Presa pe preş – 22.07.2010.

Mint, dar să presupunem totuşi că înţeleg nostalgia pentru „epoca de aur”. Că nebuni – doamne ajută! – sunt cu nemiluita. A ajuns Ceauşescu să deţină şi blog personal, dacă apuca s-o şi trăiască..! Că pupincurişti au fost şi sunt fără număr, fără număr şi mănâncă rahat cu o poftă neasemuită… ştiam.  Ştiam şi că sar dintr-o barcă-n alta. Sau… groapă-n alta?
Ieri că trei ameţiţi se împingeau la gardu’ cimitirului să vadă „marea deshumare” – sau cum am auzit, ba chiar văzut şi scris „dezhumare” – am înţeles. Sunt mulţi – mai ales pensionari – care înjură democraţia şi nu-i pot condamna având în vedere tratamentul pe care-l primesc. Însă ieri toate televiziunile pretins serioase, alea de ştiri cică, s-au transformat ad-hoc în Funeral.TV, indiferent de sigla din colţul ecranului toate arătau şi s-au comportat leit ca mult blamatul OTV. De la 7 dimineaţa până după ora 23 am avut exclusiv dezgroparea (asta-i cu „z” de la Zorba  😀 ).
Dacă înţeleg motivele familiei în demersul lor – privat -, nu înţeleg senzaţionalul contrafăcut de media. Parcă alaltăieri am văzut circul îngropări lu’ Mădălina, zău nu ştiu cu-i trebuia un astfel de bâlci cu dezgropare. Ne-am obişnuit că puterea aruncă tot felu’ de petarde şi fumigene pe piaţă pentru distragerea atenţiei, dar ce s-a întâmplat ieri a fost iniţiativa şi dovada de „profesionalism” al jurnaliştilor privaţi al televiziunilor mogulilor.
Şi dacă tot pomeneau despre adevăr, sincer mă interesează mult mai mult ce s-a întâmplat de fapt în decembrie ’89, cine este responsabil pentru singura „revoluţie” sângeroasă, ce s-a întâmplat în anii ’90 de la falimentarea industriei şi îngroparea agriculturii până la mineriade, evenimentele de la Târgu-Mureş, mă interesează cine a băgat mâna în fondul de pensii şi unde s-au dus banii, ce s-a întâmplat cu flota şi dacă aceasta este inclusă în „vânzările anterioare”? Asta aşa, doar câteva exemple. Dacă tot e să dezgropăm fantome, măcar să o facem cu folos şi să învăţăm ceva din istoria recentă.
Şi mai am o problemă: degeaba dezgropăm morţii, băgăm capu’ în nisip, realitatea nu dispare.

Necrofilia salvează România!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=9DAyfJOhCC0]

Nu ştiu ce să mai cred despre Isărescu. Ori are ambiţii politice, lucru oarecum improbabil, ori este constrâns, şantajat, ipoteză extrem de gravă, dar Guvernatorul BCR şi-a făcut un (prost) obicei în ultima vreme să ţină nu de curs, ci de prima pagină a ziarelor concurând-o pe zâna Udrea.
Ieri a spus multe, dar cea mai gravă este aceasta: „se conturează conflicte sociale”. Nu este nici o noutate, nici ceva fantasmagoric, însă departe de sfera atribuţiilor unui Guvernator BCR.
Că domnul Isărescu vorbeşte despre deficitele structurale, despre constrângeri bugetare tari, sunt subiecte ce ţin de guvernare şi mai puţin de Banca Naţională, dar au legătură directă cu finanţele, însă să arunci în discuţie conflicte sociale şi aprecieri de genul că realitatea este cinică intră la derapaje şi venind din zona BNR-ului nu pot să nu mă întreb cât de gravă va fi situaţia la toamnă-iarnă de Isărescu ne pregăteşte pentru cele mai sumbre scenarii?

Din Financiarul am extras un titlu alarmant: „Grâul s-a scumpit cu 40% in ultimele 40 de zile”.
Abia de am scăpat de inundaţii şi am dat de mă-sa: seceta.
Dacă diguri ba nu s-au făcut, ba s-au furat banii sau pietrele din dig, la irigaţii stăm şi mai prost, ţevile au ajuns stâlpi de gard de multă vreme.
Nu zic că guvernul are vreo strategie, e vre-o noimă în acţiunile sale, nu – executivul ţării dezbătea în zilele inundaţiilor alocarea a 100 de milioane de lei pentru locuri de joacă în localităţile lovite de inundaţii – , însă şi oamenii îşi au partea lor de vină.
Agricultură modernă cu sapa pe o suprafaţă de un hectar nu se poate face şi dacă natura ne mai dă şi câte o palmă, câte un ghionte, foamea o să ne devină tovarăş permanent.

Nici virtual nu ne mai merge bine: Asociaţia Industriei Muzicale din România (AIMR) informează că a strâns, în luna iunie, probe împotriva a 40 de internauţi utilizatori ai reţelei DC++, care încalcă Legea drepturilor de autor, urmând a trimite dosarele lor la poliţie – aflăm de pe Mediafax.
România conduce detaşat în topul 10 al ţărilor monitorizate de International Federation of the Phonographic Industry (IFPI), cu un număr de 913 hub-uri active în iulie 2010, fiind urmată, la mare distanţă, pe locul al doilea, de Italia, cu 526 de hub-uri. În top mai figurează Franţa, Rusia, Ungaria, Suedia, Finlanda, Polonia, pe locul al zecelea situându-se SUA, cu 143 de hub-uri monitorizate.
nspectorii AIMR urmăresc permanent informaţia partajată prin huburile DC++ de utilizatorii români, fapt care face posibilă şi generarea unor date statistice. Astfel, media înregistrată pe hub-urile DC++ în România a fost de 75.000 de utilizatori zilnic pe parcursul lunii iunie, cu vârfuri de peste 100.000 de utilizatori activi în orele serii şi la sfârşit de săptămână.

Nici o zi fără Udrea.
După ce a preluat interimatul conducerii filialei din Bucureşti al Partidului Portocaliu, Udrea se arată tot mai decisă să preia funcţia de edil şef al capitalei.
Primul pas a fost să descopere Budapesta, gândul care a străfulgerat-o a fost băşcălia aceea cu „Micul Paris”, o prostie de care vorbesc mulţi şi tot atâţia habar n-au ce spun. „Am vizitat puţin şi Budapesta. Am văzut un oraş frumos, cu multe clădiri de epocă, cu atmosferă de capitală europeană şi plin de turişti. M-am gândit imediat la Bucureşti, la potenţialul turistic al capitalei noastre – care nu este cu nimic mai prejos decât al Budepestei – , potenţial care nu este din păcate suficient exploatat. Bucureştiul poate redeveni Micul Paris şi poate atrage zeci-sute de mii de turişti”.
Detalii – ca de obicei – găsiţi pe blog-ul blondei.
Eu am locuit trei ani la Budapesta şi – ce coincidenţă fatală! – de trei ani stau la Bucureşti.
Ştiu că nu o interesează, dar aş putea alcătui un eseu în oglindă despre cele două oraşe, contra cost evident.
Înainte să-şi mai dea cu tocu’ în cap, îi recomand buzoiencei să viziteze şi Praga şi Istambul. 😉 Nu-mi fac iluzii că ar sesiza oarecare diferenţe, dar măcar ar mai avea subiecte de blog.

Titlu beton în Click! „Incredibil, dar adevărat! Un bărbat şi o femeie au căzut de la etajul întâi al unui bloc în timp ce făceau sex la fereastră.”
N-am înţeles ce este atât de incredibil: că un bărbat şi o femeie făceau sex sau că o făceau la fereastra unui bloc la etajul întâi?
M-am mai liniştit când am aflat că nu erau în Ferentari, ci în oraşul german Lubeck.

Habar n-am cine e Răzvan Ciobanu – cică un designer – da’ s-a luat de Silvia Dumitrescu şi între noi fie vorba, are dreptate: „Eu înţeleg că avem dorinţa de afirmare/ reafirmare, dar jur că mă dor ochii când mă uit la Silvia Dumitrescu. Dacă ajung la 40 de ani şi o să mă comport ca la 25, vă rog să mă împuşcaţi. În burtă ca să mă chinui şi să am vreme să mă căiesc. Păcat că nu ştim când să ne oprim ca să rămânem în mintea ălora de ne plac oameni cu decenţă şi talent”.
Cunoscuta interpretă va lansa joi un album aniversar “Best of”.
Lansarea va avea loc azi, la ora 19:00, la Galeria Esplanada din Bucureşti.

Noul look al artistei este ceva de speriat!

16 comments on “Presa pe preş – 22.07.2010.

  1. culmea democratiei ar fi sa nu fie ei !… sau mai sti o fi vorba sa ii cloneze (in italia) in 6 luni si sa-i scoata la produs pe tv …pt linistea mea si a celor plecati evident..

    pe cintareatza cheala nu o stiu … bine ca nu e dansatoare

    • asta este şi legenda de 20 de ani…. nu prea văd de ce n-ar fi ei şi de clonat, nu-i cazul, tâmpiţi avem destui şi-n viaţă, şi la putere.
      cum băh, nu ţi-o aminteşti pe Silvia?!

      [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=OJk-A0V71qs]

        • eu prefer o altă blondă şi nu-i pe banii mei…. 😆

          [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=6KFV9_pM2c0]

  2. Mai stii ce nu inteleg eu la romani ? de ce artistii din afara au voie si ai nostri nu ? Le reprosam ca nu ,,stiu sa sa reinventeze ” si cand incearca ii condamnam din start , sa incerce ! si cui nu-i place sa nu consume produsul. Sa-i lasam cat sunt in viata sa se manifeste si nu sa le oferim lauri de aur abia cand nu mai sunt . De ce conteaza 90% aspectul fizic si doar 10% sau poate nici atat calitatea muzicii ?

    • acum nu vreau să fiu (iarăşi) rău, da’ Silvia face parte exact din aceeaşi categorie de artişti care s-au consumat şi nici câinele comunitar din colţul străzii nu-i mai consumă şi ar fi mai decent să-şi vadă de alte treburi (casnice).
      Micheal Jackson dacă nu murea şi nu se făceau atâtea valuri, nu vindea din nou milioane de discuri, la fel cum nici Mădălina nu vindea nici 3 CD-uri acum dacă mai era în viaţă.
      nu toţi artiştii sunt The Beatles, nu toţi au valoare reală, trebuie să admitem că unii sunt doar produse (umflate cu pompa).

  3. Buna dimineata, Brush! 🙂
    Ii sta bine Silviei tunsa asa, mie imi place.
    In legatura cu Madalina, pacat de ea, a avut mare ghinion cu moldoveanul asta din Botosani, el a nenorocit-o, ea nu a mai rezistat si si-a pus capat zilelor. Nu comentez mai mult, dar sper ca parintii ei sa obtina custodia copilului.
    Un week-end linistit!

  4. eu aveam problema cu cerceii stil caviar care nu da bine cu supraelasticul….in rest tipa e beton(armat)….

    🙂

    bah, ce e aia “reinventeze”?

    • bănuiesc că nu de Silvia vorbeşti….. 😛

      reinventat? când îţi schimbi look-ul şi te dai drept unul nou, diferit sau…. altcineva. 😆

  5. fuckin’ hell dude…..pana unde duce ……..astia da artisti….pai tipa e reinventata de cand au inventato…..

  6. nu cred ca vorbim de aceeasi persoana…… 🙂 e clar.
    mai bine o lasam balta ca vorba ta ….merge si asa…. ma duc sa incerc sa ma reinventez cu niste tarie…..

    • e perfect. UnSoricel a rămas de gâtu’ lu’ Udrea, eu cu ochii pe Pamela şi tu ai ales bărbăteşte tăria! 😆 😆 😆

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.