Introducing… Omul de Tinichea!

Din Republica Moldova imediat după ’90 au început să curgă nu doar fetele frumoase şi „racheţi” ci şi o serie de formaţii interesante. Atunci am cunoscut trupa Accident – albumul „Tons Of Powder” din 1996 este genial! Un material Thrahcore, Speed cu elemente progresive, tehnic şi în forţă -, au mai fost o serie de trupe din zona Death Metal care şi-au dovedit talentul şi abilităţile muzicale apoi a urmat succesul major al celor din Zob şi Zdub plecaţi din aria Hardcore şi ajunşi undeva pe graniţa dintre Etno şi Rock şi succesul unor artişti din zona Dance/Disco cum au fost Ozon.

Despre underground-ul Electro din Moldova însă nu ştiu nimic. Un prilej bun pentru un prim contact faţă-n faţă, o să fie Cybermental unde va susţine un recital Omul De Tinichea.
Piesa „Radiohelmet” postată pe pagina sa MySpace este un „trip” Electro-Ambiental, perfect pretabil cluburilor.

Se prezintă în câteva cuvinte, dar adevărata prezentare o va face în recitalul de la Silver Shurch.

“Vin din Republica Moldova, unde muzica pe care o fac este foarte puţin ascultată şi produsă. Muzica electronică m-a preocupat dintotdeauna, dar abia când începi să te ocupi serios de ea, îţi dai seama ce vrei cu adevărat, şi devenind mai bun, realizezi stilul care te defineşte. Am început cu programe simple şi experimente, dar nu cred că trebuie să ai conservatorul în spate ca să faci muzică electronică, ea este aproape instinctivă, iar pasiunea depăşeşte, de cele mai multe ori, limitările pe care le ai în materie de cunoştinţe. Stilistic vorbind, cred în evoluţia fiecărei piese ca într-o naraţiune, şi încerc să-i dau o notă de poveste, de călătorie (de aici şi Omul de tinichea), evident, o călătorie mai modernă şi mai urbanizată.”

Cybermental.4

2 comments on “Introducing… Omul de Tinichea!

  1. “vin din republica moldova…..” eu ma bag la vodka din republica moldova………

    ozon aia au cam spart cu chitaiturile alea…….oriunde mergi in lumea asta lumea stie de piesa aia cu alo sunt eu picaso……..p–a mea, unde dai si unde crapa……e o femeie neagra, cantareata la moda prin occident, rhiana (nu stiu de se scrie asa)..aia de a luat bataie serioasa de la un alt negru , ex boyfriend …chris brown….pana si aia a pus chitaiturile lu aia de la huozon la inceputul uni song de succes….
    bravo lor domne….macar aia.

  2. pentru rifeor – o fi tembelă piesa, dar eu de cum am auzit-o prima oară am zis, băi, asta o să spargă… şi a spart. e ritmul ok, melodia îţi intră şi îţi rămâne în cap…
    şi eu zic: bravo lor. la moldoveni se simte mult (şi pozitiv) influenţa şcolii muzicale ruseşti care este de clasă… la noi ce să se simtă? şcoala populară de arte? ha ha ha! 😆 😆 😆

    votca e rusească măi, mie îmi plac fetele şi vinul. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *