Cycler – Control Club 3 iunie 2010

Ne spălăm dinţii cu Colgate – majoritatea stomatologilor asta ne recomandă. Sau nu ştiu care asociaţie a stomatologilor. Combate caria. Rufele le spălăm cu Ariel fiindcă aşa ne recomandă nu ştiu care şi câţi din cei mai importanţi producători de maşini de spălat. Şi – evident – adăugăm obligatoriu Calgon. Mâncăm Milka cu lapte din Alpi, bărbaţii beau Bergenbier – prietenii ştiu de ce şi… tot aşa.
Cu muzica ne descurcăm mai greu. Iris – o da! 👿 –, un şir de artişti cu nume de mezeluri, apoi fufe pe care eventual după lungimea picoarelor sau forma şi mărimea silicoanelor le mai deosebeşti – dar asta exclusiv înainte de a treia bere -, de Şuie Paparude parcă-parcă am mai auzit ceva undeva, poate la radio o dată… dar cine platanu’ meu e Cycler?!

Startul s-a tot amânat ca-n final, undeva după 10 să înceapă warm-up-ul furnizat de Mr. H şi după 11 să treacă la treabă Clock: Divider. Post-Industrial-ul abordat de el este unul impregnat cu multe sonorităţi Dark Wave şi presărat cu zgomote contorsionate, creează o atmosferă foarte apăsată, uneori poate de o vibraţie prea joasă. Nu lipsesc fâşii de melodii/armonii însă din punctul meu de vedere sunt prea puţine şi nu mereu suficient de bine exploatate, puse-n lumină să contrabalanseze senzaţiile de negativ ce domină peisajul sonor. Dar cu siguranţă mulţi exact pentru aceste note sumbre îl apreciază.
Este un experiment interesant, este iar doar părerea mea, mai are nevoie de puţină cizelare.

Cycler este chill. Şi omul – Ioan – şi artistul. La el construcţiile sunt mult mai aerisite, ritmurile, zgomotele şi armoniile se contopesc şi au un flux, o fluiditate palpabilă. Uneori parcă este prea cuminte, mie îmi place când se „supără”, scapă mâna în filtre, răbufneşte mai zgomotos, accelerează puţin, dă dovadă de nerv.
În zona aceasta de experimente Post Industriale exlusiv instrumentale eu simt uneori lipsa unei voci. Cum este Cycler, mi-a plăcut mult colaborarea cu Florentina, dar şi o voce filtrată, sintetizată uneori ar putea aduce un mare plus muzicii, ar adăuga culoare şi viaţă. E tot părerea mea, who gives a shit?

Atmosfera la afterparty au furnizat-o AKM cu Mr. H. Şi se făcu dimineaţă. Din nou. Şi tot o mână de oameni am fost…

Pentru curioşi şi iubitori ai genului vă reamintesc că sâmbăta, 5 inie, de la ora 21 aveţi ocazia să-l vedeţi sau să-l revedeţi pe Brazda Lui Novac în Baricade (str. Radu Voda nr.23), sincer: merită!

Şi puţin Metal. 🙂 În această seară avem „The Rock Battle II” cu formaţiile Negativ, Searing Blaze şi Skullp, miza este o melodie înregistrată în studiourile Music Amp şi promovată pe postul de radio City Fm. Vor fi acordate şi premii speciale oferite de Guitar Shop si Xbase, celui mai bun chitarist şi basist al competiţiei. Pentru trupele care vor să participe la Rock Battle, înscrierile se fac pe site-ul evenimentului unde găsiţi detalii despre desfăşurarea şi regulamentul de participare la concurs.
Etapa din această seară se va desfăşura în Fire Club (str. Gabroveni nr.12) de la ora 19, intrarea liberă.

2 comments on “Cycler – Control Club 3 iunie 2010

  1. Trebuie sa folosim lucrurile care ne conving. Pe noi, nu pe altii, care se reped sa ni le recomande ca fiind the best… pentru asta trebuie sa cautam, sa experimentam, sa comparam si sa facem alegeri singuri. Distractie frumoasa la voi acolo!

    • am ajuns să ni se spună, să ni se sugereze ce să bem, mâncăm, vedem, ascultăm şi-n final gândim. şi mulţi au devenit din păcate legume şi asta se vede tot mai evident…

      ne distrăm, ne distrăm: suntem vre-o 5-6 în sală şi 1 pe scenă, facem cu schimbul…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *