bucharest burning (again)

Mulţi pun la îndoială valoarea, dar mai ales creativitatea când vine vorba despre mix-tape-uri. Proiectul meu din 2005 the spoileD Jerks a fost un astfel de experiment şi fiindcă doi-trei prieteni au întrebat de ce nu mai sunt disponibile acele imprimări, m-am gândit şi am reaşezat EP-ul de astă vară “Bucharest Burning” astfel în cât materialul să fie profund mioritic şi într-un fel să se lege un semi concept între parodia presupusului imn turistic inspirat din “Dansul Pinguinului” şi mix-tape-urile selectate.

Treaba cu mix-tape-urile – părerea mea – îşi are farmecul său, contează ce alegi, cum tai şi cum îmbini fraze, teme, fragmente ce la origine n-au nici o legătură una cu alta şi în ceea ce mă priveşte am adăugat tobe, clape, bas, chitare şi tot felul de sunete adiţionale, m-am “jucat” cu secvenţe de bandă întoarsă, adică… am creeat plus (non)valoare. 😀 Dacă doamna udrea n-a apreciat efortul meu de a promova Bucureştii aşa cum sunt, sper să o faceţi voi, materialul poate fi descărcat gratuit de pe pagina BANDCAMP .

Sunt piese destul de diferite, de la Hip Hop şi alte chestii dansabile, la muzică bisericească, de la Madonna la Marilyn Manson, de la Rock clasic la Alternativ şi riff-uri Rammstein sau beat-uri Nine Inch Nails, de la trompeţică şi ţambal, la taragot şi bas fuzat, de la ciordeală la (anti) ortodoxism creativ – şi samplere sonore din filme porno! 😀 -, dar cu toate acestea albumul este legat, închegat şi are ceva mioritic în el de la un cap la altul. 😀

Pentru fiecare piesă am adăugat ca grafică şi un tablou de-al meu la descărcare vin şi ele-n format PDF.

Viaţa dacă nu avem suficient umor ne ucide…. 🙂

4 comments on “bucharest burning (again)

  1. weekend fain Brush .Vad ca faci pe mos Nicolae, aduci cadouri muzicale. 😛 Sa-ti aduca si tie mosul ce-ti doresti !

    • nu mă gândisem la Moş, dar de David n-am uitat. 🙂
      începe nebunia… spirit tot mai puţin, shopping cât cuprinde…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *