vreau şi “io” un laptop!

De ce fugi nu scapi. Nu scap de mine niciodată. Şi mă enervează la culme! Persoana mea, nepăsarea mea, egoismul meu, problemele mele, cariile mele. Uneori mă enervează şi simplul fapt că-mi văd umbra sau că respir. Aş bea să uit de mine, să mă înec în mine, să-mi înec amarul sau aiurea să mă înec pur şi simplu. M-am săturat eu de mine aşa că-mi dau seama ce v-aţi plictisit voi de mine.
N-am deschis televizorul, n-am citit ziarele, nu mă interesează în ce zi suntem şi cât este ceasul. Ce am mai făcut? Vezi şi tu…

brush_09030601

Sunt trist că n-am prins finala la Blogfest. Că n-am slujbă, că soarele apare de după nori la 5-7 zile pentru 3 ore şi cerul gri parcă mi-a căzut în cap şi mi s-a lipit de retine şi s-a înşurubat în suflet , că n-am chef de nimic, că mi-au ieşit coşuri şi îmi cad dinţii, că nu câştig la loz în plic şi nici la 6 din 49, că nu mai beau, nu mai mănânc şi nu mai fut nimic şi toate astea n-au nicio legătură cu postul paştelui, nu are nicio relevanţă, dar că am ratat finala de bloage îmi sfâşie inima! Îmi vine să mor, noroc că-s mort copt de-a binelea de nici nu-mi mai simt mirosul de hoit.

M-a vizitat Thanata şi mi-a lăsat acest mesaj:   „Am ajuns în finală! Pe ei voinicii mei, sa-i nimicim! Te aştept cu un vot, mi-am pus şi buton pe site să fie mai simplu! Sunt în primii 20, alături de mircea badea , dono şi visurât la categoria blog personal! Contez pe tine!” Pe mine nici măcar eu nu mai contez şi eu tocmai mi-am şters butonul…ha ha ha! Cine-i dono, cine-i visurât? Fatoooooooo! Mă oftic de mor şi de când am aflat că n-am prins finala, am numai vise urâte chit că n-am închis un ochi! Vreau şi eu un laptop!

Văd că această competiţie încinge spiritele mai rău decât aş fi crezut. Se înjură lumea ca la uşa… şatrei. Am aflat că pot să mă consolez cu un laptop dacă fac campanie unuia din finalişti. Alţii îl înjură pe respectivul că dă un laptop. Alţii înjură pur şi simplu de dragul de a mai umple un rând sau o pagină. Iarăşi alţii îşi văd de viaţă şi de blog sau de viaţă sau… de blog. Sau de ploaie şi de cerul gri şi de anunţurile de la mica publicitate şi de capra de vecină că-s varză şi e postul mare şi nu-i permis cu… carne. Of!

O iau uşor, cu cafeaua-n mână, mă pun pe citit, pe răsfoit pagini în browser. Mă duc la Thanata. Blogjob – vorba ei. „Am inventariat puţinele-mi resurse şi am dat de câteva cuvinte simple pe care le plimb tacticos printre dinţi: pulă, spermă, supt, cuvinte, iubire. Cu atât am mai rămas.” Tot e ceva, eu am sentimentul că nici măcar cu fermoarul în mână n-am mai rămas, dar asta e o altă poveste!
Uneori se exprimă mai neortodox, dar îmi place. Are coaie fata faţă de mulţi din blogăraşii care poluează netul cu nesimţire. E dreptul lor, nu, nu mă fute grija de nimeni.  Mi-am dat seama că blogul este ca pe vremuri chitara: băieţii care vroiau să dea pe spate gagicuţele se apucau de zdrăngănit la chitară, acum se pun pe scris bloguri. Mi-e rău! Sau nu? Şi acum pe bune, prefer să votez o curvă decât să risc cu un tip frustrat care-şi face 500 de conturi de mail pe zi să se voteze cu mânuţa lui la o competiţie de o asemenea importanţă care are şi o trupă oficială: Hi-Q. Am zis importanţă sau impotenţă?

thanat_eros

Am trecut şi pe la Mircea dar mare lucru nu era de citit, o referire la genialu’ de Victor care o face troacă de porci pe Elena şi încă o însemnare despre o amendă încasată de la CNA pentru expresii precum „garoi” sau „ţigani borâţi”. Uneori şi mie îmi vine să înjur, Udrea nici mie nu îmi este dragă, da’ nu m-am gândit niciodată să o „fac” „ţărancă parvenită”, „chivuţă cu mâinile-n şold” şi nici să zic chestii genul „să-ţi plimbi tu curu’ mare”. Adică, domnilor, argumentele-s una, să fi grosolan este altceva. Înţeleg eu că netu’ e curte fără gard şi fiecare spune ce-l taie capul pe propiul său blog şi nici nu e cazul să-ţi asumi responsabilitatea, dar dacă unii se tot dau rotunzi şi pătraţi cu şcoli şi studii, am pretenţii. Presă, hă? Despre care deontologie profesională vorbim? Sau… e blog personal şi asta scuză orice?

Îmi văd de pictat, de fotografiat, de zdrăngănit la taste, de toate avioanele din capul meu şi de bărcuţele înecate din suflet, dar de toate astea o să vă povestesc mai târziu sau… mâine. M-am întors. 🙂

28 comments on “vreau şi “io” un laptop!

 1. bine ai revenit! eu una ma bucur , pt. ca desi ai spus tu ce ai spus , nu m-am plictisit de tine . Sincer nu stiu ce sa mai zic pt. ca ma intristeaza starea asta a ta . 🙁 Cat despre bloguri si blogeri , concurenta asta n-am inteles-o si nici n-o inteleg , ca si agresivitatea din unele .

 2. pentru lu – ‘neaţa. 🙂 nu vreau să fie nimeni trist. stările vin şi trec, nu e nici grav, nici ceva ieşit din comun.
  în ceea ce priveşte “concurenţa”: nu are nicio relevanţă. mereu m-am străduit să mă raportez strict la mine şi să fac faţă acestei confruntări… 🙂 nu vreau laptop. nu vreau să schimb lumea.

 3. hehe! daca tot am cont,hai sa-l folosesc! pret de un ,,buson la buson ” pentru barcutele alea scufundate….numai cine are suflet adanc are si barci scufundate
  io de ce n-am emo pupaciosi? eeeeiete scriu : kiss

 4. da, cunosc sentimentul mereu in competitie cu tine insuti , stiu cum e , oare asa sunt toate fecioarele? :)) dar cred ca in cele din urma asta conteaza , propria evolutie , nu raportarea la altii , fiecare are crucea lui de dus .

 5. şi totuşi, o schimbi… de lume e vorba!
  cîte cercuri de spart, cîte minuni de aflat?…
  trebe să fie şi bine cumva.
  o zi bună de tot 🙂

 6. pentru dordeaviator – foloseştel, foloseştel! nu prea am desluşit emoticoanele… 🙂 zâmbesc ca prostu’-n gară…hahahaha.
  ‘neaţa.

 7. pentru lu – sentimente… 🙂 cred că nu mai am…sau le-am rătăcit… 🙂 pot să-mi pun o piedică? poate simt ceva la căzătură…hehehe.

 8. pentru liloo – încă o zi…şi încă una….şi…. încă una. 🙂 o zi faină cu ploi cât mai puţine.

 9. uite aici ceva pentru uns osii

  faină fotografia gării…

  oare contează numai drumul? nu şi destinaţia? refugiul unei zile, al oricărei zile… zombi total, dar nu recunosc 😛

 10. Paguba in ciuperci ,nu cred ca tineai atat de mult sa castigi altfel asa cum te stiu ai fi batut ,,gongul ” sa se auda in lung si-n lat ,dar nu s-a intamplat asa.
  Mai bine faci ce stii tu mai bine.
  o zi superba sa ai si un weekend pe pofta inimii tale!

 11. pentru liloo – am făcut o grămadă de fotografii… şi-n Bucureşti şi la Braşov… drumul, destinaţia… refugiul sub umbrela imaginară… stropi de ploaie… 🙂

 12. lasa-l naibii de test , acum iti faci atatea probleme si pt. ala , nu se darama lumea daca pici si tu un examen 😛

 13. Ştii că mă-nervezi?
  Explică şi pentru necunoscători ce este cu concursul acela? care finală?
  Nici mie nu-mi plac Badea, Udrea…….şi de acord că grosoloniile aparţin necuvântătoarelor, prin neputinţa de a folosi vorbirea….

 14. guguţă ăla infantil nu ştiu de ce este acolo la presă .deh …..vb ta ,viaţa bate…….:) ……aşa i românul …….manelist ……..pardon …..nu ascult manele…….

 15. pentru adnana – ‘neaţa şi La Mulţi Ani încă o dată!
  despre RoBlogFest nici eu nu ştiu mai mult decât ce am găsit pe situl lor… am picat în poveste ca musca-n lapte. 🙂 dar mă bucur că prietena noastră de pe Netlog, Thanata, a prins finala.
  multe nu înţeleg! de exemplu, cum de blogul lui Badea e catalogat “personal”? aaaa….că mai înjură şi câte un poliţist care-l opreşte-n trafic sau oamenii care-i saltă maşina când parchează neregulamentar? aha! asta o fi! hahahaha! 🙂
  cel grosolan în cazul acesta a fost Ciutacu care acum o săptămână se lăuda cu ce mega şcoli a făcut şi ce om de presă de ne-egalat este… m-a lămurit definitiv. 🙂
  un sfârşit de săptămână fain!

 16. pentru prodan angelica – Badea mi-a fost simpatic o bună bucată de timp, dar munca la trustul lui Voiculescu se pare că l-a defectat complet. Uneori e pueril, alteori o dă de tot în oligofrenie… păcat de el.
  Şi Ciudatu’, pardon, Ciutacu, a pornit bine, dar văd că termină prost… o fi tot un virus de la Voiculescu?
  ‘neaţa.

 17. Hai ‘neata! Ma intrebam ce-o fi cu tine.Nu ca as sti, de exemplu, ce e cu mine. Am doar o vaga idee, evident, gri.M-as da in barci cu idei despre competie, hehe, maica…mi-aduc aminte ceva despre asta…ceva de genul : toate bataliile posibile se cer a fi obligatoriu, castigate.Era misto, zau.Dar sa stii ca e misto si acum cand imi aleg bataliile, macar atunci cand se poate… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *