Nord – Nu mă face să mă ridic la tine! (2009)

[bandcamp album=3084324757  bgcol=050505 linkcol=bb428f size=grande3]

“Utilizările neautorizate ale acestei înregistrări prin copiere, închiriere, împrumut, prezentare publică sau transmisie radio / TV se pedepsesc… e căcat, nu e mă, n-ai treabă, e ok. Toate piesele au fost înregistrate în dormitor la Zoné.” 😀 Şi pot fi descărcate gratuit de pe pagina Bandcamp al artistului.

Ne-am obişnuit să identificăm Hip Hop-ul românesc cu Paraziţii, Puya, etc, dar ca şi-n Rock, există un underground “anonim”, dar cu atât mai viu. Am ascultat cu plăcere albumul Nord, este un Hip Hop viu, intens, uneori mi-a amintit de House Of Pain, alte faze m-au dus cu gândul la Beastie Boys, toate fazele, schemele acestea deja clasice fiind bine integrate într-un sound aerisit, mai modern, mai cu iz de Trip Hop. Nu de parcă aş pretinde că mă pricep eu prea bine la etichete sau la ultimele tendinţe din Hip Hop şi aiurea din muzică.

Între un intro şi un outro avem un material colorat, intens sau alunecând uşor spre abstract, pe alocuri haios, alte ori grav. Texte inteligente. Pe bune. Imprimarea din dormitoru’ lu’ Zoné sună impecabil. E moca, dar nu de asta zic, chiar merită. Am ascultat discul acesta, acum mă bag şi la albumul mai proaspăt – e tot la liber – “Morfina”. Am nevoie… (“ţine-mă la pat, dă drumul la aparat…..”)

[bandcamp album=731786129  bgcol=FFFFFF linkcol=4285BB size=grande3]

Asta…. dacă nu mă rătăcesc între oglinzi.

[bandcamp album=2354134735  bgcol=1d251d linkcol=ffffff size=grande3]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.