Shiwa 2000 – Portinfarttijan Hyppypiertari (2010)

Oraşul pare părăsit, trei zile libere sunt mereu o oportunitate de a fugi cât mai departe de betoane şi traficul nebun. E chiar plăcut să rămâi în oraş. 🙂
E… chill. Şi chill sunt şi Shiwa 2000.

Proiectul Shiwa 2000 provine din Finlanda şi-i are la bază pe Rick Timebees şi Tim Thick (active şi în proiectele Texas Faggott şi Mandalavandalz).
„Portinfarttijan Hyppypiertari” este al treilea lor album şi a fost lansat de ruşii de la Hippie Killer Productions.

Abordează un Trance Psihedelic cu o coloratură amplă, muzical se aventurează în zone diferite, trec cu uşurinţă de la sonorităţi mai grave şi incisive la lejeritate, Trance-ul este amestecat cu IDM şi EBM, Techno şi tot arsenalul Electro disponibil, noul şi „vechiul” se amestecă şi rezultatul este un cocktail sonor dinamic şi revigorant.

Puteţi asculta materialul pe site-ul Hippie Killer Productions. Din cele 15 piese ce formează albumul mi-au plăcut „Grom Jenkka” cu abordarea mai Techno, „Munahawk” în care Psihedelismul este susţinut de un bas incisiv şi sonorităţi moderne, „Portinfarttija” pentru dinamism, „Sentimental” pentru pulsul antrenant şi „Fartside Of The Moog” pentru amestecul de Psihedelic cu ritmurile de discotecă.
Este un material interesant şi într-un club cu siguranţă rupe.

Nu e revoluţionar, dar l-am ascultat cu plăcere. Lenevesc şi mă relaxez. E duminică. Parcă. 🙂

4 comments on “Shiwa 2000 – Portinfarttijan Hyppypiertari (2010)

 1. par geniali,devine blogul si mai interesant….ador trance-ul si psichedelic-ul (asta mai nou),e ceva gen infected mushrooms(melodiile alea mai vechi,caci ultimul album din 2009 e varza),o trupa de care-s dependent!Bine,e probabil si chestia aia ca trance-ul creeaza dependenta,dar sincer acum….I’m so addicted !!!

  • scriu despre muzica pe care o ascult şi ascult tot felul de “chestii” ( 😛 ) de la Jazz la Hardcore. Infected Mushrooms au câteva chestii faine, am şi albumele lor. 🙂
   e muzică de atmosferă şi club iar ideea cred că e să fie… addictive. 🙂

 2. e bine ca pot fi ascultate pe site-ul ala. “Munahawk”, “How Sick?”, “Ginger Smell”, “Grom jenkka” mi-au placut cel mai mult dar si celelalte suna interesant.

  cam tot ce e bun ar putea da dependenta. macar muzica nu are efecte secundare atat de nocive ca… altele. 🙂

  • nu, doar dacă asculţi prea tare şi prea mult, la căşti…. 🙂
   da, e fain când poţi asculta piesele şi să-ţi faci o idee despre o trupă, un album, asta ar trebuii să facă toţi artiştii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *