Good Bye Croitoru

Nici ştire nu e: guvernul Croitoru n-a trecut de parlament. Who’s next? Sau mai exact: what?

Politicienii rămân pierduţi în campania electorală şi discuţiile – azi chiar şi-n versuri – nu ţin loc nici de buget, nici de politici economice realiste.

Banii s-au dus. 16 miliarde. Conform calculelor, gaura bugetară pe anul 2009 a fost de circa 5,5 miliarde. Unde-s restul banilor? S-au scurs în băncile şi corporaţiile decapitalizate din Vest cu sucursale în România.  Şi s-au dus… de unde au venit. FMI nu este Maica Tereza.

De plătit, tot noi le vom plătii. Cine altcineva? Cum a fost posibil? He he… la asta nici Băsescu, nici Geoană şi nici Antonescu nu o să răspundă vreodată.

Alegerile prezidenţiale nu schimbă mare lucru. Se agită politicienii, mai ales candidaţii la preşedinţie, dar preşedintele are puteri relativ limitate şi mai cu seamă în ceea ce priveşte economia nu are nici un cuvânt de spus.
Câştigă Băsescu, Geoană, Antonescu sau Oprescu, criza şi problemele rămân aceleaşi.

Dacă în turul doi intră Geoană, Băsescu are şanse mari să-l bată. De ce? Fiindcă nici un alegător cu opţiuni de dreapta nu o să pună ştampila pe Geoană. Băsescu nu pare nici acum un rău aşa mare cum a fost perceput Vadim vis a vis de Iliescu. Numai câţiva nebuni – gen cei trei muşchetari: Ciutacu, Gâdea, Badea – îl urăsc pe Băsescu şi noaptea-n somn.Şi dacă iese iar preşedinte Băsescu, suntem unde am fost, adică nicăieri.

Micşorarea parlamentului… Păi eu zic că alta e problema. Ar trebuii să ne hotărâm odată pentru totdeauna dacă vrem un stat parlamentar sau prezidenţial. Dansul pe sârmă între cele două forme şi eterna luptă între cei doi stâlpi al puterii, nu ne serveşte la absolut nimic.
Dacă clarificăm asta, după aceea putem să ne gândim şi la forma şi structura parlamentului.

Domni politicieni, nu suntem toţi fraieri, faceţi ceva şi pentru ţară!

10 comments on “Good Bye Croitoru

 1. dar care mai e de dreapta si care de stanga? hai sa fim seriosi , astia-s o apa si-un pamant si cu toata frica oamenilor dictatura comunista nu va mai fi, poate doar daca o fi in toata lumea asa cum prevad unii.

 2. pentru lu – nu despre ei ci despre alegători vorbeam… ha ha ha! 😛 nici un alegător cu opţiuni de dreapta nu o să-l voteze pe prostănac. clar. de asta şi-l umflă acum în sondaje, dar participarea în turul doi o să fie mult mai scăzută… calculele pe care le fac sunt complet cretine sau menite să ne prostească.

 3. Adica sa-l votez pe base desi nu-l agreez, pentru ca e mai putin de stanga decat geoana… Adica sa aleg raul cel mai mic intre doua rele. Nu mai vreau sa fac aceasta alegere. Mai bine nu votez deloc. Indiferent ce presedinte va fi, cate camere va avea parlamentul, tot noi vom plati darile. Aaa… super trimiterea la cei 3 muschetari… hihi…

 4. pentru MicheleLa Belle – asta am spus şi eu…. da’ puţin invers: cine-l votează pe Geoană să scape de Băsescu? ha ha ha! 😛 😛 😛

  asta cu circa 10 miliarde care s-au “evaporat” e gravă rău…

  ăştia de la Antene şi la meteo îl înjură pe Băsescu… a devenit foarte plicticos şi pueril. nici eu nu-l plac, dar… nici paranoic nu sunt. încă. 😀

 5. pentru The Wolfman – nici eu nu sunt (nici) fan Antonescu (Crin), dar din oferta de toamnă, este cel mai aproape de ce cred eu că se potriveşte funcţiei de preşedinte… de dreapta nu e nimeni.

 6. pentru The Wolfman“Nu a fost găsită pagina
  Pagina pe care o căutaţi în blogul Mahmur intre Fantome nu există.”

 7. pentru Roxanne – s-a găsit. ştii ce e nasol? ţara chiar se duce de râpă şi parcă nimănui nu-i pasă…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *