Blenderul de joi – Manafest, You Me At Six si Lifehouse

M-am trezit (din nou) nominalizat la RoBlogFest la două categorii: blog de muzică şi cel mai popular blog. Cel mai ne-popular era mai adecvat, dar „cutia” cu muzică este totuşi un pas înainte vis a vis de „blogger crizat”, nu? 😛
Bun, anul trecut am primit 0 (zero) voturi şi m-am clasat pe poziţia 641 cu toate că am cam 4-5 prieteni care au jurat că s-au strofocat să-şi facă cont, să se înregistreze şi m-au şi votat… 😛 Altfel spus: sunt al naibii de popular şi mă bazez pe voi şi anul acesta! 😀
Complimente mamei lu’ VisUrât!

Ieri am dat o raită prin Canada prin intermediul celor de la You Say Party! We Say Die!, coctailul de vitamine sonore preparat în dimineaţa aceasta pleacă tot de la un condiment canadian: Manafest.

Bună dimineaţa fete şi băieţi, puneţi-vă căştile, pornim pe tobogan!

Manafest – The Chase (2010)

Manafest – sau cum scrie în certificatul său de naştere: Chris Greenwood – este un rapper din Toronto. Nu vă speriaţi, nu este un Eminem sau o variantă-n alb al lui 2Pac sau al lui Dr. Dre ci este un Kid Rock cuminte amestecat cu Skillet. Am spus cuminte şi am pomenit de Skillet ci nu de Linkin Park fiindcă Manafest are tot mesaje creştine.
Eu ascult şi Black Metal şi Gospel, nu mă deranjează şi nu fac discriminări.
Chris a debutat cu EP-ul „Mislead Youth” în 2001 şi acest „The Chase” este al 5-lea său album.
Avem 10 piese plus încă 2 variante la una din ele, la „No Plan B”.

Mi-a plăcut din prima abordarea lui Manafest, are ritm, are vână, amestecul Kid Rock/Linkin Park are balans, are dinamică, sună interesant. „Avalanche” este titlul şi piesa potrivită pentru a deschide albumul. Tonurile Rock rămân intense şi în „Bring the Ruckus”, „Fire in the Kitchen” şi în „No Plan B”. Celelalte piese au un gust mai pregnant de Linkin Park decât de Rap Metal (Rock), sună însă suficient de incisiv, au dinamică. Pată de culoare mai este şi o baladă, „Every Time You Run”, o piesă ok, inedită în context, dar fără nimic deosebit.
Manafest nu este nici original, nici genial, dar face o muzică absolut corectă şi numai bună de distracţie.

You Me At Six – Hold Me Down (2010)

„Hold Me Down” este al 2-lea album al britanicilor din You Me At Six. Undeva situaţi în zona Indie, de la Power Pop la Punk şi Rock, băieţii sună mai americăneşte decât britanic, nu-i rău ce fac, dar parcă nici nu au nervul, vâna, credibilitatea yankeilor.

Josh Franceschi – voce, Max Helyer – chitară, voce, Chris Miller – chitară, Matt Barnes – bas şi bateristul Dan Flint au cunoscut succesul rapid de la albumul de debut „Take Off Your Colours” lansat în 2008 şi au fost nominalizaţi în 2008 şi 2009 de revista Kerrang! pentru cea mai bună trupă britanică, pierzând la mustaţă în ambele dăţi în favoarea celor din Bullet for My Valentine.
De pe noul material piesa „Underdog” deja a pătruns în top-urile britanice, iar albumul a ajuns până pe poziţia a 5-a a clasamentelor, trupa pare pe val.

Cele 12 piese sună destul de compact, cumva lasă senzaţia de muzică de radio, este Rock la modul să nu deranjeze, are ritm, dar nu este zgomotos. Sincer, nu prea este genul meu de muzică, cumva parcă-i lipseşte sarea şi piperul, este ok în lipsă de altceva să ruleze-n fundal când omul are altă treabă, dar de mine nu prea s-a agăţat mare lucru… pretty boring. 😀

Lifehouse – Smoke And Mirrors (2010)

Şi ne-am întors pe continentul american, mai exact în exoticul Malibu din însorita Californie.
Lifehouse sunt o gaşcă de Rock Alternativ şi actualul material este deja al 5-lea album de studio.
De la albumul „No Name Face” din 2000 a dat succesul peste ei – sau ei peste succes ( 😛 ), single-ul „Hanging by a Moment” a obţinut premiul „Hot 100 Single of the Year” al Billboard-ului surclasând nume ca Janet Jackson şi Alicia Keys.

Amintesc de momentele mai comerciale ale celor din Papa Roach, dar şi de Nickleback, Daughtry şi celelalte găşti din zona aceasta mai comestibilă a Rock-ului de peste ocean.
„Halfway Gone” – primul single a fost lansat în octombrie 2009, dar albumul urmează să fie scos pe rafturi abia pe 2 martie 2010.
Probabil este un nou succes garantat, pe mine însă nici americanii nu m-au dat pe spate… sunt prea cuminţi sau sunt eu prea agitat. 😀

6 comments on “Blenderul de joi – Manafest, You Me At Six si Lifehouse

 1. 1. Manafest mi-a placut foarte mult!! au tot ce le trebuie.

  2. si eu as zice ca Bullet for My Valentine sunt mult mai buni decat You Me At Six 🙂

  [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=nUxOslaM8jM&feature=related]

  3. bafta cu voturile de anul asta! 🙂

  si daca nu iese vreun premiu, tu tot vei sti ca ai cel mai tare blog, la toate categoriile… 🙂

 2. pentru Ruby – cel mai tare de pe net când pică… reţeaua. ha ha ha! 😛
  sărut-mâna. 🙂
  faptul că am câţiva cititori fideli îmi este un premiu suficient. 🙂
  da, canadianul “vorbăreţ” mi-a plăcut, celelalte două trupe nici de umplutură nu prea merg…. dar dacă tot mi-am pierdut timpul să le ascult…. măcar scutersc pe alţii de la chin… ha ha ha! 😛 😛 😛

 3. pentru UnSoricel – cred că mă mănâncă-n… cur. asta-i treaba. 😛
  cică adevărul este la mijloc. ha ha ha….. 😛

 4. pentru rifeor – vezi? de asta-s de folos prietenii – chiar şi de la îndepărtare… îţi (mai) verifică vecinii. 😀
  da, simpatic canadianul. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *