Nord – Nu mă face să mă ridic la tine! (2009)

Social Buttons by Linksku

“Utilizările neautorizate ale acestei înregistrări prin copiere, închiriere, împrumut, prezentare publică sau transmisie radio / TV se pedepsesc… e căcat, nu e mă, n-ai treabă, e ok. Toate piesele au fost înregistrate în dormitor la Zoné.” 😀 Şi pot fi descărcate gratuit de pe pagina Bandcamp al artistului.

Ne-am obişnuit să identificăm Hip Hop-ul românesc cu Paraziţii, Puya, etc, dar ca şi-n Rock, există un underground “anonim”, dar cu atât mai viu. Am ascultat cu plăcere albumul Nord, este un Hip Hop viu, intens, uneori mi-a amintit de House Of Pain, alte faze m-au dus cu gândul la Beastie Boys, toate fazele, schemele acestea deja clasice fiind bine integrate într-un sound aerisit, mai modern, mai cu iz de Trip Hop. Nu de parcă aş pretinde că mă pricep eu prea bine la etichete sau la ultimele tendinţe din Hip Hop şi aiurea din muzică.

Între un intro şi un outro avem un material colorat, intens sau alunecând uşor spre abstract, pe alocuri haios, alte ori grav. Texte inteligente. Pe bune. Imprimarea din dormitoru’ lu’ Zoné sună impecabil. E moca, dar nu de asta zic, chiar merită. Am ascultat discul acesta, acum mă bag şi la albumul mai proaspăt – e tot la liber – “Morfina”. Am nevoie… (“ţine-mă la pat, dă drumul la aparat…..”)

Asta…. dacă nu mă rătăcesc între oglinzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *