi se ondulează, confuzia se accentuează, neliniştea tăcerii se înşurubează tot mai adânc. Te ridici.
Dincolo de geam bezna respiră greu, aerul este rece şi sec.
Orientarea în întuneric este la fel de probabilă ca horoscopul din tabloidul de ieri.

Who wants yesterday’s papers?

Timpul se scurge, nu ai buton de „rewind”, nu poţi da înapoi, minutele se zdrobesc şi-ţi brăzdează faţa, fiecare pas paradoxal te duce tot mai departe de cine eşti şi de unde doreai să ajungi. Anticipezi fiecare mic dezastru şi cu toate acestea te îndrepţi spre ele sperând că te înşeli. Absurdul tronează confortabil şi nu-i poţi şterge zâmbetul de pe faţa tot mai diformă.
Foştii insurgenţi, rebelii de ieri mereu devin parte a sistemului, se transformă în conducători sau funcţionari umili. Privim cu ură la cei din înaintea noastră şi cu teamă în urmă la cei care ne suflă-n ceafă… Caruselul imperturbabil al mediocrităţii confortabile.

A spus-o perfect Biafra: „Harder core than thou for a year or two, then it’s time to get a real job…”

Infinitul pare un 8 răsturnat. (1+4+0+3=8 🙂 ) Şi…

Mă trezesc din nou. Sunt eu. O iau de la capăt, îmi rescriu rolul, de data aceasta am să merg până la capăt. (“And it was morning And I found myself mourning…”)

(Va urma 🙂 )

8 comments on “Prizonierul din camera 1403 (însemnarea nr. 1)

 1. pentru Papillion – mă “joc”, mă trezesc şi trăiesc (din nou), îmi împart norii şi întind mâna spre soare. 🙂

 2. Azi am ajuns franta acasa, acum citesc blogul. Si tu ai chestia asta, cu numerologia, imediat calculezi… 🙂 Mie mi se intampla mereu.
  “Pitagora a descifrat câteva semnificatii ale numerelor, apreciind ca 8 inseamna lumea materiala, dreptatea si pe zeul Saturn, iar 9 – spiritul si pe zeul Marte.
  Biblia ofera cunoscatorilor o întreaga simbolistica a numerelor, 8 semnifica un nou început, fiindca opt au fost oamenii salvati pe Arca (Întâia epistola a apostolului Petru 3,20), în a opta zi se taie copilul împrejur (Leviticul 12,3) si tot în a opta zi dupa sângerarea lunara devine femeia casatorita din nou curata (Leviticul 15). În plus, sarbatoarea evreiasca Hanukka (mentionata de Ioan 10,22) dureaza opt zile.”
  http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=93181
  Oricum tu stii mult mai multe. Aveam si eu scrise de mana, cu foarte multi ani in urma, eram in generala, ma interesau aceste lucruri, si-mi luasem notite, despre zodii, chiromantie, numerologie, vise. Hahaha, am lipit pe usa de la dormitor, cele 12 sfaturi ale Aniei (rad eu rad, dar stii cat este de adevarat?!)
  O seara placuta, Brush!

 3. Am inceput sa simt lipsa sectiunii”politics” -de care te-ai tinut de cuvant cand ai zis de craciun ca o abolesti in 2010- poate pt ca miroase mult prea mult a rahat in spatiu public incat sa poti fi capabil sa te concentrezi exclusiv pe alte chestii ,arta muzica 🙂

 4. pentru Minelus – 🙂 ştiu (foarte puţină) astrologie şi horoscopul din ziare mă face să zâmbesc, însă o hartă astrală natală sau individuală pe zi sau an este la fel de exactă ca matematica… 🙂
  nu sunt expert nici în numerologie, am citit doar câteva cârţi, mai ales fiindcă se leagă – ca şi astrologia – de Tarot. 🙂
  însă dacă uneori citesc horoscopul pentru amuzament sau mă uit la Urania tot din amuzament vis a vis de negativismul ei debordant, la fel şi cu cifrele, mă mai “joc” uneori.
  revin la o idee spusă (şi) ieri parcă: lucrurile au exact aceeaşi importanţă pe care le-o dăm. 🙂

 5. pentru dave – 🙂
  mi-a spus un prieten că 2010 o să fie un an foarte bogat în subiecte “delicioase” şi poate e păcat să abandonez (complet) subiectul şi lucrul acesta îl ştiam şi eu, era previzibil… 🙂
  cu siguranţă făceam şi trafic mult mai mare decât cu Rob Zombie, Fear Factory sau Peter Gabriel… 🙂
  pe de altă parte mulţi mi-au reproşat înverşunarea din campanie şi poate că au dreptate…
  acum avem ce am votat – sau n-am votat -, tot aia e.
  eu nu sunt politician, deobicei dacă tot promit ceva, mă ţin de treabă. 🙂
  despre ce să scriu? flacăra mov? udrea îngeraş nevinovat? sau faptul că avem cele mai proaste şi puţine drumuri, dar sunt cele mai scumpe din lume? câh!
  pare un film prost dat pe repeat forever and ever…
  de vre-o 2 ani spun că nu se termină criza (globală) în 2010 şi – surpriză! ha ha ha! – acum tot mai mulţi spun că nu se termină criza-n 2010… 😛

  P.S. pentru subiecte politice îţi recomand blog-ul Mahmuri între Fantome chiar dacă nu sunt tot timpul de acord cu opiniile lor. 🙂

 6. Horoscopul il urmaresc pe acvaria.com, le mai nimereste la cel zilnic, cel lunar mai intotdeauna s-a potrivit.
  Te pupa Minelus, o zi usoara!

1 Pings/Trackbacks for "Prizonierul din camera 1403 (însemnarea nr. 1)"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *