Vita e servită!

Nu înjur, mă, am gătit. O supă de vită şi vită pe varză. 😀
Adevărul este că am tot gătit, n-am făcut nici foame-foame, nici greva foamei, dar fiind prins cu tot felul de treburi, n-am mai şi fotografiat procedeul de gătire. Ce-i drept, am bucătăria minusculă şi gătesc de obicei concomitent felul unu şi felul doi, să mai şi tot fac poze uneori este peste mână.

Acestea fiind spuse, să fiu concis! Am cumpărat un kg de carne de vită, două pungi de legume congelate – amestec de morcovi, mazăre şi unul de ardei roşu şi verde, o varză, cartofi, ceapă, usturoi şi verdeaţă (pătrunjel, mărar, leuştean). Am mai folosit condimente, smântână, pastă de ardei, Delikat şi puţină sare.

Carnea spălată şi tăiată bucăţi am pus-o la fiert cu două cepe roşii crestate, ceva usturoi şi foi de dafin. La foc mic, tot curăţând spuma am lăsat-o pe foc cam o oră şi jumătate.
Am scos carnea, am scos ceapa, usturoiul şi foile de dafin şi le-am aruncat, am strecurat zeama şi am mai adăugat puţină apă şi ceva Delikat. Pusă oala înapoi pe foc am adăugat punga cu morcovi şi mazăre, după circa jumătate de oră şi ardeii şi 3 cartofi tăiaţi cubuleţe şi am lăsat oala pe foc la fiert încă circa 30 de minute. Cam 200-250 gr de smântână am diluat treptat amestecând cu zeama fierbinte din supă şi am adăugat-o în oală apoi am pus şi verdeaţa mărunţită: pătrunjel, codiţe de la ceapa verde şi leuştean.
Cu supa am terminat-o.

Pentru felul 2 am folosit din nou vasul Yena şi cuptorul.
Am tăiat mărunt ceapă şi usturoi apoi o varză şi le-am condimentat corespunzător şi stropit cu foarte puţin ulei.
Am pus vasul la cuptorul uşor încălzit şi lăsat vasul pentru circa o oră şi jumătate la încins. Am adăugat apoi şi carnea şi sosul preparat din pastă de gulaş, pastă de ardei, roşii tăiate mărunt şi condimente. După încă circa 40 de minute am mai adăugat pătrunjel şi mărar şi am lăsat oala în cuptor cu focul închis.

Sper că n-am uitat nimic. Complicat n-a fost, dar cu atât mai delicios. 😀

6 comments on “Vita e servită!

 1. Buuunn!! Imi place, dar gust numai, pt. ca-mi face rau varza. Dupa ce toci varza dulce, presari putina sare si o framanti cu mainile, nu f. mult, pana lasa zeama si se inmoaie. Mmmm… si supa de vita cu galusti am mancat nu demult, delicioasa!
  Te pup Brush, sa ai un week-end frumos si-ti mai doresc ceva, sa intalnesti o femeie care sa-ti gateasca dumnezeieste, dupa ce gusti din felurile de mancare gatite de ea, sa te simti cel mai fericit om de pe pamant. 🙂 A fost si un film, dar nu-mi mai aduc aminte cum se intitula.

  • sărut-mâna!
   merge şi vice-versa. 🙂 adică să gătesc eu pentru o femeie şi după ce gustă ce am preparat…. 🙂
   n-am prejudecăţi şi-mi place să mă învârt prin bucătărie şi să fac scamatorii. 🙂
   week-end plăcut. 🙂

 2. esti de admirat ca pe caldurile astea mai si gatesti… nu-i rau, mai vad si eu cum arata mancarea gatita, ca asa o lenesa am devenit… zile de vara frumoase!

  • ‘neaţa.
   îmi place şi să gătesc şi să mănânc. 🙂 cred că m-am şi îngrăşat puţin ultimele luni. 😀
   e totuşi mai ieftin să găteşti decât să mănânci “uscături”, dar nişte brânză cu roşii nu refuz niciodată. 🙂
   week-end plăcut! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *