şase! 666

Mă uitam ce mai este prin blogosferă, ce pot să citesc fiindcă cursul de Introducere în sistemul Mass-media nu mă atrăgea deloc. Astfel am dat peste aceleaşi  paşapoartele biometrice, am călcat în pete de petrol amestecate cu corupţia mioritică, m-am împiedicat de argumente pro şi contra pornografiei şi m-am blocat în spinoasa problematică a stocării datelor confidenţiale de către operatorii reţelelor de telefonie mobilă. La naiba, plictiseală mare! Poate totuşi ar fi bine să mă concentrez asupra cursurilor, o fi un semn?
Nu ştiu de ce-l caută unii pe Dumnezeu pe internet. Sau de ce-l caută pe draq în paşapoarte? Nu înţeleg nici ce caută ei pe prima pagină a WordPress-ului. Pe bune! Dacă mai văd mulţi pseudo-preoţi, cruci şi predicatori voluntari, am să borăsc pe tastatură. Asta aşa, de dragul divertismentului.
Mi-am amintit de anii 90 când anumite publicaţii îşi făceau vânzarea pe seama „Rockerilor Satanişti”. Cum dispărea o găină printr-un cătun uitat de lume, era clar că fa fost victima unui ritual Satanist la miez de noapte. Acum dacă un adolescent sare de pe bancă şi îşi scrânteşte glezna, este etichetat „Emo”. Nu vreau nici să bagatelizez, nici să minimalizez anumite probleme, unele chiar grave, dar vreau să spun că de fiecare dată se judecă lucrurile superficial şi de multe, prea multe ori îşi dau cu părerea persoane paralele cu subiectul. Uneori am impresia că toată lumea din jurul meu are diplomă-n sociologie, psihologie şi ştiinţe politice şi economice cel puţin. Mai nou şi-n inginerie şi în genetică. Plus teologie. Mă bântuie şi o imagine teribilă precum mulţi nu sunt în stare nici să se şteargă la fund, dar n-au nicio jenă să se mânjească la gură.
Nu, nu m-am găsit „io” nici acela mai deştept, nici cel a tot ştiutor. La matematică sunt chiar bâtă, dar dacă mă gândesc mai bine, nu prea mă pricep la nimic. Sunt cam prost, dar asta am mai spus-o şi parcă au spus-o şi alţii. Hahaha!

Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul este cea mai veche carte a Noului Testament. În linii mari s-a acceptat ipoteza conform căreia ea a fost scrisă la sfârşitul anilor 60 secolul I. e.n. şi probabil în anii 90 a fost redactată din nou.
Astfel revelaţiile se referă la evenimentele ultimului an al domniei împăratului Nero (54-68 e.n.) şi al prigoanei asupra primilor creştini, respectiv la căderea Ierusalimului (70 e.n.) şi înăbuşirea primei revolte iudaice împotriva romanilor în timpul domniei împăratului Domiţian (73 e.n.) şi al noilor represarii împotriva creştinilor.
Despre Ioan Teologul nu se cunosc foarte multe lucruri. Se presupune că a fost fiul unui pescar din Galileea şi a devenit posluşnic al lui Ioan Botezătorul. Aşa a ajuns să-l cunoască şi să-l urmeze pe Isus, devenind unul din cei 12 apostoli şi alături de Petru, unul din favoriţii acestuia.
În timpul domniei lui Domiţian a fost trimis în surghiun pe insula Patamos şi acolo a avut revelaţia despre sfârşitul lumii. Se presupune că a avut o viaţă lungă, a trăit 100-120 de ani şi a murit pe insula Efes.
Sunt însă alţi cercetători care atribuie Apocalipsa lui Ioan Gură de Aur…
La începutul erei noastre, în literatura iudaică au apărut o serie de scrieri numite apocalipse. Sunt peste 15 astfel de scrieri ajunse până la noi, dar numai Apocalipsa Sfântului Iaon Teologul a fost acceptată de către Biserică şi este scrierea care face legătura între Vechiul şi Noul Testament.
Simbolismul Apocalipsei a stârnit dea-lungul secolelor multe discuţii, cele mai aprinse fiind legate de versetele în care este amintit şi „numărul Fiarei” – 666.

„Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.
Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.” (13. 16,17 şi 18 )

Alfabetul ebraic este format din 22 de litere, fiecare literă având şi un echivalent numeric. De exemplu: A=1, B=2, G=3, D=4, H=5, etc.
Una din cele mai răspândite scale de corespondenţă a literelor şi cifrelor este:
A=1, B=2, C=7, D=4, E=5, F=8, G=3, H=5, I=1, J=2, K=2, L=2, M=4, N=5, O=7, P=8, R=2, S=3, T=4, U=6, V=6 şi Z=6.
În numerologie se operează cu cifrele de la 1 la 9. Indiferent de valoarea sa fiecare număr putând fi redus la o singură cifră cu ajutorul adunări „naturale”: 12=1+2=3, 35=3+5=8 sau 49=4+9=13=1+3=4 etc.

O altă cale de codificare este aşa numitul sistem Atbash. Este primul cifru prin substituţie prin care litera A devine Z, B=Y, C=X, D=W, E=V, etc. Este un cifru uşor de spart care are o singură cheie posibilă, un cifru cu substituţie monoalfabetică. Totuşi, aceasta s-ar putea să nu fi fost o problemă la timpul când a fost creat şi folosit.

Cifrare şi descifrarea… Se caută chei şi coduri Biblice şi se descoperă sensuri noi şi revelaţii profetice. Se scriu mii de cărţi, apar ipoteze noi şi teorii. Codul lui DaVinci.  🙂
Dea-lungul timpului acest apocaliptic 666 i-a fost atribuit pe rând lui Nero, Napoleon şi Hitler… sau lui Bill Gates.  Dar şi codului de bară sau a celor trei w-uri din „pragul” internetului.
În sistemul codului de bară, tipurile UPC-A şi EAN-13, acestea fiind cele mai utilizate,  deţin în mod invariabil, pentru orice produs, trei perechi de linii uşor prelungite care se citesc în memoria computerului prin cifra 6. Aceste linii se numesc caractere de siguranţă sau bare de protecţie (Guard Bars) şi servesc la recunoaşterea de către calculator a sistemului bar code. Cu alte cuvinte, la citirea codului, calculatorul detectează mai întâi prezenţa celor trei guard bars, care, decodificate alcătuiesc în mod invariabil, pe toate produsele, numărul 666!
Apelând din nou la numerologie W=6 şi astfel www-ul se transformă şi el în 666…

Un cotidian American relata o descoperire surprinzătoare făcutaă de câţiva informaticieni. Ei şi-au dat seama că numele complet a lui Bill Gates, convertit în limbaj ASCII (pentru Interchange), standard informatic, pe bază de cifre, se transforma în 666, adică exact numărul diavolului. Două produse de succes ale lui Microsoft – Windows 98 şi MS DOS 6.21 – dau acelaş rezultat…

B = 66
I = 73
L = 76
L = 76
G = 71
A = 65
T = 84
E = 69
S = 83
I = 1
I = 1
I = 1__ = 666

MS-DOS 6.21  = 77+83+45+68+79+83+32+54+46+50+49 = 666
WINDOWS 95  = 87+73+78+68+79+87+83+57+53+1= 666

Este un subiect epuizant şi inepuizabil. 🙂

Dacă-l căutăm pe Dracu undeva, cu siguranţă îl vom găsi.

Da’ până vine Apocalipsa mai am de dat nişte examene şi un 5 mâine, cinci fiind cifra planetei Mercur iar eu sunt un tip Mercurian, ar fi un rezultat satisfăcător… Gata cu pauza, înapoi la învăţat! Ne vedem nu la vară ci în 21.12.2012! Hahaha! În ce zi suntem? Şase??! Coincidenţa dracului!

22 comments on “şase! 666

 1. … 21.12.2012 = 2
  adică iar o cifră de second hand… umană, iară nu divină.. trecerea de la 1 la 2 e cea mai tare probă umană, personală sau de relaţionare… mama care naşte, bărbatul care alege o femeie, femeia care…

  la hinduşi este o cifră ce face legătura dintre foc şi apă, în lumea europeană prin tradiţia ebraică, este scutul lui David sau pecetea lui Solomon, acea îmbinare a contrariilor, care…

  şase este o cifră umană, mai mult feminină decît masculină -o spun bărbaţii care au cercetat problemele aistea, oricum, o cifră intensă…

  citesc undeva că este numărul testului care face diferenţa dintre bine şi rău, fiind o desăvîrşire potenţială, care poate duce la Bine sau la rău, la unirea cu Dumnezeu sau la o nouă revoltă…

  orice mişcare în lumea numerelor (cifrelor) sau a literelor (cuvintelor), împletită cu tradiţia filosofico-mistică, cu acea cunoaştere empirică, de la care au pornit toate cele pe care le aflăm şi le trăim acum, ar fi riscantă fără trăirea în viu, în real

  o zi faină, brush şi baftă!
  merg să apocalipsez niţel pe lucrările mele 😛

  p.s. *apokalyptein*, în greaca veche, înseamnă *a dezvălui*… deci, să ne mai luminăm neuronul, ca să scăpăm de cele ce avem de trecut, făcut, înghiţit, răstignit…

 2. pentru liloo – după ce am publicat postul, am văzut că suntem într-o zi de…şase. 🙂 coincidenţa dracului!

  o zi faină!

 3. Neatza brush, romanul s-a nascut filozof, nu stiai ? El cauta substraturi in orice banalitate.
  Iar credinta in dumnezeu e in sufetul omului intr-o proportie mai mare sau mai mica de la caz la caz si in nici un caz nu are ce cauta pe net. Vrei sa regasesti spiritualitatea mergi in casa lui Dumnezeu nu pe net ,parerea mea.
  O zi placuta si un weekend pe masura!
  Bafta la examene ! si de ce nu o brambureala pe placul tau!

 4. …hi! ai făcut completări faine la blog!
  dar, per total, 06.02.2009 = …1
  ceea ce înseamnă o zi faină, unitară!
  perfectă… pentru cine rezistă:)

  cred că mă las pe… mâna ta, cînd ai răgaz de un tarot!

  cu Doamne-Doamne, vorba Iuliei, o scoatem la capăt pe cont propriu… altfel, nu merge… credinţa e o poveste intimă

  baftă, romanule 😛
  spor la mass-medii

 5. pentru Iulia m – în concepţia mea tâmpită credinţa este o chestiune la fel de inimă ca şi sexul…putem vorbi despre, dar de “făcut”, fiecare să o facă-n intimitate…
  despre apocaliptici ce să mai zic? sunt peste tot, nu doar la noi ci în toată lumea…

  o zi faină!

 6. pentru prodan angelica – cai verzi din capul unora sunt cai troieni introduşi de alţii cu bună ştiinţă…

 7. neata! discutiile sunt prea vaste , io prea obosita la ora asta , asa ca ma limitez la ati spune bafta la examene . 🙂

 8. Răspunsurile se află în ceea ce nu se vede ci se simte.Cine le va descoperi şi cînd nu depinde numai de noi.Tot ce putem face e să ne dăm seama de ce se ascunde în subconştientul nostru şi să alegem spre BINE.Nu alegem ceea ce trebuie? Adu-ţi aminte de bibliotecile din Alexandria.
  Dacă cauţi răspunsuri în facultăţi s-ar putea să te mulţumească doar într-un mod parţial.
  Deocamdată mai rămîn în grădina zoologică ,chiar dacă uneori nu-mi face plăcere.
  Monika.

 9. pentru Monika Stănescu – fac o facultate care în mare parte mă interesează şi citesc bibliografia cu plăcere… păcat că uneori constat că o mare parte din cărţi sunt absolut depăşite de realitatea din teren… dar asta este o altă poveste!
  alb/negru, bine/rău sunt “chestii” care m-au speriat tot timpul! aleg să fiu eu cu defectele şi calităţile mele asumate… 🙂

 10. De mica m-a atras numerologia. Blogul tau mi-a adus aminte ca aveam si eu un caiet in care scrisesem despre zodii, horoscop, numerologie, trebuie sa vad unde este. Mai am lipit pe usa la dormitor jocul cu stranutul (orele cand stranuti, cu intervale de jumatate de ora) si “Sfaturile Aniei” (mica contabilitate a femeii) in care cred, pentru ca sunt verificate pe pielea mea. Am si eu “fluturasii mei”….
  Mi se pare un site interesant http://www.paranormal.ro/numerologie.htm
  Bafta la examene, Brush! Un week-end frumos!

 11. pentru Minelus – eu am mulţi fluturi… 🙂 nu m-am desfăşurat încă…Hahaha! Am mai povestit eu că lucrez la o carte despre Tarot…şi Tarotul include şi Astrologie şi Numerologie… 🙂
  La examen a fost ok, am luat un opt… 🙂 şi am fost şi cu Micul Vrăjitor în parc…

  week-end frumos să ai!

 12. Introducere in sistemul Mass-media? Sper ca a fost ok la examen ca altfel…vezi ca dau cu Jupiter al meu peste tine ! 😀
  Daca insist, initialele numelui meu ar fi A=65 (inainte de 66) si B=66 (fix!!). Cum o dau si cum o-ntorc…formez un 666. Daca adaug la asta ca job-ul meu are, intre altele, si atributiunea de a lucra intr-un soft care “produce” etichete cu coduri de bare…pazea!!!
  Ma lasi sa pun un link? 🙂

  brush pentru Anna – eşti diabolică, ce să zic? 🙂 ‘neaţa!
  am şi eu un link: bloodhound gang o zic cum trebuie… 🙂

 13. Ce ziceai de 5? 8 – putere, independenta, ambitie, organizare.
  A fost vreme frumoasa ieri, de azi iar vine frigul….
  Unde sunt emoticonsurile? Unde le gasesc aici? Ca-mi lipsesc. Te pup. O zi faina!

  brush pentru Minelus – încă două examene şi un aşa-zis laborator şi am scăpat. 🙂
  emoticonurile sunt, da’ le tastezi…
  o zi faină!

 14. Mda… Încurcată treaba asta cu VISA… Ăsta, nah, cu 666… pardon!
  Dacă tot veniră vorbili dă’ numerologie, i să văz io o ţâră cam cum devine cestiunea:
  6+6+6 = 18 = 1+8 = 9…
  Nah, belea! Deterăm din draq, în echipa adversă! Ţţţţţ…
  Acu, deh, pe unde mai scoatem chimeşu’?
  Ce ţă şi cu ţifrili aiste?!
  Grea meserie, asta cu ar’metica!
  Io zic s-o lăsăm pe litere. Parcă mi-e mai la înde-taste (zic şi io, de, că de când cu computeru’, mai e loc de înde-mână?!)
  Acu, venind noi la oile noastre (adecătelea, alea 666, cum vorbirăm), io cu cine votez?!

  Fratele meu, io o dau cu tine, care vas’zică: BRUSHVOX UNLEASHED! Have a nice day!
  Moni & Şerban

  brush pentru Moni şi Şerban – abia acum am descoperit postarea. 🙂
  da, belea cu draq ăsta, in deed. Hahahaha!
  nu există alb fără negru, lumină fără umbră, bine fără…rău. Dracu şi Dumnezeu o dualitate care dovedeşte normalitatea şi naturalul.

 15. bai maestre, m-ai dat p-e spate… c-um draq scrii tu acolea “fuse-se”, wa? si ce scursuri zicea-i tu ca faci?! apara-ne, Doamne, de strambatori ai gramaticii, ca de satanisti si pasapoarte biometrice n-e aparam singuri…

 16. pentru dezvoltareimpersonala – mulţumesc. aş aprecia pe viitor să-mi arăţi şi forma corectă, dacă tot eşti educator, fă-ţi treaba ca lumea.
  nu este o scuză, nici justificare, da’ sunt un ungur prostovan. scursură, frate! dar poţi să dai o raită pe la “preoţii” şi patrioţii de pe wordpress şi de aiurea să vezi ce română au în freză şi să corectezi şi pe acolo. bun! în schimb o ştiu pe aceea cu “cine nu face, nu greşeşte” şi am impresia (poate greşită şi ea) că încerci să-mi combaţi conţinutul atacând forma…şi asta mă amuză.

  am şi o piesă, dedicaţie pentru tine: http://brushvox.weblog.ro/ din MP3 Player piesa nr.27. 🙂

  să fi iubit şi păzit. de cine vrei tu. şi cum zici tu “n-e apărăm”. duminică faină, “monşer”.

 17. imi dau licenta in litere, iar tema lucrarii mele presupune analiza textelor de pe net in vederea identificarii greselilor gramaticale. am fo si pe la ceilalti, am sesizat si pe la ei greseli de limba. scriu cateva pagini bune pe seama lor. da’ ale lor sunt mai “de drept comun”, ca sa spun asa… a ta, in schimb, m a dat p-e spate…

  am gasit si scuza, ca sa nu mai sondezi tu dupe ea, asa ca nu-ti fa probleme: n-o sa te dea nimeni drept exemplu de ‘telectual…

  care vasazica, forma ma interesa, si nu continutul. fiecare e liber sa vomite ce vrea, cu atat mai mult pe net, asa ca nu te condamna nimeni pentru opiniile tale. pentru modul in care l-e dai forma, tea-r putea condamna academia. exceptie fac cazurili in care optezi pentru greseli de scriere cu scopul de a da nastere unor efecte stilistice. care este. dar nu fu cazul tau.

  frati ma ndoiesc ca suntem, asa ca ramai singur scursura, daca asta crezi ca esti. n am zis nici ca esti ungur prostovan. salutam totusi atitudinea autocritica.

  strambatorii gramaticii sunt cu muuult mai multi decat astia de se tem de 666, tocmai d aia e nevoie de interventia divina. scoala vad ca nu face fata.

  asculta ti sigur dedicatia si sa mi povestesti cum se termina melodia 🙂

  pace.

 18. pentru dezvoltareimpersonală – “io” ce să mai zic? academia? academia a devenit strâmbătorul şef. 🙂 vezi… “nicio”… când eram copil râdeam de bătrânii care scriau “sunt plecat”, acum s-a revenit la sunt şi-mi sună…ciudat după 20 şi de ani de “sînt”…
  şcoala? să fim serioşi! studiez intens-tangenţial comunicare cu nişte bătrânei simpatici care nu ştiu să pornească nici computerul… nu-i nimic rău în asta, atâta tot că ei ar trebuii să mă înveţe care-i diferenţa între web 1.0 şi web 3.0… şi ce înseamnă “new media”, dar cărţile lor sunt pline de limba latină şi habar n-au care este diferenţa între marketing şi P.R. … şi oamenii aceştia predau la stat şi la 3-4 facultăţi particulare, se scot semi analfabeţi pe bandă gata dotaţi cu diplome şi tâmpiţi ca mine care am făcut 10 ani de rusă la şcoală şi am învăţat limba engleză după discurile celor de la The Beatles şi acum citesc cărţi în limba engleză să învăţ ceva practic despre domeniul în care lucrez, sunt prea puţini… drept dovadă reclamele genul “Ana Vie rece pe masă” şi “Detergent pentru rufe curate”…
  exemplu? poate statuie, am un profil frumos. 🙂
  pace? în 2009? pe ce lume trăieşti, frate? 🙂

3 Pings/Trackbacks for "şase! 666"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *