Vin Sărbătorile!

Vin Sărbătorile! Este exact ca-n bancul acela cu orgasmul: fă, când ţi-o trag eu, nu vine nimeni!

Spirit sau… shopping? Banii nu aduc fericirea, dar fără un minim confort – ce tâmp sună! – omul se simte mai mizerabil decât ar fi decent. Cadourile ne fac să ne simţim bine atunci când avem ce şi cui oferi, nu ceafa de porc, sarmalele şi şpriţul contează! Obiceiurile nu mereu merită păstrate, perpetuate. Tradiţia uneori ricoşează pervers şi obişnuinţa ne este duşman. Nici ce se întâmplă în ultimii ani, implemetarea unori apucături copiate anapoda din Vest nu ne face cinste… Hai, fuga la supermarket să fie masa plină!!!

14 comments on “Vin Sărbătorile!

 1. Anul acesta nu va mai fi febra cumparaturilor de alti ani ! Oamenilor le-a pierit cheful si de sarbatori si de toate . Incertitudinea pluteste in aer .
  Totusi iti doresc weekend placut si sarbatori fericite , iar David sa aiba parte de cele mai frumoase surprize de la Mos Craciun !

  • pariu? se împrumută, îşi amanetează verigheta, dar nebunia cumpărăturilor – “să fie masa plină” se repetă de la Paşti la Crăciun şi de la Anul Nou la Paşti…
   Sărbători Fericite şi vouă! De surprize mă tem cel mai tare…. 😆 😆 😆

 2. daca ne refuzam si sarbatorile,ce ne mai ramane?
  Sa ne facem sarbatoare in fiecare zi?
  am mai auzit chestia asta ..Are cineva vreo reteta?
  De cum sa faci din voie nevoie?
  macar sa rezonam unii cu altii ca rezonabil nu e nimic ..Si …de ce sa-i furi visul lui David?
  Mosul trebuie sa vina ,acum ,in decembrie ca la primavara nu are nici un haz!!
  Asadar ,cum sa-ti urez?
  Ce vrei tu si pentru David ….sa -i lasi Mosul sa vina!

  • pentru David aş face orice…. chiar dacă uneori nu-mi iese ce-mi doresc.
   detest ideea de mâncat varză, cartofi şi macaroane tot anul şi cu orice preţ, orice sacrificiu să ai “masa plină” de Paşti şi Crăciun. şi cred că spiritul sărbătorilor s-a pierdut de mult, a rămas… râgâitul de după.
   Sărbători Fericite!

 3. sarbatorile au farmecul lor ,daca stim sa le pastram cu acel spirit adevat , daca in suflet le simtim ,masa plina e doar ..un accesoriu sa zicem al lor ,care ne face sa ne simtim bine si trupeste. Sarbatori cu tot ce vrei Brush!

  • M-am cam plictisit de speranţe şi încrederea s-a dus dracului de mult. În cine? În Dumnezeu sau în cei care ne conduc? N-am avut niciodată. În mine da, dar parcă nu-i mereu suficient.
   Sărbători Fericite!

 4. Eu iti dau perfecta dreptate! Romanul, cu cat are mai putin, cu atat vrea sa etaleze mai mult! Ce stupid si cat snobism! Pe bune! Imi iubesc tara, dar la unele capitole, nu stam deloc bine. Intr-adevar, capitalismul si-a pus amprenta si asupra romanului, cu tot ce are mai rau, dar nici oamenii nu stiu cum sa faca fata iluziei… Daca Georgica nu primeste un laptop nou de la Mosu’, ca si Sebi din familia instarita din vecini, nu-i a buna!… Ce-i asta, fratilor? Unde sunt vremurile cand primeam o carte, sosete, ciocolata si-o portocala? Eu, sincer si acum m-as multumi cu atat! Si unde-i spiritul Craciunului? Dar sa nu intru in detalii, ca am boala asta!
  De fapt, Europa e cunoscuta in lume ptr. snobism. E si scumpa ca naiba. Am fost recent acasa si m-am crucit cand am inceput sa fac calcule. Pai, fratilor, in Romania mancarea e mai scumpa decat in America! Hainele la fel! Totul! Nu exagerez! Nu stiu cum se descurca bugetarii! Si-mi plange sufletul, believe it or not… Ca sa nu mai vorbesc de goana dupa branduri, cand de multa vreme totul se face in China oricum…
  In fine, lasand la o parte problemele, Sarbatori Fericite, Ticke si zi-i lu’ Mosu’ sa-i aduca lui David ce poate, un mic cadou la un pret rezonabil. Sunt sigura ca astfel o sa invete sa aprecieze iubirea ce i-o porti, mai mult decat orice…de-ale materialului.

  • cred că mulţi trăiesc într-o realitate falsă. nu doar în România, ci peste tot. nu ştiu dacă este o “realitate” controlată ori ba, dar ea evident există, persistă şi se impune, ne este impusă sau o acceptăm.
   în România lucrurile au luat-o şi mai razna fiindcă în loc să ne îndreptăm spre ceva – şi nu neapărat spre standardele Vestice -, ne-am întors unde eram acum 20 de ani, doar că lucrurile sunt mult mai proaste acum şi nu mai avem nimic nici din ce aveam atunci. democraţia – şi libertatea – sunt doar iluzii…
   am avut un an greu şi ştiu că mai urmează unii. fac tot ce pot chiar dacă rezultatele nu sunt mereu pe măsură…
   Sărbători Fericite Anna! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *