să pape și gura mea. ceva. (update!)

‘neața doamnelor și domniilor voastre!

astăzi este ziua. sau azi e joi, contez pe voi. știu, asta este dacă nu o prostie, măcar o greșeală, de contat, doar pe mine aș putea să contez dacă nu aș fi atât de… imprevizibil. (nu-mi venea cuvântul. 😀 )

nu mai cred în caritate și altruism de mult prea multă vreme…

salvăm muzeul Severeanu… „salvați” nu-mi sună bine. deh, sunt eu cu mintea întortocheată… sau ceva. spunea cineva că „tragem un semnal de alarmă”… treaba să o facă alții… sau…ceva. 🙂 (nu sună ca „or something” din gura lui Butthead…)

salvați muzeul…. dar ce te faci când muzeul nu vrea să fie salvat??!

muți evenimentul într-o cârciumă… DECI! La Biblioteca – Parcul Cişmigiu – lîngă Izvorul lui Eminescu ora 19.

Banii.

mă obsedează. și nu sunt „ochiul dracului” ci o necesitate. adică… să pape și gura mea. ceva. 😀

mulți greșesc desconsiderând nu importanța ci valoarea banilor. banii nu sunt un rău necesar ci sunt utili. cu cât mai mulți, cu atât mai bine. problema – dacă există ea – apare când banii dintr-un mijloc se transformă într-un scop. sau un produs are o valoare falsă adăugată. capitalismul, economia de piață are o serie de mecanisme – și principii – care determină uneori prețul în mod subiectiv. de exemplu în cazul brand-urilor faimoase, vezi Ferrari, Sony, etc – plătești în plus eticheta. nejustificat. doar de fiță. este ceea ce Soros numește „bule”. încerc să nu vă plictisec – din nou – dar să vă dau un exemplu concret descris de Soros, cazul Trusturilor de Investiții în Proprietăți Imobiliare. Aceste „bule” financiare sunt oarecum la originea (economică) a declanșării actualei crize, ce este interesant că Soros a mirosit (pentru el oportunitatea) încă în anii 70. Să presupunem că valoarea contabilă a unei acțiuni la un astfel de Trust este de 10$ și are un randament al investiției de 12%. Prin creșterea popularității produsului, acesta atrage investiții de 10 milioane de $ la prețul de 20 $ per acțiune. presupunând că randamentul investiției rămâne neschimbat, valoarea sa contabilă totală ajunge la 20 milioane $, prețul acțiunilor sare de la 10 la 13,33 $, profitul crește de la 1,20 la 1,60 $, însă randamentul capitalului rămâne neschimbat.am povestit despre asta prin 2008, cum prețul unui teren crește prin cumpărare/re-vânzare nejustificat (și prin folosirea creditelor bancare uneori fără acoperire), însă valoarea sa reală, practic este nemodificată.

o schemă asemănătoare a aplicat și Andy Warhol. vindea un tablou cu 50 $, apoi îl recumpăra cu 100, îl revindea cu 200, îl recumpăra cu 300 și tot așa își ridica cota (artificial). 😀 cool. talentul nu are nici o legătură cu valoarea (de piață). sunt două aspecte care merită același interes.

cât de naturală este de fapt starea de „echilibru”?

urăsc arta și artiștii. este o exagerare, dar fără să mă justific, o consider justificată.

nu cred în actul de creație cu burta goală. dumnezeu de foame a creat lumea?

expun și vreau să vând.

din profit ceva donez și pentru „muyeu”, nu-s (complet) ipocrit:

„accept sponsorizări, pune o mie în cutia milei

că va ajuta pe viitor la dezvoltarea pornografiei”

cine-mi dă de băut? 😀

nu arta este o curvă ci ăia care și-o bagă-n ea…

mă gândeam că de tot ce m-am apucat a avut succes. cred că este timpul să mă gândesc serios la „făcut bani”. 🙂

astăzi am pe tarabă doar câteva fotografii, tablourile rămân acasă în noile condiții…  (asta și pentru cei care n-au cum să ajungă la expoziție).

22 comments on “să pape și gura mea. ceva. (update!)

 1. Bafta, Brush! Portofelul meu e gol….. baba iarna nu ne mai lasa…. dimineata m-am parlit la propriu hahaha, de la flacara brichetei care a fost imensa si nu se mai stingea… bine ca mi-au scapat genele si sprancenele.. 🙂
  Bafta multa! Si sa vina si oameni cu multi bani diseara!

 2. pentru Minelus – portofelul nu este accesoriu obligatoriu. 🙂 toată lumea este bine venită și doar pentru a fi împreună.

 3. miamm! fain di tăt!

  deci, este 10.42 şi nu am făcut baia cu arome.. ceea ce mă cam înfuriază!
  bref! – ieri, înainte de a lăsa un referat impecabil dpdv legal şi linguistic, şi pe hîrtie, nu doar pe e-mail-ul palatului shuţilor – cum tot aud de ani de zile că se mai cheamă muzeul municipiului bucureşti (palatul şuţu) – domnii de la pază (am uitat acum cum se mai cheamă gardienii publici) au primit ordin de la moş gheorghe codiţă (coaie tari cu steluţe de din-vechi…) că muzeul se va închide astăzi la orele 17.00. uokey!!

  bref! vorbim în jumătate de oră…las mesaje unde ne vedem! astăzi, chiar se ţine activitatea… şi, sunt o duoamnă, pînă în vîrful unghiilor nelăcuite încă, ce Peul meu!

  neaţa bună!
  revin!

 4. Eu cred ca dau ortul pana diseara, asta daca nu o inghetat si Stixul intre timp … si o sa trebuiasca sa-mi economisc si ortul … doah …

 5. Go where the money (still) are. Go where the art is appreciated… and bought!!! Do you have some experience so…

 6. Salut,
  Sa inteleg ca seara aceasta a fost doar intre voi? Fara participanti din “afara”. Adica doar cei care ati expus?
  Relu.

 7. pentru Relu…

  dacă ar fi fost numai pentru noi, de ce s-ar mai fi chinuit cineva să posteze atîtea despre…?

  nu am adormit încă şi este ora 4.37 am
  mă simt minunat… ceea ce spune multe

  mulţumesc pentru toate cele!
  pînă la urmă, misia a fost îndeplinită… pianistul poate să meargă la somn!

  nu uitaţi, mîine, adicătelea astăzi – Vineri, 12 martie a.c.,
  orele 14.00, lansare de carte – la Palatul Şuţu, Bd. Ion C. Brătianu 2, Sector 3, Bucureşti – a doua ediţie, revizuită a excelentei cărţi – lucrare de doctorat a Doamnei Maria Magdalena Ioniţă, (Muzeul Naţional de Istorie a României), despre istoricul Casei Capşa…

  cele bune să se-adune, cele rele, să se…

 8. pentru Relu – n-am fost numai între noi şi mă bucur (şi le mulţumesc) prietenilor care au venit.
  nu ştiu în ce măsură efortul lui liloo şi-a atins scopul, dar nici o încercare nu este zadarnică. 🙂

 9. Salut,
  Am intrebat deoarece am trecut si eu aseara pe acolo, si baiatul de dupa tejghea asa mi-a dat de inteles. Adica daca nu sunt cu voi, ii pare rau.
  In alta ordine de idei, ma bucur ca o parte din scopul vostru a fost indeplinita cu succes.
  Relu.

 10. pentru Relu – îmi pare rău, s-a exprimat aiurea barmanul… ideea era să fie cât mai multă lume, nu să fim numai noi… eram acolo de la 5, puteai să mă “interceptezi”. 🙂

 11. neatza, brush!
  ai înviat, om bun?!?
  adi ce face? am nevoie de poze şi filme…
  să le pun cap la cap!

  vb mai încolo la un tel sau mess!

  pentru relu

  sorry-compressory… dacă luai legptura cu oricare dintre organizatori, îţi explica ce şi cum! au venit şi plimbăreţi de joi, care au fost interesaţi de ceea ce facem… unul era student la arhitectură.. deci, putem socializa nu numai pe site-uri virtuale, ci..ca pe vremuri – prin cîrciumi rafinate în atmosferă şi spirit

  o zi bună cît cuprindemmmm!

 12. pentru liloo – m-am culcat la 2, m-am trezit la 5, am stat până la ora 17 cu David, „stat” însemnând și tur-retur Rahova-Arcul de Triumf, plus drumul de la mine în Rahova și înapoi… sunt obos(h)it, nici pozele nu le-am văzut.
  poate mâine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *