otrava informaţională – 10.09.2010

„M-a înjurat copilul, a spus ceva….”

De câte ori băsescu, familia sa, apropriaţii săi, partidul care-l susţine sau guvernul său au avut probleme, interesul general a fost deturnat printr-un scandal mediatic sau mediatizat. Majoritatea legate de DNA şi de cele mai multe ori am văzut personaje cunoscute plimbate în faţa camerelor în cătuşe.
Tot coincidenţă ori ba, arestarea preventivă a acuzaţilor s-a judecat noapte, preferabil joi spre vineri ca recursul să fie posibil doar luni şi cel arestat să se „bucure” măcar de 3-4 zile de detenţie.
Şi e o treabă şi cu arestarea preventivă. Pe de o parte aceasta oarecum contravine prezumţiei de nevinovăţie şi asta mai ales din perspectiva faptului că în nici unul din cazurile zgomotoase n-a existat o condamnare care măcar ulterior ar fi justificat, dar mai ales probat acuzaţiile, pe de altă parte este straniu cum oamenii de afaceri, jurnaliştii, politicienii sunt băgaţi la zdup aproape instantaneu în timp ce infractori periculoşi acuzaţi de infracţiuni violente sunt constant judecaţi în stare de libertate.
Mă mai deranjează ceva. Probele în toate cazurile au fost interceptări telefonice predominant furnizate de serviciile secrete. Acum mă întreb dacă treaba serviciilor secrete este asta, supravegherea cetăţenilor şi furnizarea de eventuale probe către Parchet şi justiţie? Şi în condiţiile acestea Parchetul ce face fiindcă alte probe nu au apărut şi nici unul din cazurile instrumentate n-au avut finalitate, probatoriul s-a dovedit mereu insuficient sau neconcludent.
Şi nu ştiu cum se face, dar de fiecare dată aceste convorbiri scapă în presă. „Pe surse”.

Probabil sunt destui neanderthalieni manelişti care se bucură ca proştii la 10 bani găsiţi pe jos când câte un om cunoscut este plimbat în cătuşe şi băgat la mititica în ideea primitivă că „şi bogaţii plânge”. Aşa o fi, dar asta nu-i aduce gibonului nici loc de muncă, nici salariu mai bun, nu dă de mâncare lu’ ăla micu’ şi nu achită nici rata la bancă sau factura la întreţinere. Mai mult, spectacolul de la televizor nu e moca, ci pe banii noştri.
Şi din ce se preconizează, băse-boc pregătesc încă un împrumut major de la FMI.
Unde se tot duc banii, greu de spus – dovedit -, dar vedem că nu se investeşte nimic, mult promisele măsuri economice se rezumă la anti-măsuri gen tăieri de salarii şi pensii şi creşterea taxelor iar situaţia este dincolo de dezastruoasă.

Sunt convins că telenovelele gen Vîntu vom mai avea în perioada următoare însă nu pot să cred că acestea pot acoperii la nesfârşit realitatea imediată pe care şi cel mai tâmpit biped de-al locului o simte direct pe piele.

Este totuşi trist că media continuă să marşeze pe subiectele servite pe tavă şi astfel face jocul puterii.
Fiindcă nu aş vrea să cred că de fapt trăim o mare jonglerie, un iluzionism minuţios pus în scenă şi în fapt dictatura s-a instaurat de mult… Legat de arestarea lu’ Vîntu am o singură întrebare: dar cu câinele ce aţi avut?

Ia de la băsescu…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=zzGy0VUxLF0]

Între să râzi sau să plângi indubitabil varianta optimă este să le dai foc.
Nu de mult olguţa vasilescu şi-a luat porţia de muie fiindcă s-a gândit ea că internetul este toxic şi necenzurat. N-a durat mult şi un alt deştept, silviu prigoană a pus pe masă o propunere legislativă pentru curăţarea mediei on-line. Motivaţia? „Ne preocupă mult în zilele noastre otrava din alimente, otrava din aer şi apă, însă nu facem nimic pentru a reduce otrava informaţională”. Prigoană a primit şi sprijinul câtorva colegi: doru leşe (PDL), florin anghel (PDL), alin popoviciu (PDL), iustin cionca arghir (PDL), adrian niţu (PDL), corneliu olar (PDL), marius spânu (PDL), brânduşa novac (PDL), mate andras levente (UDMR) şi tudor ciuhodaru (independent). olguţa! Fuguţa la semnat, cum de ai ratat?
Conform iniţiativei legislative, „Consiliul exercită autoritate în domeniul presă scrisă (ziare şi reviste) şi presă online, numai în cazurile expres prevăzute de prezenta lege”, în acest sens urmând să fie completat articolul 10 al actualei reglementări al CNA-ului.
O altă prevedere a iniţiativei legislative vizează completarea articolului 17 cu un nou paragraf, astfel încât Consiliul să fie autorizat „să stabilească condiţiile, criteriile şi procedura pentru acordarea licenţelor pentru presa scrisă şi presa online”.
Un alt text al propunerii legislative prevede ca, în situaţia în care, „la cererea persoanei vătămate şi dacă publicaţia nu produce proba verităţii în termen de zece zile de la sesizare, Consiliul poate suspenda licenţa publicaţiei pentru o perioadă de 1, 3 sau şase luni”.
Potrivit iniţiativei legislative, licenţa este obligatorie pentru tipărirea oricărei publicaţii de presă scrisă pe teritoriul României şi pentru găzduirea de publicaţii on-line pe servere, obligaţia verificării licenţei revenind proprietarului serverului.

Nu ştiu dacă muia trebuie administrată înainte sau după o pârjoleală sănătoasă?
Nici n-are importanţă!

Şi că tot vorbeam de muie, tot prigoană luni a depus la Parlament, o iniţiativă legislativă privind legalizarea prostituţiei, definită ca „activitate cu caracter sexual autorizată”, care se poate desfăşura independent sau „în cadru organizat”, în case de toleranţă.
Având în vedere că criza (căcam-aş în ea!) a lovit şi în prostituţie, tarifele au scăzut odată cu numărul clienţilor, nu ştiu câte fete ar fi dispuse ca din puţinii bani pe care-i mai câştigă să dea şi statului 16 sau 20 %, dar cred că muia o împart cu mare plăcere cu prigoană! 😆

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=DCf5T8RLeEY]

De la fete la vrăjitoare, adică înapoi la foc.
Deputatul PD-L – se putea altfel? – alin popoviciu a pregătit un proiect de lege prin care doreşte interzicerea vrăjitoriei.
„Aceste practici oculte nu pot fi stopate decât printr-o lege. Consider că aceste vrăjitoare, cum îşi spun ele, se fac vinovate de infracţiunea numită înşelătorie, care se pedepseşte conform Codului Penal cu închisoare de la 3 la 15 ani, în funcţie de prejudiciul adus”- a spus acesta.
Din moment ce înşelătoria este pedepsită conform Codului Penal, nu prea mă prind unde-i problema?
Arsul vrăjitoarelor a fost o practică meschină în evul mediu, eu propun arderea politicienilor, ar fi ceva mult mai eficient şi ecologic.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=s1vzJYeaIdU]

Sincer, erau câteva subiecte mult mai importante.
De exemplu Franţa, ţara declaraţiei drepturilor omului, se confruntă cu atacuri fără precedent din partea Europei pe tema expulzării romilor în timp ce preşedintele României a afirmat nu de mult că expulzarea ţiganilor este justificată… dar asta nu ne mai miră, nu?
Ce manelistu’ imbecil nu realizează este că după ce termină cu ţiganii, urmăm noi. Hă?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=OauoL-z3K5E]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.