Ghici cine vine la cină? Fripturistu’ Tismăneanu (UPDATE)

Cotidianul a publicat pe 3 noiembrie lista „intelectualilor” care-l susţin „necondiţionat” pe Băsecu, „Fripturiştii lui Traian Băsescu”.
Corist- pupincuriştii sunt: Horia-Roman Patapievici, Vladimir Tismăneanu, Sever Cotoi-Voinescu, Sebastian Lăzăroiu, Mircea Mihăieş, Traian Radu Ungureanu, Cătălin Avramescu, Monica Macovei, Toader Paleologu şi Teodor Baconski.

M-am bucurat să-l revăd pe domn’ Tismăneanu care pe blog ne tot dă lecţii de democraţie şi susţine cursuri de moralitate de dincolo de ocean. De acolo se vede cică mai bine realitatea de aici. Disidenţii şi diaspora… bla bla bla.

Pe Wiki scrie: „Vladimir Tismăneanu (n. 4 iulie 1951, Braşov) este un politolog român stabilit în Statele Unite, profesor de ştiinţe politice la Universitatea Maryland, College Park, specialist în teoria sistemelor politice, politici comparate, analiza ideologiilor şi mişcărilor revoluţionare ale secolului XX. În 2006 a fost preşedinte al Comisiei Prezidenţiale de Analiză a Dictaturii Comuniste din România, iar din data de 11 aprilie 2007 este preşedintele Comisiei Prezidenţiale Consultative pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România.”

În Cotidianul: „Vladimir Tismăneanu, urmaşul unui feroce activist comunist, a devenit el însuşi lector propagandist de partid în perioada Ceauşescu. S-a lipit ca o ventuză de regimul Ion Iliescu, iar acum este rezervor de idei prezidenţiale, ideologul condamnării comunismului şi conducătorul Comisiei prezidenţiale de cercetare a perioadei totalitare.”

 

Răspunsul la acuzaţii este aceaşi placă zgâriată şi uzată: “Stalinizarea “Cotidianului”: Nistorescu reinfiinteaza “Tribunalul poporului”… Nu voi comenta mizeria aparuta la loc de (ne) cinste in ex-Cotidianul lui Nistorembo. Este echivalentul contemporan al infectiilor aparute in 1990 in “Azi”, “Dimineata” si “Romania Mare”.  Un text imbibat de ura si instigand la lapidarea celor desemnati drept “dusmani ai poporului”. (…)Atac la persoana, calomnii, inventii ordinare, iar Clubul Roman de Presa tace.” Şi un răspuns indirect prin gura (blogu’) lu’ Cristian PATRASCONIU – cu nimic mai elegant şi cu nimic mai… documentat: Dragi colegi, mai ales dragi colegi de trust, ce parere aveti – domnul Cornel Nistorescu, ilustru fost gazetar, actualmente automobilist periculos pentru siguranta traficului nu vrea, oare,  si domnia sa RESPECT?
Il includem in “noi vrem respect”? Sau pentru domnia sa facem alt slogan -de pilda, “noi vrem pesmet”? Sau “noi vrem cotlet”? Sau, “noi vrem closet”?”

Gura… bate curul, stimabililor. La schimbarea de regim din decembrie ’89 speram ca să nu mai văd, să nu mai aud şi să nu mai citesc nimic de la nevertebrate de acest soi. Am greşit. Şi eu şi multe milioane de români. Hârtia igienică oferită atunci cu bunăvoinţă n-a folosit-o nimeni.

O fi adevărul la mijloc, nu o fi, slugărnicia lui Tismăneanu faţă de Cotroceni este evidentă. O fi mic salariu’ de profesor şi-n America, doar criza de la ei a venit… 😛 😛 😛

Cât despre Comisia şi Raportul Condamnării Comunismului: a fost tot doar apă de gură pentru domn Traian.
Torţionarii încă aflaţi în viaţă trăiesc din mult discutatele „pensii nesimţite” şi speciale, comuniştii de ieri sunt capitaliştii de astăzi, securitatea a trecut de la oprimarea populaţiei la afaceri şi – implicit – jecmănirea ei. De condamnat, n-a fost nimeni condamnat.

Ce să zic? Bravo!

Ne este foame la toţi, dar nu toţi mâncăm căcat.

 

P.S. Acest text este un pamflet. Şi da, îmi cer scuze: n-aţi mâncat căcat, nu vă pute gura. Aţi halit tot rahatu’ de pe lume. Şi nu, nu vă săturaţi, nu vă este ruşine.

tismaneanu

17 comments on “Ghici cine vine la cină? Fripturistu’ Tismăneanu (UPDATE)

 1. Observ ca toata lumea uita ca pe marinelul Basica l-a adus Ilici Bergovici in politica. Deci scoala facuta in piata Djerjinski e cu bataie lunga. E si normal ca toi diasporizatii astia, un fel de agenti adormiti, il sustin. Ilici e gone, Geonelu e mai prost ca piticu din Alba-ca-Zapada, deci doar Basica a ramas pe bastioane.

 2. pentru The Wolfman – pe mine mă irită mai cu seamă ăştia din “diasporă” care sug tot de la statul român, adică din buzunarele noastre, dar ne dau lecţii “de sus”. Tismăneanu este unul din distinşii colegi de blog alături de Iliescu şi Năstase… ha ha ha! 😛 😛 😛

 3. cine nu-i are sa si-i cumpere…. pe banii altora !..

  probabil ei ar spune ca din pacate cind faci politica trebuie sa te pui cu cineva in pat … si it is better with the devil you know than the devil you don’t …

  liber ginditorii nu au murit ci au fost otravitzi adica cenzuratzi de intelectuali cu joburi tari… asta Ceausescu stia prea bine..

  –> ce ti-a scapat e ca o sa avem si presedinte UE in curind… sort of !… ploo cu ei mai nou

 4. pentru The Wolfman – este exact ca faza cu Woodstock-ul: cine povesteşte că ţine minte ce s-a întâmplat, nici nu a fost acolo…. ha ha ha! 😛

 5. am o intrebare pentru mintea alora care se iau, pe drept sau pe nedrept, « de golani ca Mizil sau de intelectuali ca Tismăneanu, băieţii ăştia cool au trăit bine şi în regimul Ceauşescu şi sub Iliescu şi ne râd în fata »:
  Daca tot aveti ceva cu ei, de ce il votati pe geoana, care este nu se deosebeste cu nimic de alde Mizil?
  Taticul sau doar nu era cap-ist, ci ditamai seful apararii civile a lui Ceausescu. Un biet gheneral de la interne…
  bravo! asa gandire de creiere spalate…

 6. pentru omul cu intrebari – am argumentat nu o dată de ce-l prefer pe geoană şi nu pe băsescu.
  asta nu schimbă cu nimic calităţile de pupincurist al lui tismăneanu.
  sunt curios cum se reorientează şi ăştia gen tismăneanu şi oamenii de presă gen “nasul” dacă totuşi nu reuşeşte băse să fure alegerile…

3 Pings/Trackbacks for "Ghici cine vine la cină? Fripturistu’ Tismăneanu (UPDATE)"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *