A murit Gheorghe Dinică

Azi gâlceava cotidiană din politică a fost împinsă în plan secundar de moartea maestrului Gheorghe Dinică. Temporal…
Mereu ne amintim cu vorbe frumoase de cei care nu mai sunt, vărsăm o lacrimă… apoi viaţa merge mai departe cu nepăsare, uitarea pare binecuvântare, ignoranţa normalitatea gri, noroiul în care ne bălăcim.

Dispare încet-încet o generaţie de mari artişti, de oameni la care putem privii sus.
Din fericire avem tineri actori foarte talentaţi – am avut plăcerea să-i văd, însă într-o lume tot mai rece, distantă, copleşită de indolenţă şi de probleme, este tot mai dificil să te afirmi, filme se fac tot mai puţine, valorile par tot mai răsturnate şi incerte.

E o lume stranie… şi tot mai tristă parcă.

14 comments on “A murit Gheorghe Dinică

 1. Imi pare atat de rau… Simt o mare durere. A fost unul dintre actorii mei preferati. Alaturi de St. Iordache, O.I. Moldovan, A. Pintea, F. Pittis… Hei, toti ne parasesc?…

 2. Pleiada marilor artisti se va reintregi intr-o alta lume in care ,poate ,frumusetea spiritului va spori frumusetea unei alte lumi ..
  Dar …cand?
  Stiam ca starea s-a inrautatit intr-adevar ..dar…

 3. pentru dordevara – este trist că de multe ori trecem pe lângă teatru, dar foarte rar avem răgazul să şi intrăm…

 4. pentru Michele – păcat că multe lume îşi aminteşte de oamenii minunaţi numai în astfel de momente triste… înainte să fie lovit de boală la nicio televiziune nu se vorbea despre el, despre filmele lui sau teatru. şi nici peste două zile nu o să se mai vorbească…

 5. Pentru mine Dinica este omul caruia ii placea muzica veche romaneasca. Exclusiv. A dojenit odata un muzicant: “`ti ai dracu` cu rocku` vostru”… Dar in asa fel a spus-o incat nu te puteai supara pe el… Cu umor si cu seriozitate… Toate astea la un loc. Dumnezeu sa il odihnieasca.

  In ceea ce priveste urmasii responsabili ai lui Pellea, Caragiu, Dinica, Pittis, as fi curios sa imi spui si mie despre cine este vorba. Pana acum nu mi-a atras nimic atentia… Decat actorii-cantareti… Doi la numar…

 6. pentru Pappy – şi Dinică, Iordache cântau… nu ştiu de ce sesisez aşa un ton sarcastic, cinic în ce spui. tipic. asta şi spuneam: când mor, le facem statuie pentru o zi, două, apoi… se lasă prafu’.
  dacă tot sunt numa’ rataţi tinerii, eu zic să închidem institutul de teatru şi film, academia de arte plastice şi în general toate şcolile.

  suntem snobi şi o adunătură de mare căcat, stimabile.

 7. pentru lu – cu tot respectul pentru Dinică, e plin cimitirul cu oameni de neînlocuit.
  avem obiceiul să nu apreciem ce avem, nu prea se dă nicio şansă tinerilor şi realizăm valoarea unor oameni doar când nu mai sunt.
  suntem cam proşti şi idioţi – părerea mea.

  legat de Dinică mi-a plăcut ce a spus un alt actor ieri: moartea a lovit de două ori, a luat un om şi un artist….

 8. Dumnezeu sa-l odihneasca!
  “Dispare încet-încet o generaţie de mari artişti”, se duc unul cate unul. Si ne amintim ca nu suntem nemuritori.
  Asa o fi, cum spui tu “avem tineri actori foarte talentaţi”, dar nu stiu, parca nu sunt adevarati. Adu-ti aminte de Toma Caragiu, Amza Pellea, Octavian Cotescu, Puiu Calinescu, Ilarion Ciobanu, Florian Pittis, Adrian Pintea, Stefan Iordache, Nicu Constantin, sunt numai cativa actori din generatia de mari artisti de care aminteai tu, erau intr-adevar talentati si adevarati, aveau un “ceva al lor”, te atrageau si-i ascultai pana la sfarsit fara sa te plictisesti, si te faceau sa-i iubesti.

 9. pentru Minelus – şi Caragiu, Pellea, Pintea sau Iordache au fost tineri debutanţi şi carisma, expresivitatea a venit cu timpul, dar au avut o şansă.
  azi nimeni nu-ţi mai acordă nimic. şanse cu atât mai puţin.

 10. nu pot sä cred…..

  sunt de la ora 11 pe inkul ästasi incä nu sunt gata…
  noroc cä am gripä…
  mersi titzke….
  merci

 11. pentru anto – însănătoşire grabnică. 🙂
  e haioasă asta: “noroc că am gripă…” 😆 😆 😆 o ţin minte. 😀 (ca pneumonia lu’ Andrieş: “am pneumonie, doctorul mi-a zis că n-am…” 😆 )

  eu merci de timp şi răbdare. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *