Audienţe şi trafic

Nu am obiceiul, da’ nu ştiu ce-mi venii, m-am uitat pe tabelul de audienţe Radio/TV şi la traficul de pe internet. În ceea ce priveşte televiziunile, lideri sunt în continuare Pro TV şi Antena 1, Pro cu peste 300 de mii de telespectatori iar Antena cu circa 250 de mii. Asta, în raport cu TVR Cultural cu o medie de 7 mii de telespectatori şi clasată în topul general undeva pe poziţia 35.
Cred că aceste măsurători de audienţă spun mai mult despre noi decât toate sondajele posibile şi imposibile.
Nici în rândul ascultătorilor Radio, Radio Cultural nu ocupă o poziţie fruntaşă cu cei 83 de mii de ascultători faţă de Europa FM sau Kiss FM cu peste 180 de mii de ascultători.
În Bucureşti, City FM care difuzează muzică Rock are doar o medie de 12 mii de ascultători faţă de radio ZU cu peste 260 de mii de ascultători.
În ceea ce priveşte blogurile, este greu să baţi traficul de 2,465 vizitatori zilnici al unui site ca Pitzipedia, Cocalari şi Pitzipoance cu peste 2000 de vizitatori zilnici sau deja „clasicul” Pitipoance cu peste 1000 de vizitatori.
Ce urmărim, ce ascultăm, ce citim spune totul despre noi.

14 comments on “Audienţe şi trafic

 1. buna ,vad ca iar te-ai suparat si ti-ai sters contul pe netlog.
  cred ca sunt realiste cat de cat clasamentele ,si intr-adevar radio zu e mai ok decat altele,il ascul zilnic pt. difuzeaza multa muzica si asta imi place.
  O zi placuta sa ai !

 2. ….pai vezi asta ar trebui sa te invetze minte sa nu te mai pui contra CURentului… faci pe electronu care o ia razna in loc sa aprinda becu care trebe si asta duce la scurtcircuite … altfel spus (nu stiu cum e la fete) dar sa nu te mai pisi contra vintului ca rezultatul il stim toti… dar oare potzi ?? haha ..

  bafta my man keep up the good work but expect no reward…

  o fi ‘reactiunea’ da mi se pare mie sau generatia asta de pitzi si coca… ‘crescuta in libertate’ … par mai tristi ca noi…. ? … poate asta e fericirea comparata … stii ca altul e mai trist…

  sper ca Mr D e cool !

 3. pentru iulia m – de ceva vreme nu mă mai poate interesa netlogul, am tot ezitat, am zis “hai că se poate”, da’ uneori e bine să tragi o linie…şi nu din aceea de-a lu’ Mutu. ha ha ha 😛
  n-am zis că nu ar fi corecte aceste măsurături, chiar am spus că sunt cele mai corecte oglinzi ale societăţii, dar asta nu schimbă faptul că le consider alarmante şi… uşor triste.
  faptul că posturile comerciale domină piaţa nu este un semn prea bun în ceea ce priveşte nivelul nostru cultural, dar reflectă cu precizie nivelul civilizaţiei. 🙂

  (dacă nu treceţi mail-ul, nu veţi fi anunţaţi de răspunsul primit)

 4. pentru Un Soricel – răsplată? cine vrea răsplată atâta timp cât de acum mulţi ani am învăţat lecţia: nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită! ha ha ha! 😛

  da’ ai să râzi, am fost răsplătit:
  http://www.metalhead.ro/blogs/Brushvox_premiat_de_METALHEAD-pid-1744-l-1 🙂

  Micul Vrăjitor e vesel şi activ: a desenat toţi perţii şi toată mobila din casă şi când nu încearcă să măzgălească cu pensula, o foloseşte să bată ritmuri, să scoată sunete…

  man, mie-mi place să mă piş pe mine, dar mai ales contra vântului. ha ha ha! 😛

  Cred că ţi-ar place The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, despre care am scris ieri seară, merită o încercare. 🙂 (am dat jos şi nişte Bong-Ra, nu sună rău deloc!)

  baftă şi ţie şi cum spuneam, dacă pot să-ţi fiu util cu ceva, aruncă o vorbă. 🙂

 5. pentru iulia m – e undeva mail-ul la un comentariu mai vechi, dar nu dădeam de el acum. 🙂
  mai este varianta abonării la: Feeds-uri, articole sau comentarii. 🙂
  despre netlog nu prea am ce să zic, mi-am pierdut eu răbarea. cred.
  asta nu înseamnă că nu am prieteni faini acolo. 🙂

 6. asa deci. ma faci sa-mi iau cafeaua de la un magazin si s-o beau la 2 blocuri mai incolo. doar stii ca nu vreau sa te scap din ochi…asta e. miscarea face bine. cica.
  auzi?
  am contribuit cu ceva la linia asta? sau la momentul trasarii? as vrea sa cred ca nu…
  pe maine.

 7. pentru carina sora clona – am să încerc să-ţi redau un dialog avut cu colegu’ lawr:
  eu: mă oftic că din cei 3 cititori pe care-i aveam am pierdut 1.
  lawr: eşti sigur că cei 2 rămaşi nu este 1 singur?
  eu: băi, m-am gândit şi la varianta aceasta şi cred că-s uşor schizofrenic.
  ha ha ha ha! 😛
  mişcarea face bine, n-am nimic cu nimeni, sunt eu ciufut de felu’ meu şi acum mai sunt şi cu ( 😛 ) curu’ în sus. that’s all.
  cafea? vreau şi “io”!

 8. pentru lawr – iar??! 😛
  a fost o dezertare anunţată… 🙂
  băi, pe TVR 1. TVR 2 şi TVR Cultural am văzut chestii faine, da’ publicu’ preferă “Carmelita, nu te mărita!” ha ha ha! 😛
  otevetizare este peste tot. şi pe netlog.
  şi vorba lu’ Axl Rose:
  “nothing lasts forever
  Even cold November rain” 😛 😛 😛

 9. 🙁 iar ? hmm, se potriveste muzica asta din Romeo si Julieta cu faptul ca m-ai intristat , iar, offf, ce sa mai zic, e alegerea ta, dar ce strica acel cont acolo? si cred ca aveai mai multi cititori, eu eram unul din ei, iar eu nu fac cat doi . Ce importanta au audientele? daca sunt chiar si cativa oameni carora le face placere , ceva ce vad /aud/ pe un post sau altul conteaza.

 10. pentru lu – ‘neaţa. 🙂
  că am 2 sau 32 de cititori, nu are nicio legătură cu netlogul şi contul de acolo. sau lipsa unui cont, ştergerea lui… etc 🙂
  cine vrea, ştie unde mă găseşte. 🙂

  iar aici, era vorba despre ratingul făcut de cultură, nu de bloguleţu’ meu modest. 🙂

 11. ultima fraza era adresata ratingului facut de cultura , nu tie 😛
  da stie unde te gaseste dar credeam ca ai inteles ca acolo e mai usor de interactionat .

1 Pings/Trackbacks for "Audienţe şi trafic"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *