Toţi ne-am „japonizat”… 😆 Nu, nu suntem mai harnici, mai conştincioşi sau mai dedicaţi muncii, dar pe lângă poezia care ne caracteriza sufletul proverbial, ne-am dotat şi cu aparate foto digitale şi „împuşcăm” tot ce zboară, tot ce prindem.
Te recunoşti în descriere? Sau eşti un artist în căutare de faimă? OK, am găsit două concursuri foto, fotografiaţi (filmaţi, desenaţi, pictaţi şi/sau cântaţi) şi participaţi! Multă baftă!
1.
Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile invită jurnaliştii foto, fotografii profesionişti si fotografii amatori să participe la Concursul naţional de fotografie intitulat „Vorbeşte despre Dezvoltare!” (data limită: 4 septembrie 2009).
Tema concursului este “Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului şi problematica dezvoltării internaţionale”. Fotografiile intrate în competiţie trebuie să exprime un mesaj cu privire la unul din cele 8 Obiective ale Mileniului:
Obiectivul 1 – Eradicarea sărăciei extreme şi a foametei
Obiectivul 2 – Realizarea accesului universal la educaţia primară
Obiectivul 3 – Promovarea egalităţii între sexe şi afirmarea femeilor
Obiectivul 4 – Reducerea mortalităţii infantile
Obiectivul 5 – Îmbunătăţirea sănătăţii materne
Obiectivul 6 – Combaterea HIV/SIDA, malariei şi a altor boli
Obiectivul 7 – Asigurarea sustenabilităţii mediului
Obiectivul 8 – Crearea de parteneriate globale pentru dezvoltare
Pentru mai multe informaţii despre Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului consultaţi situl.
Participanţii trebuie să trimită lucrarea/lucrările lor împreună cu formularul de înscriere până la data de 2 septembrie 2009, ora 12. Fiecare participant poate trimite maxim 3 fotografii diferite. Fiecare dintre acestea va fi considerată ca fiind intrată separat în competiţie. Toate imaginile trimise trebuie să fie originale.
Prezentarea concursului, regulamentul şi formularul de înscriere sunt disponibile aici.
Câştigătorului la categoria „Fotograf media / Fotograf profesionist” i se va înmâna un premiu constand in echipament fotografic profesionist in valoare de 1000 Euro. Câştigătorului la categoria „Fotograf amator” i se va înmâna un premiu constand in echipament fotografic in valoare de 500 Euro. Dintre fotografiile selectate in ambele categorii se va acorda un premiu special in valoare de 300 euro. Lucrările clasate de către Comitetul de jurizare pe primele trei locuri vor intra automat în concursul transnaţional de fotografie MEDIP. Câştigătorului la categoria cea mai bună imagine pentru competiţia transnaţională i se va înmâna un premiu constand in echipament fotografic profesionist in valoare de 1000 Euro.
MEDIP este finanţat de Comisia Europeană în cadrul programului tematic ‘Non State Actors and Local Authorities in Development’ care îşi propune sprijinirea iniţiativelor organizaţiilor societăţii civile şi a autorităţilor locale din Comunitatea Europenă şi statele partenere în sfera dezvoltării. Mai exact, MEDIP este derulat în cadrul programului ce are drept obiectiv încurajarea educaţiei pentru dezvoltare în Europa.
2.
Eşti pasionat de desen, muzică, video sau fotografie?
Doreşti să îţi prezinţi lucrarea în 6 ţări din Europa ?
Este şomajul o problemă ?
Dacă răspunsul tău este DA…
Exprimă-te!
Participa la campania „ Lipsa de experienţă în muncă, o provocare pentru tinerii şomeri „ şi pe 1 Octombrie 2009 în 6 oraşe din Europa lucrarea ta va fi prezentă într-o expoziţie…
Toţi cei pasionaţi de artă sunt invitaţi pentru a-şi promova şi demonstra aptitudinile.
Expoziţiile vor fi realizate în următoarele oraşe :
– Campina, Romania
– Banja Luka, Bosnia Hertegovina
– Chiety, Italia
– Sintra, Portugalia
– Bruxelles, Belgia
– Sabac, Serbia
Promovarea expoziţiei şi a catalogului cu toate lucrările înscrise se va realiza la nivel European. Aplicaţiile se pot depune pe site (are versiune şi în limba romana). Pentru mai multe informaţii adresaţi-vă Asociaţiei Together Romania la adresa [email protected] sau aici.
Proiectul este finanţat cu ajutorul Consiliului Europei prin Fundaţia Europeana a Tinerilor.
mama ce teme… ‘realism’ nene curat !
pentru Un Soricel – Punk. 😆 am fotografie pentru Combaterea HIV/SIDA şi Asigurarea sustenabilităţii mediului… 👿 mai caut… 🙂
n-am uitat nici de fotografiile pentru tine.
hmmmm, teme grele, te prezinti? 🙂
pentru lu – probabil că da. nimic nu este greu, doar omul de multe ori prea comod… 😆
Uuu, sună bene. 😎
4.5 Fotografia/imaginea finala trebuie realizata pe hârtie fotografica conventionala sau în cazul
aparatelor digitale trebuie printata pe hârtie fotografica.
Pana la urma cum e ? Trimit si discul si trei poze 30 x 40 ?
pentru Mao – din ce am înţeles, trebuie printate pe hârtie fotografică…. eu zic să le scoţi la Fuji pe hârtie mată.
pentru Roxanne – treci la treabă, tot eşti în vacanţă! 🙂
Parerea mea este ca nu diplomele prea multe sunt problema ci faptul ca angajarile se fac doar pe baza de diploma sau relatii
. Daca angajarile s-ar face pe baza cunostintelor, posturile s-ar obtine pe baza competentei si oricum cei care nu sunt suficient pregatiti nu ar face fata. Ca sa ma intelegi mai bine, consider de exemplu ca nu faptul ca unii candidati la concursurile de titulari nu au reusit sa faca nici macar un punct e de speriat ( si sic! nu erau de la USH ca aia au fost dati afara cu jandarmii ) ci faptul ca pot totusi sa profeseze ca suplinitori . Ii doare drept in fund ca nu-s titulari ca tare mult nu pierd si cu un pic de pile pot sa obtina si catedra intreaga. Consider ca dorinta omului de a studia nu ar trebui infranata, oricat ar fi de mica dar ar trebui ca indiferent unde, cum si cand ai studiat sa fi obligat si in acelasi timp sa ti se dea sansa sa demonstrezi ca esti pregatit pentru un anumit post.
pentru Stanjenel – 😆 😆 😆 ce legătură au concursurile foto cu dezastrul din învăţământ??! 😛 😛 😛
ok, ok… 🙂 am lucrat la o firmă destul de mare cu multe angajate absolvente management, marketing, relaţii publice sau jurnalism… fete tinere, drăguţe, isteţe şi colege ok – să nu crezi că-mi citesc blogul şi de asta spun asta! 😆 😆 😆 – dar la 20 şi puţini ani, majoritatea habar n-aveau despre ce este vorba şi în mod firesc, aveau cu totul alte preocupări…
eu am o experienţă de presă de peste 20 de ani, am scris pentru diferite ziare şi reviste, am fost redactor tv vreo 2 ani, am lucrat la o revistă ca designer apoi director de creaţie la o firmă de publicitate, fac fotografii, editare foto/video/audio, am creat sigle, logo-uri, am făcut copywritting, situri… n-am nicio diplomă, doar cea de Bac.
din februarie sunt şomer şi după calculele mele slabe şanse să mai prind o slujbă înainte de 2012…
colegii mei din departamentul de creaţie aveau arte plastice, dar la mare lucru nu foloseşte: nici măcar compunerea culorilor nu este la fel în publicitate şi la tipar ca-n… pictură. pentru publicitate în fapt nu există nicio şcoală în România…
cred că cine este interesat de ceva învaţă cu sau fără şcoală, la şcoala de stat sau la o instituţie privată. 🙂
despre scandalul USH am scris mult zilele acestea, cum am mai tot scris şi despre faptul că fără o reformă reală şi radicală a învăţământului, şcoala românească nu mai face nici doi bani…
din păcate nici acum nu se face nimic, totul se rezumă la bani şi la…politică.
Da, intr-adevar, am gresit. Nu aici am vrut sa scriu ci la postul urmator.
Nu mai am ce sa adaug, in mare mi se pare ca acelasi lucru ai spus si tu ca si mine. In ce priveste artele plastice te rog sa nu-mi ucizi speranta si spun asta intrucat fiica mea este eleva la scoala de arte la pictura si deocamdata asa se presupune ca va urma facultatea de arte plastice.
Totusi am gasit ceva . Referitor la : ” fără o reformă reală şi radicală a învăţământului, şcoala românească nu mai face nici doi bani…”
Reforma se va face de la sine cand nu vor mai fi specialisti. In plus e clar ca viitorul invatamantului va fi ca si in occident in sistemul privat. Acolo scolile de stat cate mai sunt sunt cele mai slabe, se mai numesc si scoli publice. Concurenta a facut ca scolile private sa fie cele mai tari si sistemul functioneaza perfect.
1. Profesorii se inghesuie la scolile private pentru ca acolo au salarii mai mari.
2. Cu cat concurenta e mai mare, cu atat profesorii selectati vor fi mai de calitate.
3.Din pacate nu prea au acces la aceste scoli copiii saraci dar…
4. Functioneaza perfect sistemul de burse, este in interesul scolii sa adune cat mai multe capete patrate care sa ridice prestigiul scolii asadar, au o sansa si copiii saraci.
5. E in interesul conducerii scolii sa nu angajeze oameni incompetenti si sa aduca elevi cat mai buni care sa ridice prestigiul scolii si deci sa le asigure castiguri mai mari.
6. Cu cat creste nivelul unei institutii de invatamant, vor fi atrasi mai mult dascalii care isi iubesc munca, care au vocatie, pentru ca aici vor gasi teren propice pentru a-si desfasura munca pe care o iubesc.
Schema asta e valabila nu numai in invatamant ci in orice institutie privata care produce, castiga un ban cinstit, si nu traieste din furt sau fel de fel de smecherii.
pentru Stanjenel – mult succes ficei tale. 🙂
nu, ziceam că teoria din pictură nu are legătură cu publicitatea, cu practica din meseria aceasta…
am amintit undeva de modelul Polonez, copiat după cel Finlandez. ani de zile au încercat tot felul de reforme şi n-au ajuns nicăieri…până la urmă au schimbat tot sistemul şi au adoptat acel model Finlandez. fiecare copil este îndrumat după aptitudini, materii puţine, material la fel, abordare în joacă… asta implică o altă programă şcolară şi o altă manieră pedagogică… dar la noi nu se doreşte asta… sistemul actual convine şpăgarilor: şi elevi şi profesori. de suferit, suferă aceea care chiar îşi doresc să facă şcoală şi să înveţe… din păcate.
vorbe frumoase auzim uneori – în campaniile electorale – dar asta este cu tot ce rămânem.
o seară bună. 🙂
Copiii mei au fost la gradinita in sistem Waldorf ceva asemanator cu ce spuneai tu de modelul finlandez numai ca asta vine din Germania si in plus de ce spuneai, tu se punea accent pe activitatile practice , pe a se scoate ce e bun din copii nu pe a se turna informatia in capul lor cu palnia. Dar sistemul se mai numea si educatie pt. libertate, deci normal ca nu se doreste asa ceva. Mereu auzeam de la parinti care-si duceau copiii la gradinite unde copilasii erau invatati sa stea cuminti si sa invete , ( apropo de acestea am auzit grozavii de genul teme de casa la gradinita sau ” azi nu am avut timp sa scoatem copilasii afara pentru ca atata am avut de invatat… ” ) spunand de sistemul Waldorf , ” a, asta e gradinita pentru copii handicapati” . Copiii mei ” handicapati” unul e al treilea in clasa si olimpic la matematica ( locul 5 pe judet si nici macar nu invata, vine cu lectiile invatate de la scoala si temele mai nou si le facea in pauze 🙂 , nu ca nu as vrea sa invete mai mult dar n-am putut face nimic in sensul asta 🙂 ) iar fiica mea de curand a castigat locul 1 la un concurs international de pictura.
pentru Stanjenel – ‘neaţa şi o săptămână frumoasă!
am citit despre Waldorf, am şi pomenit despre acest sistem nu de mult legat de reforma din învăţământ.
important este să fie ok copii, se vorbeşte despre orice, numai despre copii nu când vine vorba de învăţământ şi este stupid!
eu consider că materia este prea multă, prea stufoasă (detaliată) şi fără relevanţă practică… dar asta este o poveste lungă. 🙂
te felicit pentru copii tăi şi să ai grijă de ei. 🙂