Rabla şi maşina nouă

Am un vecin, de când a dat căldura, meştereşte la maşină. În timpul săptămânii cum vine de la muncă, se schimbă, probabil bagă la repezeală ceva-n gură apoi fuga jos la maşină şi până se lasă bezna, nu-l mai scoţi de sub ea. În week-end-uri de cum dădea soarele şi până apunea, vecinul era la datorie, sub capotă sau sub maşină. Omul are nevastă, acum a născut femeia şi al doilea copil, dar maşina e pe primul loc. Şi mereu se găseşte ceva de reparat la ea, deh, nu e nouă.

Acum câteva săptămâni a dispărut maşina veche şi omul şi-a cumpărat o maşină nou-nouţă. Mi-am zis, gata cu chinuiala, s-a terminat cu meşteritul la maşină, deh, nevastă, copil plus noul venit bebeluş, sunt şi alte lucruri pe lumea aceasta decât maşina şi iar maşina.
M-am înşelat. Câteva zile stătea şi o privea, mai dădea câte o frunză căzută pe ea şi discuta înfocat cu vecinii ce super afacere a făcut, ce chilipir a fost şi ce super vehicul şi-a tras la doar câteva mii de euro. Apoi încet-încet a început cu ştersul maşinii seară de seară, a spălat-o, a lustruit-o, a frecat-o. Îi pune husa – rămasă de la maşina veche şi cam mică pentru cea nouă – apoi o dă jos şi mai şterge undeva ceva numai de el văzut. Şi aşa merge de atunci. Ba o spală, ba o şterge, ba o lustruieşte, mai reglează ceva la uşi sau la geamuri, mai spală o dată plăcuţa de înmatriculare. Şi acum e la maşină şi freacă portierele cu o periuţă de dinţi.

Nu s-a schimbat nimic.
Şi să nu-mi spuneţi că adulţii nu se joacă!

8 comments on “Rabla şi maşina nouă

 1. Puszi.
  Sa stii ca si eu am un astfel de vecin. Chiar am scris un blog pe tema asta. Vecinul meu nu doar in freaca masina toata ziua. Frecvent are si cu cine sa si-o frece (masina). Se strang vreo 4-5 barbati la un loc, se inchid in garaj care are o sonorizare extraordinara. Lumea cam da stingerea in jur de 24-1, dar pe ei poti sa-i auzi pana pe la orele 3 dimineata. Se aude vociferarea lor pe tot palierul.
  Daca pana acuma m-am plans ca baga manea, s-a trezit intr-o dupa-amiaza fierbinte sa dea drumul la max radioul in care nush’ce artista de muzica populara interpeta … bocet. In acest timp tipul dadea la polizor.
  Adeca. La ora 15 intr-o zi caniculara sa ti se cante in cartier ca si la mormantare.
  Ieri, spre exemplu, fara sa vreau i-am auzit toata discutia cu vreun amic de-al sau in care ducea tratative asupra unui combustibil (100l) pe care l-a acumparat cu 3 lei litrul, dar care lui nu ii este bun decat pentru tractor, asa ca il oferea celuilalt ca si schimb.
  In timp ce scriu acest mesaj, tipul deschide poarta garajului.
  Tot din cauza lui am avut probleme sa nu parcam masina aproape (atentie! am scris – aproape, nu in fata garajului) de garajul sau nici pt 5 minute deoarece lui atunci i se scoala sa scoata masina din garaj sa ii face nu-stiu-yo-ce si ajunge in imposibilitatea de a intoarce propria masina.
  (din cate stiu yo, volanul se inverte in amele parti) :mrgreen:
  Vecinul meu nu are copil mic (sau cel putin nu stiu eu). Are insa o fata de vreo 16-18 ani vopsita blonda care-si intinde parul cu placa (tot) in garajul lui tata. De unde stiu? Pt ca le striga in gura mare pe celelalte fete sa vina si ele sa-si faca parul.
  Asta e problema mea cu ei. Problema lor cu mine este ca ei nu stiu cand sunt acasa, cand plec spre locul de munca si cand revin. Eu nu cosider asta o secretomanie ci o chetie de bun simt. Nu defilez ca si ciurda de animale pe toata casa scarii doar ca vecinii mei curosi sa-mi inregistreze programul ca si la pontaj.
  😆

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *