Unit: 187 – Out For Blood (2010)

Canada are o scenă Industrial cu tradiţie, extrem de activă şi prolifică. Skinny Puppy, Front Line Assambly, VoiVod, Malhavoc, Fear Factory sau unele din proiectele lui Devin Townsend sunt doar câteva din numele cele mai cunoscute dintr-o listă lungă de artişti.
Unit: 187 s-au înfiinţat la Vancouver în 1994, fiind proiectul lui John Morgan – programare, samplere, clape, aranjamente şi Tod Law – voce. După un an de lucru în studio, dar şi o serie de apariţii live în cluburile din zonă semnează pentru 21st Circuitry Records şi este scos albumul de debut auto-intitulat.
Patru ani mai târziu, produs de Devin Townsend este lansat următorul album: „Loaded”, material foarte bine primit de public şi critică, un pas important în cariera formaţiei. Trupa este completată cu doi noi membrii „împrumutaţi” din gaşca lui Devin Strapping Young Lad :Jed Simon – chitară şi Byron Stroud – bas.
„Capital Punishment”, al treilea album al trupei este lansat în 2004 şi beneficiază de aportul lui Chris Peterson din Front Line Assambly, dar şi de munca producătorului Skinny Puppy Anthony Valcic.
Noul material vine după o pauză de şase ani, este produs de un alt colaborator al celor din Skinny Puppy, Hiwatt Marshall şi îl readuce şi pe Chris Peterson (programare, clape, samplere) ca membru integrat în grup şi-l introduce pe chitaristul Ross Readhead , membru al formaţiei Decree.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=LAig6GP3X8k]

Cele 10 piese noi se îndepărtează de zona Electro-Industrialului şi au o abordare mult mai Heavy, sonorităţile sunt mai grave, oarecum amintesc de Ministry de la sfârşitul anilor ’80 („The Land of Rape and Honey”, respectiv „The Mind is a Terrible Thing to Taste”), dar şi de pomeniţii Malhavoc sau proiectul BiGod 20. Soundul evident este mult mai modern, mai consistent, dar schemele, construcţia poartă amprenta acelor vremuri şi experimente.
Este un material contorsionat, apăsător şi întunecat, tempoul este predominant mediu spre lent, chitarele sună grav, cu nerv, zgomotele, samplerele sunt dozate excelent – în bună tradiţie Skinny Puppy.
Fiecare piesă are ceva bun, ceva interesant, este un material bine echilibrat, dozat, dar poate cel mai mult mi-a plăcut „Sofadermatosis”.
La secţiunea discografie discography.php pe site-ul oficial al formaţiei pot fi ascultate majoritatea pieselor atât de pe noul disc, cât şi de pe materialele anterioare.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=cTUA_84aOMg]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *