Introducing… Mr. Pan[k]sament!

Mister Pan[k]sament on MySpace

Mister Pan[k]sament on MyMusicSite

Mister Pan[k]sament on Unsigned

Este, cred, a treia ediţie de Cybermental la care am discutat despre eventualitatea participare la festival. La a doua ediţie n-am fost prezent fizic, dar m-au reprezentat un şir de tablouri. Anul trecut nu eram gata cu materialul unui nou album, disc pe care sper să-l termin în această toamnă, dar îmi voi prezenta albumul „One Bullet Revolution” pe 1 octombrie la Silver Church.
După Cycler, eKlipSe, Brazda Lui Novac, Noetic Purge şi Matze mi-a venit rândul la prezentare.

Nu ştiu câtă lume se adună într-o seară de joi la un eveniment Electro-Industrial, dar sper să nu cânt – după o pauză de fix zece ani – cu sala goală. Nu că ar fi grea trecerea de la 2-3 cititori pe blog la 2-3 spectatori în sală… 😆

Pe de altă parte, exact despre asta este vorba pe albumul (fals) concept „One Bullet Revolution”: se spune că în faţa morţii suntem singuri, dar eu cred că şi-n viaţă suntem la fel de singuri. Nu admitem asta, cum nu acceptăm nici multe alte adevăruri, dar…
Despre conceptul singurului glonţ am mai scris câte ceva şi în postarea „Arta… ca un glonţ”, respectiv „Arta integrată (în absolut… ha ha ha). Nu repet discursurile acum. Arta este o armă şi cei cu “dare de mână” sunt obligaţi să o…  folosească.
Din păcate nu o dată constat că underground-ul este minunat, dar inexistent. Toată lumea vrea să iasă din ceva care nu există şi să devină „mare”… Undergroundul nu este o trambulină ci scena pe care artistul – teoretic – este liber să se exprime, nu există constrângeri… Dacă „actorii” tratează lucrurile altfel…
Electro-Industrial-ul n-a prins cine ştie ce rădăcini la noi, cum n-a prea prins nimic – nici Punk-ul, nici Metal-ul, nici nimic – tocmai fiindcă nimeni nu le-a abordat din convingere ci doar în ideea de a se afirma. Sau aproape nimeni. Şi cu Punk, Metal sau Industrial nu te afirmi. Sunt sub-culturi, este muzică de breşă şi breşa este mică rău… Să ataci piaţa occidentală este dificil, producătorii îşi protejează în mare parte proprii artişti şi trebuie să fi de 1000 de ori mai bun ca aceia să fi băgat în seamă… Şi asta e greu.

Albumul acesta s-a născut greu… Dacă stau bine să mă gândesc, lucrez la el de prin 2001… În august 2001 – mă credeţi pe cuvânt ori ba – el se numea „Collide and Collapse”… apoi a venit 11 septembrie şi… am spus: ups! Nu ştiu dacă şi „One Bullet Revolution” este un titlu la fel de profetic…că n-oi fi Brucan! 😆  Nici nu ştiu dacă aş vrea sau nu asta. Lumea, evoluţia speciei umane poate fi schimbată şi de un singur glonţ… Revoluţie cu precizie chirurgicală.
Am scris peste 100 de piese în perioada aceasta, am avut mai multe proiecte: the spoileD Jerks, Liquid Seeds of Desire, Vesti Proaste, Re/Boot, Hate Larvest, Rope Of Hope, Hotriders On Ice… apoi stimulat de prieteni şi alţi factori externi, am realizat că se fac 20 de ani de la debutul formaţiei Pansament, 10 ani de când s-a retras trupa Nation’s Slum şi nu în ultimul rând 20 de ani de la pucio-răsturnarea din decembrie ’89.  Şi un an de la colapsul financiar… 😆 Cam aşa am ajuns la numele Mr. Pan[k]sament şi la titlul „One Bullet Revolution”. A rezultat un album intens şi… colorat.

Cele 11 piese care în final au intrat în matricea discului sunt toate scrise în ultima perioadă, o parte din ele făcând parte din setul iniţial al proiectului Rope Of Hope început în iarna lui 2007 cu „Bang Your Head” şi cea mai veche piesă este „Doare Doar Când Respir” scrisă în 2005 pentru proiectul Veşti Proaste.
La pagina lyrics am pus toate textele, coperta şi tracklist-ul final. Am mai scurtat albumul, “doar” 11 piese şi două bonusuri. 13. Şi azi e marţi.  🙂

Mr. Pan[k]sament – One Bullet Revolution – 2009

01. Achtung Maybe [Alarm part 1] – instrumental
02. Sister Disaster [Choke, but don’t Swallow]
03. Bang Your Head
04. Doare Doar Când Respir [It Only Hurts When I Breath]
05. Emo Number Five [Bitches And Bruises] – instrumental
06. Vio-lent
[Part 1 Slow Rape
Part 2 Ambulance Song
Part 3 Damage Control]

07. Pop Floor of Shame [Death of the Dance]
08. You’re Pretty [When I Fuck You]
09. MP3 Killed the MTV Star [Error 404] – instrumental
10. One Bullet [Resolution]
11. A Hole Lot of Nothings [Chips for free]

bonus tracks:
12. Nation’s Slum – Burn (1998)
13. Pansament – Punk Ain’t Dead (1989)

One_Bullet_Revolution_FRONT

Am făcut totul singur, respectiv aproape singur. Un Şoricel şi Marius au imprimat nişte chitări, Un Şoricel a contribuit în mod creativ la „A Hole Lot of Nothing”, pe Marius l-am chinuit cu riff-urile scrise de mine. O să fiu singur pe scenă şi pare uşor stânjenitor… Dacă proiectul „prinde” aş vrea lângă mine (măcar) un chitarist şi un clăpar/DJ… Îi aştept pe cei interesaţi.

M-am uitat ce piese au fost descărcate din Music BOX-ul de aici. Conduce detaşat Pansament cu „The Vicious” descărcat de 46 de ori, urmat tot de o piesă Pansament, „N-am să aştept” cu 42 de descărcări.
Demoul „Elevator To Hell” din 1993 al Nation’s Slum-ului, piesă abandonată, a fost descărcată de 34 de ori şi piesa „Burn” de 16 ori. Din piesele proiectului the spoileD Jerks, cea mai descărcată este „Whole Lotta Techno” cu 16 descărcări. „A Hole Lot of Nothing (Exit Into the Sunrise) al noului meu proiect, Mr. Pan[k]sament, a fost descărcată de 12 ori. Am pus şi piesa nouă, „One Bullet (Resolution), sunt curios câte descărcări o să producă. 🙂
Piesa se pare că are potenţial, am primit deja o ofertă interesantă de la MyMusicSite.com şi sunt curios cum o să evolueze „relaţia”. Am depăşit de mult vârsta primei dragoste şi nici n-am obiceiul să mă îmbăt cu apă chioară, am avut contract de disc cu o casă de producţie din Germania când pe la noi trupele nici demo-uri nu prea aveau…deocamdată rămân Unsigned.  😆

Am mixat piesa „One Bullet [Resolution]” şi cred că este perfectă pentru promovarea albumului. Puteam alege o piesă mai soft, mai comercială, puteam să fac un clip lacrimogen, puteam face un milion de alte lucruri cum mulţi preferă să nu facă nimic… Arunc eu primul cu piatra.

One Bullet [Resolution]

It’s like a gun in my mouth
Stucked in the corner of doubts,
The trigger won’t pull me out
Nothing I can do about.
Questions are nailing me down,
The answers are stains on the wall,
Something it’s wrong, we both know,
The bullet won’t fill up the hole.

It’s like a bill left to pay
No cover for all what we spend,
The system just eat up itself,
This program it runs till the end.
Custom revolution demand,
Like a bottle washed ashore,
Cancel salvation on-line,
But the bullet won’t fill up the hole…

Save a bullet for you…

I save a bullet for you,
My last bullet it’s for you.

Despre album am să mai povestesc, nu cred că apuc să-l editez, mixez şi masterizez până la sfârşitul lunii (sper că nu şi al lumii! 😆 ), acum însă să spun câteva vorbe despre (pseudo) clip.
Nu intenţionez să mă explic şi clipul cred că este suficient de explicit ( 😆 ). Editarea video îmi aparţine, fără bani e greu să faci clipuri chiar dacă există idei…

Am tot vorbit despre criza morală care cred că este esenţa, sâmburele actualei crize generale. Aici sunt două aspecte: pe de o parte criza individuală şi criza societăţii în ansamblu. 1000 de oameni nefericiţi nu pot forma un grup de oameni fericiţi… Şi votul meu clasei politice. Cam asta e în clip. 🙂

Noutăţi despre CYBERMENTAL în fiecare zi pe pagina festivalului. Bring the Noise!

Cybermental.4

24 comments on “Introducing… Mr. Pan[k]sament!

 1. pentru lu – am muncit, dar cu plăcere… 🙂
  n-ar fi rău… cam aiurea joi în mijlocul săptămânii, dar asta e, sunt un re-debutant… 😆

 2. nimic nu-i prea greu daca faci cu placere . cine stie, chiar daca-i joi , macar cei din Bucuresti eu zic ca pot fi prezenti .

 3. Ce sa-ti spun? Sincer nu ma pricep la muzica, mi-e greu sa inteleg acest stil, dar faptul ca scrii si povestesti despre acest eveniment cu multa pasiune, inseamna ca trebuie sa iasa bine! In rest, ma bucur de fiecare data cand mai dai cate un semn… Bafta, sala plina si realizarea proiectelor!

 4. pentru Pacifistu’ – salut domnule!
  da, este o muzică “groasă” şi zgomotoasă… cel puţin piesa aceasta, “One Bullet (Resolution), dar dacă asculţi şi celelalte 2 piese de aici sau la timpul lui tot albumul, cum spuneam, este un disc colorat şi foarte diversificat… cuprinde cam tot ce am simţit în ultimii ani…
  da, am investit mult timp şi energie în acest material şi sper să nu fie absolut în zadar… 🙂
  pe Netlog nu mai intru, dar aici scriu constant… e drept, mai nou doar despre muzică.

  toate cele bune! 🙂

 5. pentru Un Soricel – ha ha ha… 😆 😆 😆 nici n-am făcut legătura, dar e bună observaţia… 😆

  un glonţ nu-mi ajunge… 😆 😆 😆

 6. Vizionand prima piesa impactul a fost ca mi-am adus aminte ca revolutia a inceput intr-o zi de joi si am avut un impuls sa deschid tv-ul ,crezand ca este sambata….nu existau atatea mijloace mass-media cum sunt in prezent si totusi acel feeling care m-a determinat sa aprind tv-ul ramane un mister chiar si pt. mine!
  …si acum ca si atunci am sentimentul ca se va schimba ceva,sa speram ca de data aceasta in bine si ca glasul oamenilor va fi mai asurzitor ca niciodata !
  …mult succes cu ,,One Bullet revolution”

 7. pentru Anonim – mulţumesc. înseamnă că am reuşit şi cu muzica şi cu imaginile să-mi exprim ideea.
  din păcate deocamdată mass-media este controlată, nici efortul meu, nici efortul altor artişti independenţi nu ajunge în faţa publicului larg…
  şi eu cred că lucrurile se vor tot agrava, nici vorbă să ieşim din criză şi poate frigul şi foamea o să scoată şi poporul din lehamite… poate.

 8. clipul are coi ca si sunetul ….dute si arta lumii.

  piesele alea au fost mai ascultate pt. ca sunt primele care apar….moncherul este prea putoare sa asculte tot, si ia una doua de la inceput …..

 9. pentru rifeor – ‘neaţa. 😀
  este una din cele mai nervoase piese de pe disc şi din acest motiv am şi ales-o. 🙂 nu fac compromisuri cum n-am făcut niciodată.
  cu piesele…ha ha ha… cred că ai dreptate, nici la asta nu m-am gândit, cum nici la ce a spus Un Soricel legat de continuarea extinsă a piesei “Vrem capul lui Moţoc…” 😀

 10. imi place cum suna..deci joi iti tin pumnii…la ce ora ?…ai grija de tine …si ma bucur pentru tine…nimeni nu e nimeni ,nu?;)..
  daca vrei poti…ca doar esti un vrajitor ….pupici multi..nu stiu sa folosesc emo aici…

 11. pentru Fluturasul albastru – joi, 1 octombrie, mai sunt două săptămâni… sper! 😆 😆 😆
  mai am de lucru la materialul pentru concert şi am şi de exersat… n-am pupat o scenă de 10 ani.
  sărut-mâna. 🙂

 12. pentru Flavius – bună dimineaţa domnule. mă bucur că-ţi place… e munca mea din ultimii ani şi am pus suflet în el, am investit energie şi timp… succesul nu ştiu dacă poate venii cu un produs greu de catalogat şi destul de greu de digerat, dar nici nu aveam în vedere să “rup gura târgului” şi să devin un Pop Star… 😆
  am discutat şi despre un eventual concert la GrooveGarden… cine ştie, poate iese şi ne vedem.

  numai bine! 🙂

 13. nu prea am gustat din genul asta de muzica decat printr-un prieten. voi veni pentru prima oara la cybermental ca sa vad ce reactie imi va produce :D. sincera sa fiu,postarea despre albumul tau si despre muzica asta mi-a starnit interesul. am inteles-o si eu,care sunt cu adevarat neinitiata in curentul asta. :)). bafta si te voi urmari pe 1 oct de undeva din public,pe care ti-l doresc a fi numeros. 😉

 14. pentru vanatordepovesti – pentru orice există un început… mi-am amintit de mimica feţei mamei când am început să “frec” pentru prima oară discurile Motorhead, Judas Priest şi Iron Maiden şi ea totuşi asculta Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple… 🙂 Să nu povestesc de faţa ei când m-a văzut prima oară la televizor şi practic atunci a şi ascultat pentru prima oară cum “cânt”… ha ha ha! 😆
  încă nu ştiu dacă îmi doresc public mult sau… îngăduitor. ha ha ha. totuşi, n-am mai urcat pe o scenă de 10 ani… 🙂
  sper să nu dezamăgesc. 🙂

  te-am introdus în blogroll să fiu cu ochii pe… parchet şi cu capul în tavan. 😀

 15. …pai nici eu nu ascult manele :))). 1. imi vine greu sa pot spune despre cineva care freaca si invarte chestii ca acel artist canta; 2. un bun prieten care face acelasi lucru imi spune ca nu inteleg muzica fara versuri :)); 3 . iti doresc un public cum vrei tu ; 4. m-ai introdus,dar sunt in pauza 😀 .eu o sa mai sap prin blogul tau. macar sa ma laud in fata amicului ca stiu si eu aia si ailalta 😛

 16. pentru vanatordepovesti – ‘neaţa. 🙂 nici nu mă gândeam la manele… chiar ce-s alea? 😆
  nu, eu nu frec platane. şi da, nici mie nu-mi sunt foarte sipatici DJi în general, cu excepţia lu’ DJ Leathal (House of Pain/Limp Bizkit)… ha ha ha! am cântat Punk, Hardcore şi Metale ani de zile cu trupe… am ajuns în zona electro fiindcă pe de o parte îmi place (Ministry, NIN, Prodigy şi mii de alte chestii), pe de altă parte n-am mai găsit colegi de trupă…
  sper să găseşti ce te interesează prin vălmăşeala asta, e cam dezordine… 🙂

 17. pentru Lenu – mulţumesc, da, joi pe 1 octombrie mă caţăr pe scenă din nou… 😆 😆 😆 vai de bătrâneţile mele… ha ha ha! 😆

1 Pings/Trackbacks for "Introducing… Mr. Pan[k]sament!"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *