Presa pe preş – 10.07.2010

Probabil n-am s-o fac zilnic, dar pe lângă muzică şi alte subiecte aleatorii, mă gândesc să livrez şi „presa pe preş”.
Făceam asta constant la începuturile blogging-ului meu prin 2007.
Ce-i drept, presa s-a subţiat simţitor, şi nici Băsescu, nici Magda Ciumac nu mai sunt ce au fost…. 😆
Poate ar fi timpul să schimbe rolurile: Băse să danseze pe masă la OTV şi Magda să înfiinţeze un partid. 😛 Eventual după modelul Partito dell’Amore al Annei Elena Staller, mai cunoscută ca Cicciolina.
Tot suntem o naţiune porno… Şi f_tuţi, şi cu banii luaţi.

Nu e o noutate, dar e la modă:

Apropo presă,tricou, furt: nici Caţavencu nu mai este ce a fost. Mi-au şterpelit ideea şi au făcut şi ei un tricou. Ruşinică. Le-a luat două luni… Copiatorii mei sunt mai lenţi decât mine. 😆

La noi nu s-a prea discutat, dar în Vest e subiect cool ca la adolescenţi tricoul cu Che Guevara: taxa Robin Hood.
S-au gândit unii că factura crizei ar fi corect să meargă (şi) la bancheri, la urma urmei, criza e 99,9% a lor. Până aici toate bune şi frumoase, ce nu înţeleg însă distinşii justiţiari este că o astfel de taxă dacă s-ar impune băncilor, costurile s-ar regăsi pe factura clienţilor, adică tot noi am plăti ca fraierii.

Ziceam de partidul lui Magda Ciumac. Diaconescu i-a luat-o înainte: Partidul Poporului Român. Dan nu s-a încurcat, pe internet cel puţin, a rezervat toate domeniile posibile de la com la net ce au legătură cu denumirea noului său Partid (de garsonieră 😀 ). Direct la lansare a atras 63 de simpatizanţi şi într-o noapte butonând cu telecomanda am călcat şi-n canalul OTV şi pe ecran la întrebarea dacă am trăi mai bine cu Diaconescu preşedinte, o sută şi ceva de ameţiţi au răspuns cu DA.
Ce ne promite haiducul presei:
– mărirea pensiilor şi a salariilor;
– reducerea taxelor şi a impozitelor;
– modificarea radicală a sistemului judiciar prin introducerea sistemului de vot cu juraţi;
– introducerea plăţii cauţiunii, cei cu venituri modeste urmând să aibă cauţiuni mici;
– arestările se vor efectua doar în cazurile grave;
– durata maximă a unui proces nu va fi mai mare de 50 de zile.
Primele două puncte dau în popor – şi una-n alta, în rest o arde cu ce-l doare. 😆 😆 😆

Titlu tare în Cotidianul: „La 3 ani de la intrarea în UE România se întoarce la încălzirea cu lemne”.
Corect totuşi ar fi fost „s-ar întoarce”. Verestoy şi alţi meseni de bine s-au ocupat intens în ultimii 20 de ani şi i-a lemnele de unde nu-s!
Din 35.000 de apartamente din Botoşani doar 10.000 mai sunt branşaţi la furnizorul termic şi aceştia sunt în curs de debranşare.
Sperăm că defrişările masive în cele din urmă ne vor aduce măcar mult trâmbiţata încălzire globală. Tot răul spre bine.

Şi dacă guvernanţii noştri sunt incompetenţi şi/sau delăsători, miserupişti, cineva tot câştigă. „Cu bugetele amputate de taxe şi TVA, tot mai mulţi locuitori din Vest îşi fac aprovizionarea în hypermarketurile de peste graniţă.” – scrie în Adevărul.
Acesta este doar partea vizibilă a lucrurilor. Şi mai grav este faptul că potenţialii investitori străini de care avem cea mai mare nevoie acum fac la fel: se orientează şi investesc pe la sârbi, unguri, bulgari, acolo unde fiscalitatea este mai redusă şi există facilităţi.
Domnia şi prostia se plăteşte, naşpa e că plătim noi ca proştii domnia guvernanţilor.

„La finele acestui an economia României ar putea fi cu 8 miliarde de euro mai mică decât estima Guvernul în ianuarie, (…) pierderea fiind de peste un miliard de euro pe lună din momentul primei prognoze până la cele de acum.” – aflăm din Gândul.
La întrebarea cum au dispărut 8 miliarde de euro din PIB nu prea se dă un răspuns concret, însă schema evoluţiei economico-financiare pe anul acesta ne arată că mergem tot în jos. Şi cu scăderea producţiei – firme falimentate – şi scăderea consumului – venituri micşorate, nici nu se putea altfel.

România Liberă priveşte spre criza din UE.
Extinderea Uniunii de la 16 la 27 de membrii nu le-a adus doar pieţe noi de desfacere, dar şi probleme mai multe. Neînţelegerile dintre Franţa şi Germania nu sunt o noutate, însă acum datorită crizei globale fiecare din părţi trage şi mai tare pentru a obţine cât mai multe beneficii. Noi, ţările ex-socialiste, „rudele sărace” am fost încă o dată exploataţi şi în caz de „nasoale” vom mai fi sacrificaţi, daţi la gunoi cât ai spune…mUiE.
Este evident că cei meniţi – guvernanţii – sunt incapabili să acceseze de exemplu Fondurile Europene, dar este tot atât de evident şi faptul că lucrurile la Bruxelles sunt făcute de aşa natură ca aceste Fonduri să fie cât mai inaccesibile nouă. Să nu producem şi să nu exportăm nimic, doar să consumăm din import şi să cotizăm, dar să nu accesăm.
Pe de altă parte se dă o bătălie între Euro şi Dolar, UE şi SUA.
De supt, o sugem tot noi indiferent cum o fi.

„Băsescu îi scrie AMR-ul guvernului Boc: 1 septembrie” – este titlul din Evenimentul Zilei. A dat temă executivului să pună în aplicare reducerea cheltuielilor bugetare şi are şi alte sfaturi: să nu se atingă de cota unică şi să impoziteze pensiile.
Piesa aceasta de teatru am mai tot văzut-o: Băse e bun, vrea şi poate, dar nu-l lasă Consiliul General, Parlamentul, Guvernul… Proştii poate mai halesc pentru a nu ştiu câta oară gogoaşa, dar mie mi s-a aplecat.
Nu pun botul nici la presupusul conflict Preşedinte-Guvern, nici la ce mai spune marinarul şpriţuit. Şi apropo şpriţ: strict juridic vorbind, ebrietatea este factor agravant, domn Preşedinte. 😉
Guvernul Boc IV va fi sacrificat când presiunea socială o va cere.
Sunt semne tot mai clare că urmează Guvernul Boc V.

Dar e sfârşit de săptămână, să ne relaxăm niţel. 🙂

Vă prezentam cu ceva timp în urmă albumul celor din Subsource „Tales from the Doombox”. Un remix al piesei „The Ides” este disponibil pentru descărcare gratuită pe Soundcloud.

Am tot avut probleme cu PC-ul, încercând tot felul de variante şi soluţii am ajuns (înapoi) la Ubuntu.
Este un sistem de operare gratuit Linux, a ajuns la versiunea 10.04 şi poate fi descărcat de AICI.
Merge instalat lângă sistemul Windows şi îl „frec” de peste o săptămână şi îmi place tot mai mult. Este şi foarte user friendly.

În loc de Click, Libertatea şi CanCan, azi PunkRockers şi o fată pe măsură. Măsura mea, evident! 😀 Nu vă faceţi griji, o găsiţi şi pe soră-sa acolo…. 😆 😆 😆

6 comments on “Presa pe preş – 10.07.2010

  1. Diaconescu a vazut prea multe filme americane cu procese si-si imagineaza ca asa si e ,ha,ha. N-am prea inteles chestia cu tricoul , ti-au furat ideea ?

    • Diaconescu – părerea mea – face tot jocul lui Băsescu: partid de rezervă pentru Băse în cazul în care prosteala prinde la popor….
      nu e vorba despre tricoul din imagine şi cel din link…. e fix ca poza măsluită de mine acum 2 luni…. 😆 uneori ideile coincid, al dracu de coincidenţă! 😆

      brushvox vs catavencu

Leave a Reply

Your email address will not be published.