Călăreţul Ninja fără Cap

De ce acest titlu? Habar n-am. Mi-a venit aşa ca o adiere de vânt în minte şi mi-a plăcut cum sună. Mare lucru nu ştiu despre temuţii Ninja. Ştiu că erau folosiţi ca spioni şi asasini în Japonia medievală şi mai citisem că în 1581 Oda Nobunaga a trimis 46.000 de samurai să căsăpească 4.000 de ninja. Cei care au supravieţuit măcelului s-au refugiat prin munţi şi s-au amestecat între săteni. Stilul lor de luptă, Ninjitsu, este considerată o formă neconvenţională de Arte Marţiale. Despre pădurea Sleepy Hollow şi fantoma Călăreţului fără Cap care o bântuie nu ştiu chiar nimic şi nici filmul nu l-am văzut.
Da’ cu siguranţă nu despre Ninja sau Călăreţul fără Cap vreau să vă povestesc! Şi încă o dată pe ziua de azi sunt nevoit să folosesc un „abracadabra” contorsionat: habar n-am ce o să scriu.

Am intrat pe Zelist să văd cine ce mai face, scrie. L-am zărit pe Visurât (fără mă-sa ha ha ha! 😛 ) şi nu m-am abţinut, am dat o raită. Cel mai interesant lucru de citit a fost asta: „De exemplu, mie nu-mi place să spăl vasele. Nu mi-a plăcut niciodată şi, dacă ar fi să locuiesc singur (din nou) mi-aş cumpăra (aşa cum am mai făcut-o) farfurii şi tacâmuri de unică folosinţă. De ce? Pentru că urăsc să spăl vasele.” (Ce ţie nu-ţi place… ). Mie îmi place să spăl vase, cei drept, de când m-am întors din vacanţa din Antalia, parcă nu mai am aceeaşi plăcere… ha ha ha! 😛 Dar asta este valabil la cam tot ce fac, nu doar la spălatul vaselor. Ideea este alta: sunt ecologice vasele şi tacâmurile de unică folosinţă? Pe mine asta mă interesează… Am intrat şi la Zoso dar nici acolo n-am găsit nimic interesant. M-am prins, sunt eu defect! Să nu mă înţelegeţi (din nou) greşit! N-am nimic cu oamenii (blogării) aceştia, să fie sănătoşi şi să vândă pe cât mai mulţi bani cât mai mulţi centimetrii pătraţi de publicitate, dar zău dacă înţeleg ce draq găsesc unii de citit la ei.  Adică nu pot să-mi imaginez nici gospodina, nici puştiul emo care se scoală dimineaţa şi nerăbdător deschide computerul să intre pe internet şi să citească ce au mai scris unii şi alţii din aceşti Guru cyber… sau Cyber Guru? …  În fine!  Aş vrea să fiu invidios, dar n-am pe ce. Şi aşa revin – inevitabil – la Neil Young:

„Keep on bloggin’
‘Til the power goes out
Your battery’s dead
Twist and shout…”

(Bloguiţi până se ia curentul, aveţi bateriile moarte… Twist and shout! Ha ha ha!)

Bun. Tre’ să zic două vorbe şi despre mega ceremonia lu’ mega Jaco. Trist dar adevărat. După inegalabilul succes cu „Thriller”, cred că moartea este cel mai bun lucru care i s-a întâmplat. Din tot ce am citit, auzit şi văzut, omu’ nu rezista nici la 5, nu la 50 de spectacole din cele programate şi era terminat şi fizic şi psihic şi… financiar. Organizatorii sunt fericiţi: lumea păstrează biletele drept amintire, nu trebuie să returneze nici un bănuţ şi economisesc şi costurile spectacolelor. Ha ha ha! Acum încearcă toţi cei implicaţi să ia şi pielea de pe mort, dar reţeta Elvis nu cred că o să funcţioneze. Peste şase luni – tot părerea mea – o să auzim: „Michael who?” Din curiozitate poate mai descarcă ilegal un milion-două de tineri „Thriller”-ul, se mai şi vând ceva CD-uri şi mai ales DVD-uri şi cu asta basta. Ceremonia anunţată ca fiind cea mai grandioasă, a fost un fâs. Şi de pe scenă şi din sală au cam lipsit vedetele momentului. Nici măcar Quincy Jones n-a apărut, „tăticul” succesului carierei solo a lui Jaco. Poliţia se aştepta la o histerie generală şi la circa un milion de fani în afara amfiteatrului şi nu s-au adunat nici 50.000… Era mega-starurilor şi implicit a lui Jaco s-a terminat cu sfârşitul secolului XX şi ultimul său album, „Invincible” din 2001 a fost deja un mare fiasco. Jaco has left the building. For good.

Am văzut şi un documentar interesant într-o seară pe un post de televiziune: Iarna demografică (Demographic Winter).
E un trailer pe YouTube:

Din ce am înţeles, nu încălzirea globală ne trimite pe bară ci în mod paradoxal scăderea vertiginoasă a populaţiei. În mod bizar, paralel cu scăderea populaţiei creşte numărul de locuinţe şi gradul de poluare. Un alt aspect este cel financiar: scăderea populaţiei conduce în impas asigurările sociale, scade populaţia activă şi creşte masa celor inactivi, astfel n-are cine să asigure fondul de pensii. Ştiam că banii pe care îi dăm pe tot felul de asigurări se duc pe apa sâmbetei şi nu stau frumuşel nici într-un cont bancar, nici nu sunt investiţi să se înmulţească, dar se pare că situaţia este şi mai nasoală. Apelez tot la bătrânul Neil Young: „Where did all the money go?”

Ridzi. Nu o iau de la capăt cu povestea, Comisia Parlamentară a găsit-o vinovată, aşteptăm şi mutarea DNA-ului, este an electoral, tre’ să cadă capete şi să curgă (cât mai mult) sânge. Înţeleg tot. Sau aproape. E clar, Ridzi n-a băgat banii în buzunar, oare de asta a picat? Altfel nu-mi explic cum toţi ceilalţi politicieni şi şmecheri lipiţi de indiferent care putere aflată la conducerea ţării de 20 de ani şi care au jecmănit nu cu 700.000 Euro bugetul ci cu milioane şi miliarde, stau bine merci şi aruncă cu pietre…

Asta este brambureala pe ziua de azi, am încălecat pe o şa… bla bla bla, bla bla bla!

P.S. Am adus la zi pagina cu fotografii şi am adăugat şi o pagină nouă cu favorite. 🙂

Şi că tot e “viucănd”… citiţi oferta pusă cap la cap pe Metalhead. Keep On Rockin in a free world.

17 comments on “Călăreţul Ninja fără Cap

 1. Bla ,bla-ul asta mie imi place, n-am timp sa-i citesc pe altii, dar probabil m-as intreba ca si tine de unde frate trafic la ei pt aberatiile pe care le scriu. deci scaderea populatiei zici? Pai hai sa facem copii dar sa n-avem cu ce-i creste etc. offfff, tot felul de justificari a neputintelor lor.

 2. pentru lu – ‘neaţa. 🙂 ultimul lucru care m-a preocupat şi care mă preocupă, este traficul. meu sau al lor. blocajele din traficul real mă enervează, am stat odată aproape două ore într-un autobus la Eroilor…
  privind totuşi datele, constat că am nu 2 sau 3 cititori şi aproape 40… ha ha ha! 😛 Rock! ha ha ha! 😛
  documentarul este un studio global, de exemplu în Suedia unde aducerea pe lume a copiilor este încurajată şi susţinută intens şi financiar, programul tot n-a dat cine ştie ce rezultate… omul – mai ales cel de la oraş – cu creşterea confortului se pare că-şi pierde interesul pentru reproducere…
  este interesant şi sub aspectul sexualităţii. 🙂 documentarul este interesant.
  sfârşit de săptămână cât mai fain!

 3. Sa-ti spun unde mi-a zburat mie imaginatia citind titlul acesta ? Si chiar daca nu vrei tot iti spun….ha ha ha :
  tu fara cap ( ca sa nu te poata lovi cine nu te place ) calatorind prin blogaraela si spunand lucrurilor pe nume din punctul tau de vedere. Asa o fi oare ? Sau mi se trage de la canicula. Cat despre M.J. te contrazic , normal nu putem avea toti aceiasi parere, noi care am copilarit pe muzica lui nu o vom uita, cei ce vin din urma poate.
  O zi superba si un weekend de brambureala sa ai !

 4. Brush, ce ma fac eu “din cauza ta” ?
  Tot felul de cuvinte gasesc aici: ba clatite, ba free world…
  Hai sa avem o zi buna !

  🙂

 5. pentru iulia m – crezi că scap ne-înjurat? i don’t think so… ha ha ha! 😛
  bine, spune-mi câte CD-uri originale MJ ai cumpărat şi câte mai intenţionezi să cumperi? ha ha ha! 😛 (eu de exemplu am avut vinilul “Thriller” bulgăresc… ha ha ha! 😛 )
  sfârşit de săptămână cât mai plăcut! 🙂

 6. pentru Anna – încearcă clătite şi Michael Jackson…ha ha ha! 😛 (Eventual parodia….”Who’s fat?” ha ha ha! 😛 )

 7. Cred ca e o discutie mai larga de purtat fara ca tu sa simti ca cineva te-ar obliga poate sa scri intr-un anumit fel… In afara de scenariile plauzibile legate ‘de ce sunt astia cititi si altii nu’ (inclusiv ca cei de la stats promoveaza pe cine cred ei) mai sunt si cele mai subtile de ex poate cred in marketing si au vazut cam ce vrea audientza lor sa citeasca si asta fac. Din cite te cunosc nu prea e stilul tau sa faci ce altii vor, adica ce ar vrea sa citeasca si deci blogul tau in cel mai bun caz este undeva intre arta/muzica si publicistica…. care este un teritoriu cam obscur si nedefinit clar…. deci macar partial ti se poate spune ca esti o nisha ! adica te-ai pus intr-un colt…special…

  Pt mine ca outsider de mult m-am intrebat ‘de unde explozia de bloguri in ro’.. si mai ales ‘de ce?’ … raspuns nu am gasit inca dar vad ca lumea scrie pe net … se scrie mult..prea mult ca cineva sa citeasca cu adevarat … Insa se scrie foarte putin pentru web cu adevarat …

  Ca ironie amica mea citeste foarte mult bloguri din Ro cu copii, psihologie si calatorii, nici macar nu stie ce este pe siteurile mele cum niciodata nu are timp sa se uite la ale iubitului ei – si am ajuns sa privesc asta ca o binecuvintare in cea mai mare parte ! Oricum am cazut amindoi de acord macar asupra faptului ca nu o sa facem un blog copilui nostru daca ajungem sa-l avem.. insa nu mai putin ei ii plac blogurile cu copii altora. Deci my man .. daca ai ‘curaj’ cu David cred ca toti ti-am spus ca are star magnet si star quality in el !!… Sau altfel spus cind vezi ca un topic pe blogul tau are vizitatori multi si deci atinge un neuron in mintea romanului … tine-o pe el in continuare .. si poate o sa ai acel raspuns !!!!

  Pe aici se ‘circoteste’ tot mai mult ca blogurile NU promoveaza un schimba real de idei sau o comunicare la un nivel mai mult decit superficial ci blogul este o forma de new media ce reflecta o obsesie cu un ‘daily ME !’ deci sunt un exercitiu in oglinda care are ceva foarte narcisist in el…. indiferent de tema!… Deci topul poate reflecta acea oglindire narcisista a romanului…. cit is ‘erodarea’ mass mediei traditionale. Opusul blogului e de ex. wikipaedia ..care ramine unul dintre proiectele cele mai tari de pe web in idea felului in care poti contribui cu adevarat la ceva !

  Legat de Michael… cred ca ai vazut bine.. insa interpretarea ta iti apartine … Personal mi s-a parut foarte trist ca si inmormintarea sa a iesit parca pe dos ! Relatiile functioneaza in ambele sensuri si Michael a fost mare destul ca sa poti spune ca nici Quincy Jones n-ar fi fost azi cine e fara Michael. Time magazine estimeaza ca numai din videourile cu el la ultimele repetitii se vor scoate 500milioane de dolari .. cumva ce publicul o sa ia e un concert pe banda ! iar de abia dupa ce creditorii vor fi platiti restul le ramine copiilor sai ! trist sa-ti lasi copii balta oricind …

 8. pentru Un Soricel
  [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=zVQTfbqqgdg&feature=fvst]
  ha ha ha! 😛 (nothing is sweet about me.)

  interesant, sunt aspecte la care – sincer – nu prea m-am gândit.
  în capu’ meu blogul mereu s-a asociat cu ideea de jurnal on-line, cu o oglindă personală de viaţă şi opinii şi eu cam asta şi fac. 🙂 mă citesc câţiva prieteni, mă citesc şi câţiva străini, nu contează cine o face, ideea este să mai schimbăm uneori câte o părere şi să ne facă reciproc plăcere. 🙂
  nu-mi pun copilul pe internet cum nu sunt deacord nici să-i aleg eu religia, orientarea politică sau orice altceva… pe cât posibil.
  vom vedea ce vânzări produce Michael post mortem, dar în era pirateriei nici măcar el nu cred că mai face minuni oricât încearcă creditorii şi familia să-l mai jupoaie de…mort încă o dată… RIP.

  “trist sa-ti lasi copii balta…” hm. e un subiect care mă roade.

 9. Brush, nu stiu daca vreodata ai atacat acest subiect, acela despre parveniti, ticalosi.
  Stim cu totii ce inseamna parvenit, “a ajunge, fără merite deosebite, prin mijloace neoneste sau printr-un concurs favorabil de împrejurări, la o bună situaţie materială, politică sau socială; a pătrunde într-o pătură socială înaltă; a se ajunge.”
  E plin pamantul de astfel de oameni, au existat si vor exista intotdeauna… trist dar adevarat…
  In aceasta saptamana mi-a fost dat sa aud doua chestii urate, de aceea ti-am scris.
  Te pupa Minela

 10. Stii ce admir eu la tine? Curajul, acest curaj al tau de a te arata asa cum esti tu, cu bune si cu rele, in fata lumii, cunoscutilor si necunoscutilor. Ca si cum nu ai nimic de ascuns. Chiar nu ai niciun secret? Sigur ai si tu un secret, unul pe care-l stii numai tu. Pentru ca toti oamenii au secrete. Asta-i sigur. Si eu as scrie, dar nu am curaj sa tin nici macar un jurnal al meu, am incercat acum foarte multi ani, pe vremea adolescentei, si mai tarziu cand am citit ce am scris, l-am aruncat. De ce? poate ma intrebi tu. Iar eu iti raspund, pentru ca-mi faceau rau, ma faceau sa plang…..

 11. pentru Minelus – parlamentul, guvernul şi mai toate instituţiile statului sunt pline de oameni ne la locul lor, de ticăloşi şi de incompetenţi şi rudele acestora. şi rudele rudelor acestora.

  secrete? doar unul? ha ha ha ha! 😛 😛 😛 am, vorba ta, cine nu are? dar nu sunt atât de negre încât să le ţin în debara sau păzite sub şapte lacăte. 🙂

  la începutul anilor ’90 eram un “Rock star”, adică o persoană publică, aveam peste 38 de clipuri la TVR, am cântat prin toată ţara, am scos un disc care s-a vândut pe tot globul… am pictat şi am avut expoziţii, mi-am vândut tablourile în toată lumea, din America în Japonia şi prin toată Europa… câte pagini de blog ai văzut unde text, imagine (poze/pictură) şi muzică sunt făcute de un singur om? 🙂 ce să şterg? ha ha ha! 😛

  nu plânge. viaţa e grea, noroc că se termină repede, dar în chinuri… ha ha ha! 😛 (glumeam, nu se termină repede! ha ha ha 😛 )
  merci. o seară faină şi un week-end plăcut. 🙂

 12. Si o sa mai pictezi… si o sa mai ai expozitii… Si sa nu ma uiti, voi veni cu draga inima sa-ti vad tablourile. Vezi ca nu am uitat de tabloul cu nudul de femeie, mai trebuia sa-i pictezi fata.
  Ba da, aici te contrazic, viata se cam termina repede, atunci cand nici nu se asteapta omul. Unii oameni mor in chinuri, iar altii au o moarte fulgeratoare.
  Muza ta sa nu te paraseasca niciodata!

 13. pentru Minelus – glumeam. 🙂 viaţa ne rezervă surprize, azi eşti aici, mâine… cine ştie?
  moartea…este un subiect delicat. nu ne gândim la ea până când nu ne loveşte-n faţă sau în cineva apropiat… am trecut prin asta, mi-am pierdut mama la 21 de ani…cancer. n-a fost uşor.
  sper să apuc să mai şi pictez, de câteva luni n-am mai pus mâna pe o pensulă, dar câteva idei noi am şi am şi 4-5 tablouri începute. 🙂

 14. Ii pierdem pe cei dragi atunci cand avem mai mare nevoie de ei. Asta-i viata.
  Pai sa apuci sa mai si pictezi! Esti talentat.
  Te pupa Minela. Esti un baiat bun, Brush.
  Sa ai o zi frumoasa!

 15. hei, am vazut eu filmul …lu ala fara cap ..nu ai pierdut niik….pe bune…
  mie-mi suna mai fain …cap fara ninja…

  jichael mackson asta ….un ratat, un cobai….parerea mea.(inafara ca a fost primul negru devenit alb pe proprii bani, om cu tupeu , unii tremura cand aud de dentist sau de injectie…si debilul asta s-a facut alb din negru ……..sa vedem care mai are tupeu de asa ceva …..poate un alb in negru….ca acum de cand e ala la white house e trendy) vorba lui nenea zappa.. “without deviation from the norm,progress is not possible” ……. nu ma impresionat cu niik…om cu probleme mari , majore….r.i.p.

  in fine ….si ce ai pictat pe vinilul bulgaresc ? acuma are valoare tripla. haha

  auzi …eu aveam o parere mai buna despre samuraii astia….dar 11mii si ceva de samurai pt. un ninja …fuck that ….. e prea de tot….. + ca au mai fost si supravietuitori pe acolo ascunsi prin sate …..tot taranul …fie ninja cat de tare , tot taranul-l scoate…din rahat…(nu am gasit alta rima …)….

  in fine T, vorbeati voi de macheala acu cateva zile ….ei bine , eu am gasit macheala in camara mea…

  iar cu trimisul de zgomote , nu stiu cum sa fac , tre sa ma inveti ….cum sa trimit …..

 16. pentru rifeor – ‘neaţa sau….somn uşor! 😛 😛 😛
  am o grămadă de filme la care nu m-am uitat….nu am nici timp, nici chef. lucrez la piesele noi, am reuşit să fac una: “Da Old Bastard”… ha ha ha! 😛
  ai văzut, am pus aici în player şi nation’s slum. 🙂
  Jaco avea spectacole faine, a avut şi câteva piese faine, dar…s-a dus. acum cine poate, încearcă să mai profite de pe urma lui…
  păi nu-i complicat cu riff-urile. tragi chitara wav cu Cool Edit Pro în computer şi mi le dai pe Mess. 🙂
  nu găsesc discul vechi cu ce ai tras, dar le are Ghinea. 🙂 o să folosesc şi de acolo ceva. 🙂
  samurai vs ninja….cum de n-am văzut nici un film cu bătălia asta? ha ha ha! 😛

  week-end fain, man! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *