Blogroll de joi

Când nu găseşti explicaţii, dai definiţii. Sau invers. Omul nu funcţionează dacă nu ştie despre alb că este alb, chiar dacă uneori este evident că este negru. De exemplu: când nu ai o direcţie precisă, majoritatea o să spună că mergi în direcţia greşită. Odată lipită eticheta, nu o mai dai jos nici cu peria de sârmă. Joi. Este un cuvânt rotund, rătăcit în mijlocul săptămânii care nu duce nicăieri: e departe de luni şi prea aproape de vineri. Un click în stânga, un click în dreapta, sunt amorţit şi nedefinit, dau drumul la un nou blogroll că tot nu mi-am mai vizitat vecinii de ceva vreme şi eu sunt tot mai gol şi …dezgolit.

blogrolldejoi_01

„Poate că totul este o pereche. Chiar de totul înseamnă un ciorap stâng, cocoloşit, ce întregeşte dreptul cârpit.” Mă împiedic de goluri la Andreea.
Golurile ei, golurile mele, o pereche minunată sau monedă de schimb pentru oricare alt gol…goluţ. „Golurile sunt lacune fără corp. Ce măresc distanţa dintre inima şi uitare.” Nu pot să uit nimic, mai ales nu golul. Golul ei, golul meu, golul care ne uneşte în tăceri paralele, în căutări golite de sens, în neacceptarea goliciunii primare. „Ce rost are să-ţi reclami că iubeşti un coate goale ori că mesteci o iluzie pe stomacul gol?” Îmi aprind ultima ţigară pentru nu ştiu cât timp, privesc în gol, în golul monitorului, în spatele monitorului la peretele gol, dincolo de ziduri la golul dintre două blocuri sau şi mai departe la oraşul atât de aglomerat şi totuşi absolut gol. „N-am să mă chinui să umplu golul nimănui. Nici cu minciuni, nici cu puncte, nici cu mine.”
Când mai e un meci de fotbal să deschidem toţi ferestrele şi să strigăm: „Goooooollll!”

Sufăr că nu mai am cafea – cutia este goală – şi îmi pun un ceai.
„Unii oameni sunt autobuze magice. Te pot purta în trecut, în situaţii foarte neplăcute. Te fac să le retrăieşti din nou.”

Oamenii sunt autobuze, pornesc la drum goale, se umple pe parcurs, se rătăcesc, se golesc, se umple la loc. Trecutul este doar o cârpă de care te agăţi  când n-ai bilet pentru viitor, dar ai scuza că era chioşcul închis. Priveşti stânjenit în jur şi…înjuri. Între dinţi, să nu te audă nimeni. Îţi arunci golul mototolit în sacoşa – goală – a altcuiva sau pur şi simplu pe jos. „Unii oameni nu-s acolo când trebuie ca să-ţi zică o vorbă bună atunci când ai nevoie, să-ţi lipească un leucoplast colorat atunci când trebuie.” Nu vine nimeni nici să umple golurile, nici să petecească sufletul sfâşiat. „Unii oameni sunt departe şi trebuie mereu să te urci pe o scară ca să ajungi la ei…”

blogrolldejoi_02

M-am rătăcit. „Am visat că eram într-o pădure. Era o pădure deasă. Mă învârteam prin pădure fără să ştiu de ce şi deodată, în vis, mi-am dat seama : vroiam să mă fac copac, mai exact fag. Aşa că mi-am găsit un loc lângă un fag şi lângă un alt fag şi am rămas acolo, aşteptând să-mi crească rădăcini.” Mi-am ascuns goliciunea între frunze, am umplut un loc aparent gol cu un alt gol, cu golul meu rotund şi disproporţionat. „Din locul acela întrezăream cărarea ce ducea la şosea…” Şoseaua goală. „What the fag am I doing here???”
M-am rătăcit. Nu e pentru prima oară.

blogrolldejoi_03

Curvette este plecată la Istambul, Gina a postat o poză cu o geantă. Sper că e la Istambul şi nu se lăfăie prin Kusadasi. Sau are atâta minte să meargă-n Antalia. Îi recomand Kemerul. Nu ştiu dacă face faţă (spate) la rusoaice. 😀 Eu n-am făcut. M-au dat pe spate. 🙂
Geanta e naşpa, am citit comentariile. Nimic nou. Cineva spune despre geantă: „Asemenea genţi găseşti şi în Europa(nu continentul,ci târgul) sau Dragonul Roşu. Aşa că alte dovezi,sau lasă pozele astea. părerea mea.” Dora spune: „ce sunteţi măh aşa de fraieri. pun pariu că nu e nici curvă, nici prostituată de lux, ci doar o tipă cu multă imaginaţie. mă gândesc chiar şi la:
-o gospodină grasă cu un soţ frustrat
-o tipă urată cu imaginaţie bogată;
-tipă groaznic de timidă cu simţul artistic dezvoltat;
-poate chiar şi un băiat…cu uşoare tendinţe gay;;
-inadaptată cu prietene betoooonnn….
……………mă rog îs multe de zis, da mă limitez doar la a citi blogul pt că no matter what scrii bine…..” Şi răspunsul vine prompt: „ai dreptate dora, scrie super bine istambul pe sacoşele alea”. După care discuţia – inevitabil – se coboară la gramatica primară şi la despicatul firului în patru zări: Istambul se scrie cu „m” sau cu „n”?  Confuzie majoră, hai să vorbim turca! Senden Daha Güzel! 😛 Mă doare capu’!

Din februarie îmi tot caut ceva de lucru, ba pe net, ba direct în computer. Încerc să umplu golul din mine, golul din portofel, golul de pe cartea de credit, golul dintre mine şi restul lumii. Am fost şi-n Istambul (şi-n Antalia, ţâc!) şi pentru o vreme am uitat de gol, dar „zilele de marţi sunt pe cale să se termine..” La mine se repetă aceeaşi zi de miercuri. De 20 de ani am observat asta, dar cred că se repetă aceeaşi zi de miercuri din 2 septembrie 1970 în care la 9 seara am ţipat în faţa goală a lumii noi în care vrând – nevrând am răsărit. „Am învăţat, în acest timp, câteva şiretlicuri. Am învăţat că nu trebuie să te aştepţi ca prea multă lume să te citească. Am învăţat că…nu poţi schimba prea multe lucruri doar aşternând câteva cuvinte virtuale.” Am învăţat că niciodată nu învăţ nimic şi…

O iau de la capăt. „Am lipsit mult, foarte mult timp şi poate am revenit, poate nu mai revin niciodată.” Pun puncte unde nu sunt capete şi delimitez goluri care nu se ating niciodată. Rup cercul sau mă amăgesc că l-aş rupe. Sau tăcerea. „…dar mai departe?” Cât de mare poate fi distanţa între două vise, câte benzi are şoseaua între două goluri? „Lumea se îndrăgosteşte virtual, iubeşte virtual, se şi fute virtual?!?!”

Tehnic vorbind, da. Adică sunt optimist. Lumea vorbeşte. „Multă filozofeală şi mai puţină tehnică.” „Mi se întâmplă uneori să-mi vină aşa un chef să-mi atârn două-trei cuvinte cu greutate de gât şi să-mi dau drumul în gol …” Futui golul mă-si!

Asta-i soarta. Este joi şi suntem goi.

„Dacă m-aş dărui ţie
ai ştii oare ce faci cu mine?”

blogrolldejoi_04

„Everything’s been said before
There’s nothing left to say anymore
When it’s all the same
You can ask for it by name…”

A fost şi un blogroll de luni.  Umplu golurile…Va urma. 🙂

23 comments on “Blogroll de joi

 1. E clar ca te-ai intors dezgolit de rautate si ironii dar mult mai incarcat de romantism si spirit poetic ,te-a molipsit peisajul mirific.
  O zi superba sa ai !

 2. pentru iulia m – m-am întors. din nefericire… 😛 😛 😛
  nu-mi mai găsesc nici locul, nici…rostul.
  ‘neaţa. o zi faină. 🙂

 3. 🙂 m-ai plimbat prin blogurile amicilor tai de aici, interesante , dar tu iti dai seama cat timp ar trebui sa fie cititi toti ? 😛
  goi nu suntem,avem doar senzatia uneori, atunci cand nu prea e sufletul nostru impacat .

 4. Ia nu te mai plânge>:( ai ales să vezi Antalia şi să renunţi la examene. Corect, nu îţi oferă ştiinţă dar îţi dă diploma care să certifice ceea ce ştii deja. Fiindcă, degeaba vei şti, vei avea talent dacă n-ai şi foaia aia.
  -De când n-ai mai pus mâna pe pensulă?
  Poate, arta nu e cumpărată la adevărata valoare, dar când va sosi şi timpul ei, nu poţi ştii dacă alte priorităţi nu vor fi….
  -mai scrii nişte note pe-o foaie……
  Poţi din tot, dar faci puţin, repede te plictiseşti.
  La lucru cu tine! netul e mare şi recunoaşterea de aici eeee…..minimă.
  Azi nu socializez prea bine 😛

 5. pentru adnana – să lămurim emoticoanele: tre’ să laşi pauză între ele şi alt semn – ai scris “bine:P” , am modificat eu – şi la litere se folosesc cele mari, nu :p
  bun. arta nu duce nicăieri, este un moft şi poate mâine am să scriu despre asta.
  de şcoală n-am chef…
  am două computere unul lângă celălalt, lucrez la o piesă nouă pentru discul nou… am deadline şi sunt presat de timp.
  recunoaşterea nu mă pasionează şi nici netul neapărat…
  eu nu socializez niciodată prea bine….ha ha ha! 😀

 6. pai am stabilit mai demult ca cica banii ti-i doresti.. cred insa ca la dorit bani e coada lunga si … the bailout is not for you ! haha… deci iti urez sex si NEbun cu cine iti doresti …. ca sa iesi din amortzeala….sau cum ii zic eu sa iesi din sindromu de Brasov !…

 7. eu credeam ca daca anunti cand “ciordesti” nu se mai califica… de fapt tu imi faci mie involuntar sau benevol un serviciu… “publicitate gratuita” s-ar chema 😉

  ma bucur cand gasesti ceva demn de mentionat pe la mine!

 8. pentru Un Soricel – bun Neil Young, adică are umor moşu’… 😀 Sound like shit… ha ha ha! 😛
  banii s-au dus, la fel şi concediul… visele au ochii fugiţi ca ştrampii… ha ha ha! 😛
  îmi vine să mă arunc în cap, da’ stau doar la trei şi nu vreau să mă nenorocesc….ha ha ha! 😛
  amorţeală de Braşov…cu praf de Rahova. Cu alte cuvinte: fâs.
  ascult „Cough Up The Bucks” şi mă întreb şi eu „unde s-au dus banii?” am câteva răspunsuri. şi palme să-mi dau…plm!

 9. pentru unicornu’ – am anunţat post…mortem. ha ha ha! 😛
  la publicitate cică mă pricep. 🙂 şi ştiu şi vorba aceea: ce e gratis, e prea scump… ha ha ha! 😛
  omu’ mereu găseşte exact ce caută. 🙂

 10. Ştii, acum vreo 10 minute vroiam să scriu ceva pe blog. Singurul lucru pe care l-am putut scrie a fost “azi am o zi proastă”, drept care n-am mai scris nimic. Azi? Ce zi e azi şi ce contează? Dacă aş fi măcar în stare să aştept pe cineva să vină să “mă scoată”…tot ar fi bine.Dar nu, eu ştiu că trebuie să “mă scot” singură, Trabant-urile apar doar în vise.
  E gol, brush. Dar…o mostră de gândire pozitivă merge, nu? Ce puii noştri … Iaca, urmăreşte-mă cu atenţie :” tomorrow is another day”. Ei, ce zici, ne-am scos? Ha, dacă nu ma ia somnul, chestia asta o fac titlu de blog.
  (hai că am fost pozitivă, este? ) 😀

 11. pentru Anna – eu ştiu că atunci când eşti în rahat, se găseşte cineva să te împingă şi mai la fund. ha ha ha! 😛 😛 😛
  Trabant zici? 😛 Am o poză faină cu un Trabant, da’ nu mai ţin minte în care blog am pus-o. 🙂
  mâine? friday i’m in love… 🙂 păcat că la mine după miercuri vine tot miercuri. 🙂
  mă duc să sap în cămară poate găsesc ceva de machit…
  o seară faină. 🙂 descurcăreaţo. 🙂

 12. Lumamijovisâmnică 😛
  Mi se pare o zi foarte mişto pentru că după ea vine sigur una la fel.
  (n-am machit nimc…că n-am găsit) 🙁

 13. pentru Anna – nici “io”…am nişte vin roşu, da’ e cam acru pentru pofta mea… 🙂
  dar am găsit grişu’ lui David de azi dimineaţă (care n-a fost pe pofta lui) şi am mai turnat peste nişte dulceaţă de vişine şi… 😀 este delicios. 🙂

 14. uh, fir-ar, brush! mai bine citeam aseară cand n-aş fi putut ingurgita nimic (poate doar o înghiţitură de ceva machială 😀 )
  acuma…aş mânca nişte clătite cu dulceaţă de vişine, măi… dar ştii cum? mor de poftă…

 15. pentru Anna – ‘neaţa. 🙂
  mor după clătite, dar recunosc, mi-am făcut plinul în Turcia. în fiecare dimineaţă erau mormane de clătite şi aveau dulceaţă de afini, căpşiuni, portocale şi zmeură în nişte bolduri mari-mari-mari…şi îţi turnai cu polonicul…
  oare chiar n-am visat? 🙂

 16. pentru Anna – acum mă oftic că n-am făcut poze în restaurant şi la… clătite. ha ha ha! 😛
  ‘neaţa. 🙂

 17. pentru Minelus – cum se şi vede, în mare parte este un colaj de prin vecini. 🙂
  sărut-mâna. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *