Tactus A – ByDesign (2010)

Tactus A sunt dovada că sunt mii de muzicieni talentaţi, mii – poate „N” – trupe excelente şi pe cât de bune, pe atât de anonime sau cunoscute doar unui public restrâns. Trioul Tactus A sunt din Regatele Unite, s-au înfiinţat prin 2008 şi albumul lor de debut „Mechanical Demons” poate fi descărcat gratuit via Rapidshare cu consimţământul dat de trupă pe pagina lor MySpace. Materialul a fost lansat în 2009, conţine circa 41 de minute de muzică împărţită în 6 piese, muzica celor din Tactus A fiind un amestec de Heavy şi Death cu nuanţe Progresiv şi Post-Hardcore în maniera actuală de Metal Alternativ, respectiv Mathcore. Trupa era compusă la aceea vreme din Jory Griffin – chitară, Dave Kersh – bas şi solistul Raayl care faţă de colegii săi locuia în State şi colaborau via internet.
Interesant materialul lor de debut, chiar promiţător, dar cu atât mai bună este continuarea, acest „ByDesign” lansat de curând.
Cam abandonată pagina lor MySpace, acolo figurează încă doar albumul de debut însă ca solist este pomenit un oarecare Liam, ascultând cele două materiale nu pare una şi aceeaşi persoană, presupun că pentru a putea activa şi live băieţii au fost nevoiţi să-şi găsească un solist mai aproape de casă. Cred că şi-au găsit şi un tobar, în orice caz cel care a bătut pielile pe noul disc a făcut o treabă excelentă!
Fără informaţii de „fundal”, rămâne muzica, respectiv cele 7 piese proaspete.
Vocea sună mult mai brutal, dar aduce şi momente mai melodice, piesele sunt mai complexe, mai cizelate, pasajele brutale sunt intercalate de strălucite pasaje acustice, bine legate şi plasate – de exemplu piesa „The Potion” -, abordarea este mai tehnică, dar tehnicitatea nu este contraproductivă, auto-adulatoare, ci băieţii au compus teme, piese incitante, elemente experimentale cu accente Jazz şi Alternativ se îmbine excelent cu fazele brutale, riff-urile tăioase. Mi-a plăcut tot discul, recomand în mod special cele peste 8 minute ale piesei “No More Gods” sau piesa de titlu şi “Pulse”.
„ByDesign” este un material foarte-foarte bun şi sper ca cei din Tactus A să-şi găsească publicul şi să primească atenţia cuvenită, merită cu desăvârşire!

Tactus A – MySpace
Tactus A – SoundClick

Leave a Reply

Your email address will not be published.