Faiăr la valiză şi gău!

„Închiriez cameră la curte”…

09-04-12_2149

Ha ha ha! Puţină curte nu mi-ar strica, aş avea unde să-mi ţin stolul de păsărele, păsărici. Da’ vreau la mansardă şi loc la geam dacă se poate!

Vreau lumină. Lumină vie, lumină… „adevărată”. Lumina vibrantă, lumina tangibilă, lumina vieţii. Nu, nu veţi găsii aşa ceva nici la Ierusalim şi nici în… felinare. Poate doar în acelea roşii. Lumina tabu ascunsă de ochii lumii. Lumina ne-alterată ideologic, ne-prelucrată teologic, lumina pură, ne-filtrată. Lumina din noi, umbra noastră în oglindă… Culoarea luminii. Lumina de lângă noi.

09-04-16_294109-04-16_293309-04-16_293109-04-16_292709-04-16_292309-04-16_2939

M-a inspirat – şi bine dispus – Anna cu un comentariu, mea culpa, am subtilizat fraza şi am folosit-o în titlu.

În lipsă de altă inspiraţie o iau agale prin virtualia, fac un bricolaj-tricotaj din postările ce-mi ies în browser. Dau în cap “vecinilor” să mulg caprele altora…. ha ha ha! 😛
Subiectu’ top: gripa porcină. „Iată în fine revanşa porcului asupra exploatatorului său de veacuri….Ignatul acesta blajin şi inofensiv a pritocit el ce a pritocit şi, acum, a aruncat în luptă o armă biologică redutabilă care loveşte iată în inima puterii umane mondiale: SUA.” Ne introduce cu umor în subiect drweather. In pigs we trust! După statisticile consultate de mine, suntem circa 6,7 miliarde de suflete momentan şi se preconizează să se ajungă la 9,2 miliarde până-n 2050. Cam mult pentru gusturile mele vădit sociofobe.
Hai că azi îmi plac cifrele! 2% din populaţia globului deţine peste jumătate din averea mondială şi jumătate din populaţia globului riscă să rămână fără apă până în 2030. Cu toate acestea jumătate din populaţia planetei are cel puţin un telefon mobil… Să continui? Dacă iau în calcul şi numărul crescător de şomeri – categorie în care mă includ şi pe mine – moartea – strict mistic vorbind – înseamnă schimbare şi astfel reprezintă o scăpare onorabilă.
Suntem o specie de căcat, câte un virus HIV, câte o gripă, nu strică. Sunt sau nu artificiale aceste boli – se zice – incurabile, habar n-am şi sunt sociofob, dar nu şi paranoic să încep să-mi dau cu presupusul. Murim, murim. Mare pagubă! Sper să nu se găsească un prost să ne cloneze… ha ha ha! 😛
Dacă tot e gripă porcină pe glob, pe când şi pe…blog? Poate mai dispar din… porci.

09-04-06_158409-04-05_160109-03-25_124109-04-06_1590
Sucks are aceeaşi problemă: „Combinând material genetic de la porcine, păsări şi om, într-un mod pe care cercetătorii nu l-au mai văzut până acum, gripa porcină este prognozată a deveni pandemia mileniului, boala ce va determina măsuri extreme la nivel mondial.” Sucks – strict pamfletăreşte vorbind – de felul său este un hibrid cu cap de găină, piele de porc şi impresii de om. Dacă scapă lumea de voi, nicio măsură nu mi se pare excesiv de extremă. Îmi donez toţi viruşii şi bacteriile din dotare! De 2-3 ani sunt răcit ca… porcu’. Porcu’ prăjit. Însfâr…shit. Se întâmplă. Mă oftic doar că poate mor şi ratez cutremurul mortal. Făceam nişte fotografii… mortale! Ha ha ha! 😛 Cine plm a stins lumina?

09-04-28_366809-04-28_367209-04-28_3676

Iustinian piroman o ţine pe a lui: „Noi avem cea dintâi sarcină, ca să luăm atitudine, noi slujitorii Bisericii, slujitorii altarelor, să luăm atitudine împotriva tuturor relelor, a tuturor faptelor şi actelor care se îndreaptă spre libertăţi, ca să desfiinţeze, să dispreţuiască drepturile la libertate a omului. Ori aceasta (n.n. documentele cu cip) atentează împotriva libertăţii noastre. Încearcă pe altă cale… prin calea care a început în anii trecuţi, ca să domine lumea prin comunism, se încearcă acuma pe altă cale. “Aceeaşi Marie, cu altă pălărie”. Poporul poate intuieşte ceva… începutul unui incendiu. Atuncea trebuie să se ia măsuri;  şi omul ia măsuri până când nu i-a ars casa. Şi ia atitudine când i-a pus numai, vrăjmaşul, scânteia la temelia casei. Şi-atunci omul îşi apără casă. E un drept şi o datorie a noastră tuturor! Dar nu avem voie să ne neliniştim (n.n. tulburăm). Nelinştea este un semn al slăbiciunii.” Am o mare slăbiciune pentru voi: v-aş da faiăr să nu mai suferiţi cum prăjeaţi voi “vrăjitoarele”. Vedenii. Pe voi nu vă paşte pericolul să rămâneţi fără apă fiindcă nu consumaţi aşa ceva. Nu vă mai drogaţi demenţilor că ajungeţi să confundaţi dracu’ cu caii verzi de pe pereţi!

09-04-28_371909-04-28_3663

Răstigniţii din tramvai!  „întâmplarea face ca vis-a-vis de staţia de tramvai pe care o frecventez dimineaţă de dimineaţă să se afle o biserică.
well, în 8 cazuri din 10, când dau şi eu să mă urc, scările sunt ocupate cu pasageri de toate vârstele, sexele, culorile şi condiţiile sociale care îşi fac cruce de zor.
n-am înţeles de ce trebuie s-o facă răstigniţi pe buza scării, se simt mai aproape de Gizas? evlavia ostentativă aduce mai multe puncte la poarta Raiului?
Doamne-Doamne vă vrea smeriţi, nu imbecili, mişcaţi-vă la o parte, futui!”
Ei, mie-mi place în tramvai. Bunu’ creştin citeşte cancan, libertatea sau click! şi îşi face cruce pe lângă fiecare biserică cu ochii beliţi în ţâţa nu ştiu cărei fufe „hat” şi on faiăr… ha ha ha! Ba, îşi face cruce şi cu mobilu’ la ureche, cu degetu’ în nas sau cu chebabu’ în bot şi muştaru’ scurs pe cămaşă. Evlavioşi, evlavioşi… vorba ta: futui! Sau pur şi simplu au cipul defect. Ha ha ha! 😛
Şi mai e o treabă: paşaportul – cu sau fără cip – nu ţine loc nici de bilet, nici de abonament. Nici spre iad, nici în tramvai.

09-04-30_3783

Preiau (şi eu) de la moshemordechai un anunţ:

„Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) organizează un concurs de fotografii artistice cu tema „Bucureştiul în tranziţie”. Adresăm participanţilor invitaţia de a surprinde personalitatea unui Bucureşti mai degrabă cald şi uman, paradoxal şi cu un farmec încărcat adesea de umor involuntar. Cele mai valoroase fotografii vor fi incluse în expoziţia „Luna Bucureştiului” organizată în luna septembrie la Praga de Institutul Cultural Român.
Concursul se adresează atât amatorilor, cât şi profesioniştilor. Un juriu de specialitate va acorda următoarele premii:
– PREMIUL I – 1500 euro
– PREMIUL II – 1000 euro
– PREMIUL III – 500 euro
Fotografiile acceptate în concurs vor fi în mod obligatoriu inedite şi exclusiv în format electronic, având următoarele caracteristici:
– format: jpg (fine) sau RAW (în diferitele formate specifice), eventual TIFF.
– dimensiuni: peste 8 megapixeli (nu se acceptă resamplarea fotografiilor mici).
Se acceptă şi fotografii provenind din scanarea clişeelor, la o rezoluţie de 300 dpi, mărite de cel puţin 10 ori (clişee 24-36) sau 6-8 ori (clişee mai mari).
În cazul fotografiilor digitale, MNLR solicită prezenţa EXIF, prin care imaginile se autentifică.
Imaginile vor putea fi expediate pe adresa [email protected] sau [email protected]. Ele pot fi de asemenea trimise pe CD sau DVD pe adresa MNLR, B-dul Dacia 12, sector 1, Bucureşti (cu menţiunea – pentru concurs foto). Imaginile trimise vor fi însoţite de un scurt CV şi de datele de contact.
Fiecare participant este acceptat în concurs cu un număr de minim 5 şi maxim 15 fotografii. Data limita de înscriere în concurs este 31 mai a.c. Rezultatele vor fi date publicităţii în data de 15 iunie.
Fotografiile premiate intră în proprietatea MNLR. Celelalte fotografii vor fi deţinute în coproprietate cu autorii pe o durată de 2 ani, orice eventuală tranzacţionare a acestora urmând a face obiectul unui contract separat.”
Bucureştiul rămâne o tranziţie eternă, totul e să surprinzi momentul! Ha ha ha!
Păcat că de obicei concursurile sunt mereu măsluite şi prima oară se stabilesc câştigătorii, după aceea se organizează concursul! Ha ha ha! Baftă frate!

09-03-29_1233

Bahmu a concediat-o pe Andreea Tonciu în direct. De asta nu mai dorm eu noaptea! Ha ha ha! 😛

Sunt varză. Mai varză decât 99,19%… Sting lumina şi…gău! ha ha ha! 😛 M-am distrat şi astăzi. 🙂

sunt mai slab decât 99.19% din blogeri şi mă mândresc cu asta!
sunt mai slab decât 99.19% din blogeri şi mă mândresc cu asta!

10 comments on “Faiăr la valiză şi gău!

  1. Mmmmmmmmmm cam cusuta cu ata alba chestia asta cu gripa porcina si cum naiba se face ca are cam aceiasi radacina ca cea aviara ,aceia era H5N1 iar aceasta este H1N1 nu vi se pare bizar. Eu stiu ca dupa cea aviara in Delta s-a dus naibi turismul 2 ani si nici urma de gripa .
    Superbe fotografii si un weekend superb sa ai!

  2. pentru iulia m – rămân la părerea mea: chiar nu-mi pasă dacă e sau nu un virus artificial, ideea e să crăpăm cât mai mulţi! 😛 pentru ecosistemul şi binele planetei mă ofer şi voluntar. 🙂

    1 mai muncitoresc! 😛

  3. ihaaa…da si tu play pe i h8 myself ca ai mai spus-o… ce sa-ti fac daca te flagelezi cu statistici de 4 feluri… the first rule for a blog like yours is not to look at the stats man but every 6 months or better once a year…

    banuiesc ca ai picat petru concursul alora… din pacate iti pierzi timpul … esti de mult la alt nivel deci problema e ca esti pe sponciul tau si nu cu gasca care face, gasca care trage… iar un ‘clue’ e ca tipii aia au adrese cu yahoo si gmail .. care miroase a ‘transparentza’ romanesca de la o posta !

    bafta oricum !…

  4. pentru Un Soricel – he, he, he…. I hate myself, I really do, I hate my fuckin’ self! (1994…) ha ha ha 😛 !
    păi am şi zis despre concurs că după tradiţia noastră, se aleg câştigătorii, apoi se organizează “concursu'” şi încă nu m-am decis dacă trimit ori ba nişte fotografii… trimisu’ nu mă costă nimic… nervi îmi fac oricum! ha ha ha! 😛
    foame mare monşer! ha ha ha! 😛
    traficul? mă doare-n cot. 🙂 cum am spus ieri: nu fac parte şi nu reprezint majoritatea, deci e bine şi mă mândresc cu asta!

    1 mai muncitoresc, man! 🙂

  5. Bolile astea aparute de aiurea peste noapte nu cred ca sunt intamplatoare , sa fim seriosi , oamenii prin interventia si inventia lor au stricat multe , dar acum n-o sa recunoasca ,deh ,ca experimenteaza pe puhoiul de populatie . dar toate astea trec lumina ramane si soarele rasare in fiecare zi , cu aceeasi frumusete. super poze,eu zic sa te inscrii la concurs, macar ca te faci cunoscut. 🙂

  6. pentru lu – ca să dau apă la moara conspiratiştilor: este ciudat că izbucneşte o epidemie fix când în america problemele sociale au luat amploare, administraţia Obama a ajuns în corzi… acum brusc interesul publicului a fost distras se la şomaj şi dezastrul economic. nu noi am inventat fumogenele… ha ha ha! 😛
    concursul…. mai vedem, e timp. cunoscut? he he he…. asta chiar nu cred, sunt mulţi fotografi mult mai talentaţi. 🙂

    1 mai muncitoresc! 😛
    o seară faină!

  7. 1 Mai muncitoresc şi ţie, brush! Să-ţi fie întâiul de mai precum…lua-mi-aş faiăr, iaca nu ştiu cum, dar cât mai muncitoresc posibil, ceea ce îmi doresc şi mie la fel, am să lenevesc toată ziua sau am să iau aparatul foto ăla să mă duc sa prind tranziţia, deşi n-ar trebui să mă grăbesc, nu pleacă ea aşa repede sau dacă pleacă, vorba ta, vine alta mult mai trainică şi mai frumoasă, doar e pe râu in jos. În timpul liber, am să mă cutremur porcino-aviar-uman şi dacă mă enervez îmi dau şi foc, că a zis nenea drwheater că temperaturile mari distrug virusul şi mă gândesc să acţionez preventiv… 🙂

  8. pentru Anna – am (re)vâzut acum câteva seri “Parfum de femeie” aşa că azi am brodit un blog cu mici, femei şi… tango.
    cred că-mi pun aparatu’ de gât şi o iau agale prin oraş să surprind… fumul. 🙂
    în semn de protest, foc nu-mi dau. 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *