Ashes of Nothing – Zeta Reticuli (free download!)

Aveam de ales între două subiecte: debutul regimului băsescu II şi implicit minunatu’ guvern boc III (sau IV?) sau să continui şirul reluat de disecţii muzicale… am optat (fără ezitare) pentru muzică. Bine, poate revin şi la boc mai târziu… 😀
M-am apucat şi de retrospectiva anului 2009 din perspectivă sonoră şi sunt prea multe discuri despre care n-am apucat să pomenesc… şi zilele (anului) sunt numărate.
Dacă te interesează cât de cât muzica, e aproape imposibil să nu dai de Ashes of Nothing. La o simplă căutare pe Google vei găsii pentru descărcare acest „Zeta Reticuli” în zeci de locuri pe internet.

În spatele numelui se „ascunde” un puşti de 20 de ani, Emil Loncarevic, din Tržič, Slovenia. Cântă cu vocea, chitara, basul şi face programare. Acesta este albumul său de debut, conţine 15 piese instrumentale, frânturi de voce, şoapte apar doar accidental.
Muzica este un Industrial colorat, uneori abstract, alteori incisiv datorită chitarelor. Sunt multe teme şi momente bune, interesante, însă materialul nu este pe tot parcursul său fluent. Cu toate acestea, pentru un debut şi având în vedere şi vârsta artistului, „Zeta Reticuli” este un material excelent şi foarte promiţător! Şi chiar şi dacă l-am compara cu albume similare de la artişti consacraţi, ce a pus cap la cap Emil, face faţă cu brio. Combină ingenios zgomotele, riff-urile cu armonii, teme aerieni, pasajele în forţă cu momente calm-abstracte. Cum spuneam, discul chiar are câteva piese foarte reuşite! Mie mi-a plăcut mult: “Sol (Nothing Is Real)”, “Tau 1 Eridani” şi “54 Piscium”, dar nu sunt singurele momente bune.
Îi plac Nine Inch Nails – nu mă înjuraţi! -, inevitabil şi foarte la îndemână ar fi o comparaţie cu „Ghost”, însă „Zeta Reticuli” este suficient de diferit de experimentul lui Trent. Dar dacă tot am pomenit de comparaţii, acest material are un mare avantaj: nu este linear, uni-dimensional cum sunt cele mai multe discuri din această zonă.
15 piese, o călătorie interesantă, merită reţinut numele şi urmărită evoluţia artistului. Cred că o să mai auzim de el.

Ashes of Nothing (bandcamp) – download!
Ashes of Nothing (MySpace)

Discul poate fi descărcat de pe pagina Bandcamp, dar merge destul de greu, Emil recomandă să-l descărcăm de pe Mininova
Ideea de a-ţi pune la dispoziţie creaţia gratuit este una nobilă, dar şi eficientă ca promovare. E an de criză, dar parcă atâtea discuri ca anul acesta n-am mai ascultat de multă vreme şi este greu – dacă nu imposibil – să scoţi capul la suprafaţă din marea aceasta de trupe… Şi e plăcut să dai peste oameni care încearcă şi fac încă muzică cu sufletul.

11 comments on “Ashes of Nothing – Zeta Reticuli (free download!)

 1. pentru UnSoricel – well… piesa e super, mereu mi-a plăcut. ce niciodată nu mi-a plăcut la RATM este că sunt radicali de stânga: comunişti convinşi. o vreme am zis că da, în vest stânga şi comunismul este perceput – şi conceput – diferit, a fuckin’ rebel act, dar anii trec, cât de ignorant tre’ să fi, fie şi american fiind, să nu vezi că acel sistem n-a funcţionat nicăieri în lume? mai mult, Tom Morello s-a dus cu Audioslave-ul şi l-a pupat în cur şi pe Castro… so. am oarece reţineri ce înseamnă “politically corect”.
  pe de altă parte… Killing in the name of… mergea – eventual – de Paşti, da’ nu de Crăciun… şi ştii că nu dau doi bani pe creştinism, vorbeam strict teoretic… 😀
  so…. cântec de Crăciun? rămân la Fear şi… Fuck X-mas. 😀
  dar asta e Hardcore pe bune, nu intră pe… Facebook.

  şi uite: http://www.metalhead.ro/stiri/Este_oficial_Rage_Against_The_Machine_au_invins_masinaria_The_X_Facto-aid-77110-l-1

  şi încă o chestie, de un an se tot bate toba că RATM se reunesc. so… fuck şi ei marketing.

  [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=pbTULjLtKP4]

 2. pai victoria e ca le-au tras-o celor de la X-Factor .. din cite stiu e si in Ro … ceva cu …stele … cacatul ala de program reality show de scos staruri pe banda rulanta dupa n-shpe runde … adica au tras-o unei masini de marketing mult mai tari.. si cu un titlu ce n-are nimic de a face cu Craciunul…

  Nu stiu poate daca ai trai aici ti-ai schimba parerea de Castro nu in idea ca n-ar fi un dictator trist si fudul si etc ci in idea ca daca vrei sa schimbi viatza unui popor sclav americanilor si sarac, se pare ca alternativa a fost doar el si ceea ce a facut el… Ca si noi romanii, ciudat, si asta e un paradox foarte pervers in opinia mea, aveam mai multa mindrie cind eram futuzi de un dictator intr-o societate abjecta, de cit avem azi ca europeni in UE.. azi cum spui chiar tu suntem lada de gunoi !!

  Ce va fi dupa el stim cu toti ca nu va fi libertate si nici piine si miere in Cuba .. gindestete numai cit o sa ceara USA sa li se restituie si cita mafie de mafie o sa se mute dinou in Cuba … deci zi tu o alternativa la o revolutie populara !?… Personal mi-au placut filmele cu Che… si sincer pe Che il admir azi … este ceva in el din noi toti in dorintza de a schimba ‘ce nu poate fi schimbat’ insa a avut curajul sa mearga pe acest drum numai ca sa afle ca e corupt dar si sa moara ca un ciine … Se pare ca asta e ce patesti de te pui cu americanii.. si nu vad ca mesajul americanilor sa fie altul chiar si in cacatul asta economic tot a fi rich e bine si greed is good !

  … imi aduc aminte cit de revoltat eram in 90 cind amicii mei de aici imi vorbeau de Cuba… am si avut un ‘amic’ cubanez fugit … fusese turnator in Cuba si era sa ma bat cu el in final din cauza asta … daca o sa te uiti la istoria Cubei poate o sa se vada ca sub ‘capitalismul’ american nu era mai bine si nu era ca si cum nu aveau detzinutzi politici si libertate de opinie !…

 3. ah da, nu mai putzin exista si bere Che in Londra .. si moda cu Che e veche incit imaginea sa e folosita si de bastionul cel mai decadent al societatii capitaliste … the fashion industry !! deci Che e un capitalist vesel .. insa altii fac banii din el … macar de-i faceau cubanezii sau argentinienii… Poat the Mortocycle Diaries (filmu) te-ar face sa te intrebi care era solutia in America latina si cita violentza acele societati au inghitzit numai ca sa se emancipeze un pic… uman … desi se pare ca cei mai tari si mai emancipatzi sunt drug lorzii..

 4. pentru UnSoricel – da, de Cuba de câţiva ani trage mafia, ştiu şi eu un şmecher din Canada care s-a apucat să construiască de prin ’99 acolo… la mânăreală cu Castro, da’ în ideea că moşul crapă şi atunci fac repede casinourile la loc….fete ieftine, sclavi la discreţie… ha ha ha! 😛
  cu toate astea, cubanezii fug în america, nu americanii în cuba… ha ha ha! 😛 dacă muistu’ de Chris Cornell şi Tom Morello – că tot s-au dus să cânte moca în Cuba şi l-au pupat în cur pe Castro – se mutau în Cuba, renunţau la cetăţenia americană şi se făceau cubanezi, ziceam da domnule, Rock! dar aşa… înjură capitalismu’, da’ ei sunt American Rock Stars… la asta mă refer şi repet, e mai mult marketing decât sinceritate şi politică… corectă.
  soluţii? n-are nimeni… am mai spus asta şi mă cam sperie.

  o fi concursu’ ăla şi pe la noi, nu m-am mai uitat pe eMpTyV de peste 10 ani… ha ha ha! 😛
  iar Che e Isus cu stea roşie-n frunte… icoană.

 5. de acord ca e marketing .. iconografie ca orice iconografie … dar pe linga asta …poate sa te faca sa gindesti ca exista o alternativa de idei in spatele acelor icoane .. … nu neaparat icoanele se leaga si de fapte in mintea celor de aici … As putea argumenta oare cite iconografie germanica aminteste de nazism si place … citi din emo/anorexici/modele size 0 au ceva dus la exterm si furat din pozele din lagare de contentrare in acea forma distorsoniata de foame trupurilor …

  cumva cind te uiti la o icona religioasa te gindesti la bine nu la citi plozi a abuzat staretzul sef si etc. Si the Manic Street Preachers au fost in Cuba asta poate ca inteleg mai bine pozitia lor … socialismul (mai ales) si comunismul nu s-au nascut in Rusia .. iar ideologia asta ca si capitalismul supravietuieste de ani de zile ca un vulcan tacut .. Ciudat ramine de ce vedem potential insa capitalism si credem socialismul total discreditat de fapte cind faptele capitalismului nu sunt asa departe pe cit pare.. doar ca politica de stat e aparent cea care incurajeaza individul sa se imobogatzeasca in loc cea care-l incurajeaza sa fie parte din turma !

  pentru mine ambele ideologi sunt prafuite si anacronice (socialistii de azi sunt aproape cu cei de centru dreapta) si sunt exact fetzele unei monezi ce prea mult a fost servita umanitatii … iar ce era nou sa fie putea fi in 89 si venea din Europe de Est dar dupa cum am aflat in 90 pustii si aici au privit revolutia de acolo doar ca un video pe MTV…. Altfel spus nici multi dintre noi, nu am fost mai acatari nici noi atunci, nu stiu daca mai ti minte dar eu tiu .. tv romana dadea MTv intr-o veselie cind erau demostratii in Piatza Universitatii asa incit multi pusti stateau acasa la muzica buna …! aparent daca programul la tv se schimbase cit de cit se schimbase si societatea !! haha asta pare a fi problema cu revolutiile pe tv !

 6. pentru UnSoricel – de acord: am tot spus şi eu că toate sistemele sunt moarte şi nimeni n-a găsit încă un nou pattern funcţional… de aici şi criza globală.

  televizoru’ mereu a fost manipulativ…. acum la noi e plin de revoluţionari… ha ha ha! 😛
  mâine după-masă sunt şi “io” invitat la o emisiune… ha ha ha! 😛 păi eu am pierdut 2 revoluţii: ua-n stradă, una pe scenă…. plm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *