Paraziții – Tot Ce E Bun Tre Să Dispară

“Tot ce-i bun trebuie să dispară din această țară
De unde numai proștii ca noi nu se mai cară…“

Cum spuneam, cu GSP-ul de azi au “băgat“ și noul album Paraziții la prețul de 9.99 RON. Ultima oară, cu filmul  “Eu când vreau să fut, fluieri“, am luat țeapă, dar mi-am luat vuvuzeaua-n dinți și am dat fuga la chioșc.

Până acum 3 ani nu-mi păsa de Paraziții. Locuind la fix doi pași de Biserica Neagră, mesajele lor săreau înapoi de pe mine ca nucile de pe perete. M-am mutat în Rahova și-n două zile m-am dumirit. 😀
Acum mă uit la televizorul cu sunetul tăiat care-i treaba în parcul Izvor și ascult cele 12 piese proaspete livrate de Cheloo și Ombladon.

Sunt patru ani de la “Slalom Printre Cretini“, țara-i mai praf și perspectivele mai sumbre. Dar… “pula n-are creieri și noi ne mândrim cu asta. “ 😀 Și… “dacă tot nu putem să schimba lumea, măcar să-i dăm foc“.
Temele sunt aceleași, ca și abordarea: droguri, curve și realitatea izbitoare. Piesa de titlu este cea mai consistentă, albumul sună aerisit (minimalist), bas-ul, aportul lui Solo (Bandidos) îi face bine, rotunjește sunetul, muzica este un Hip Hop clasic, tradițional, “diluat“ pe ici-colo cu arome lăutărești interbelice și mult sictir, vulgaritate – uneori gratuită – și umor.
Prima oară l-am ascultat pe laptop și nu m-a dărâmat, mutat pe boxe treaba sună mult mai convingător.
Nu-s toate piesele pe gustul meu, dar clar, nu sunt eu etalonul. 😀

Poate am o singură observație: tot ce a fost bun, a dispărut. “…Asta-i țara tuturor imposibilităților. “

21 comments on “Paraziții – Tot Ce E Bun Tre Să Dispară

  • nu cred că e evident să nu tragă tare: este noul lor album, nu doar un disc scos cu ziarul… puteau să se încordeze mai tare, dar probabil atât au putut. toate puse cap la cap, sunt vreo 4 piese ok. 🙂

 1. nah,fiecare cu gusturile lui 🙂 eu personal nu ascult parazitii si nici nu am de gand dar ,decat manele,mai degraba as prefera baietii astia.fac metafore faine despre societatea romaneasca :))

  • probabil nu stai în Rahova, Ferentari sau… Colentina. 😛 m-am mutat în Drumul Taberei și după doi ani de Rahova parcă-s într-un alt oraș… 😆 😆 😆

   • eram anarchy19rzvnl,mi-am facut blog…dar o sa incep mai tarziu sa postez,azi am avut atestatul si sunt cam ocupat in ultimul timp.A aparut osemint ca asa eram logat 🙂

    • baftă cu blogul rzvnl. când pui ceva, să mă anunți. 🙂 și baftă cu atestatul. e mult mai important. 🙂

 2. stiu ca nu va intereseaza dar vedeti ca se poate asculta tot viitorul album al lui ozzy pe myspace.Nah….nuj ce sa zic.Sa-l mai ascult oleak si dup-aia imi dau cu parerea

  • merci, mă interesează, o să bag un ochi, o ureche. 🙂 cei drept, nu prea m-a convins primul single…

  • 😛 sunt prieteni de ceva vreme și Solo a tot tras chitare pentru ei, nu este prima oară. 🙂

  • eu am văzut discul doar în carcasă… Paraziții. dacă vorbești despre artiști difeririți, ambalajul este – teoretic – opțiunea trupelor/artiștilor.

  • „vreau să ruulez, ruleez… nu vreau stres…”
   bun. nu accept injuriile la adresa nimănui, nu e troacă de porci aici. fiecare are dreptul la opinia lui și gusturile nu se discută.
   Paraziții par mai sictiriți și de-motivați, comparativ cu muzica românească per-ansamblu încă mai au ceva nerv, față de ei înșiși și-au pierdut vlaga. părerea mea.
   cât despre „la putere”, sunt unii-alții care spun de ani de zile lucruri, dar masele – poporul – nu dă doi bani pe asta. și am ajuns unde am ajuns.

 3. hei toate melodiiile de pe youtube nu mai pornesc si nu se incarca 🙁 e ceva de facut…..va rog ajutatima

Leave a Reply

Your email address will not be published.