Strategia Națională de Sărăcire

Mi-a rămas în cap un „detaliu” pomenit de Ilie Șerbănescu: jumătate din populația considerată săracă din România fac parte din categoria angajaților. Și tot săraci sunt și majoritatea pensionarilor care au muncit și implicit au contribuit o viață de om la Stat.
Între toate nefirescurile intrate-n banalitatea cotidiană acest fapt cred că este cel mai supărător, stupid și dureros. Muncești să fi sărac.
Ne dăm membrii UE, vorbim despre reformarea Statului și elaborăm tot felul de strategii, dar suntem undeva în lumea a III-a. Sau sub.
Lucrurile se explică relativ simplu, au furat „ăștia” tot, nu mai avem o seră, o fermă, un câmp sau o livadă cultivată, nu mai avem o fabrică sau o uzină, importăm tot și predominant căcat, „strategiile elaborate” ale ultimilor 20 de ani, pas cu pas, metru cu metru, ne-au băgat în pământ.
Totuși, noi unde eram și făceam ce?
Fluieram.
Și asta facem și acum.
Acum mai mult a pagubă.

Vorba lui fi-meu: ce e nebuneala asta?
Întrebarea care mă macină este totuși ce o să le povestim copiilor, nepoților? Și repet: noi unde eram și ce făceam?
„Nebuneala” mare ne va lovii la toamnă când își vor da mâna veniturile scăzute, facturile mărite și inevitabilele majorări de taxe, accize, impozite și TVA.
Dar în loc să facem ceva – „să nu ne pară rău când o să ne pară bine” 😛 (de exemplu să-i dăm foc 😛 ) – vorbim despre Diaconescu, „Nașu” și…„Strategia de Apărare a Țării”.
De cine să apărăm țara?
Păi de nesimțiții nehaliți care o conduc și de indolenții fomiști care „este” (adică noi).

Acum măcar ne mai dăm cu părerea pe la colțuri, vorbim (scriem), mâine… nu se știe.

21 comments on “Strategia Națională de Sărăcire

 1. în primul rînd, la mijloc… cruce de Malta

  vom da iar vina pe Yalta, Malta… peste 20 de ani, pe Praga… suferim de complexul vinei istorice și de isteria vinei de a ne fi născut la răscruce de drumuri…

  ce e nebuneala asta? vorba lui David!

  ai grijă de tine, de voi…
  zi faină… că de mălai, m-am lămurit 🙂

  • în toată „nebuneala” ce mai contează că un terchea-berchea se vrea dictator din președinte, că un tâlhar sau violator este cercetat în libertate, dar un caz cu îmbârligătură politică și de imagine necesită arestare preventivă, ce contează democrația, legile și în general…. ce mai contează?
   cimitirul…. este unul militar din Brașov, un loc care mereu mi-a plăcut și am făcut sute de poze acolo.
   mă străduiesc să am grijă, aștept prima arestare a unui blogger pentru trafic de influență. 😛

 2. bai …nu te mai macina atata……………..nu tre sa le povestesti niik …o sa citeasca blogul …. sunt convins ca va fi salvat undeva ….si david va citi, candva….

  bai ? da unde e un soricel?

  • mă macin dude fiindcă aici și așa trăiesc și mergem toți la fund.
   UnSoricel a spus că nu mai are ce să facă pe aici, sper că e ok.

  • nu e chiar asa T … e vorba care o spue si RiFeOr … nu te potzi macina la infinit in a nu vedea o iesire … e mashochism curat … si auto-mutilare uneori… in final o intrebarea adevarata adresata tie poate fi … vrei sa ajungi la religie in final sau doar la dumnezeu ??

   in idea ca sunt re-insurat proaspat de 7 zile …sunt fresh … si sper ca miros mai bine ca un deodorant … si poate am nevoie si eu sa simt bucata de sperantza sau iluzia schimbarii si transformarii in bine ca pe o gura de aer curat …

   deci nu pot decit sa cred in continuare ca exista undeva o usa sau o gaura in perete, pe care oricare poate iesi daca societatea nu ne mai lasa cale sau iubitele nu ne mai plac sau sau sau etc … si aia cred ca se face in general tacut …

   deci dpmdv ca vorbesti si scri de ei sper sa te imbogatzeasca .. si deci in idea ca te imbogateste nu poate fi asa rau !! altfel poate imaginatia si iluzia in orice forma au ceva mai acut si viril si de multe ori imi par mai necesare acum… pentru mine ! A-mi trai viatza prin mine nu prin ei e pentru mine tot ce incerc … acum

   • Felicitări și multă-multă fericire!

    știu că nu-ți plac, dar e cum spun Paraziții: trăim într-o pușcărie în aer liber. și de e să găsești gaura, „afară” e tot înăuntru… e drept, la nivel macro, individual, mai scapi într-un fel sau altul, dar pentru RO nu mai există nici o salvare. măcinatul…. cred că sunt măcar două aspecte din perspectiva cărora vedem lucrurile diferit: sunt aici și am un copil. e vina mea, admit, dar asta este situația. și recunosc, sunt și eu egoist, caut aceea „gaură” pentru mine, nu pentru țară… și dacă nu aș crede că ea există nu aș mai căuta. 🙂

    • merci mult T … sa fie multa sa tina ca energia solara si mersul pe bicla nu ca petrolu din golf … desi inca cu petrol mere mercedesu nu cu energie solara zic aia cu bani ! am dat o tura amindoi prin Olanda de unde sunt asa cu mediu si verde la vorbe !! oricum merita sa vezi ce face legalizarea drogurilor si chiar a prostitutiei din oameni !!!! face bineeeeee duce la mers lejet pe bicla si dar in barci pe canal !!

     ..la Parazitii imi place cind sunt mai ‘politici’ si se simte ca sunt cei mai incisivi si pe dintele bolnav cu limba. Dar ce nu-mi place e felul cum vorbesc de femei ‘repetat’ si acel ceva care imi aduce aminte de limbajul securistilor din trecut – cind te ‘agatzau’ si incepeau sa te injure pe cite 2 partzi ca ce pl lor esti sa vrei muzica rock sau par mare — e ceva in limbajul lor ce mi se pare ca din acelasi loc vine cum aparent ei ramin mari si tari etern ! Poate ma insel.. nu am vazut inca rapper sa aiba o doza de auto-ironie !

     ca sa glumesc… uneori gaura e mai aproape decit crezi .. ma refer la cea din zid evident..

     • să țină și să vă iubiți. 🙂
      știi că nu mă pasionează fumul Olandei, dar detașarea lor este mereu reconfortantă, am cunoscut și anul trecut o gașcă de babalâci olandezi în Antalia și au fost cool (și-l adorau pe David. 😀 ).
      mersul pe bicicletă prin București este sport extrem…. 😆 😆 😆
      de misoginismul celor din Paraziții ce să zic? uneori nu-i nici pe placul meu, dar cum o spun chiar ei, afirmațiile lor sunt jigniri gratuite doar în măsura în care femeile vizate iubesc bărbații urâți, săraci și cu p_la mică…. 😆 😆 😆 deci…. uneori o consider și eu realitate crudă. mă gândeam, cum vii mai spre est,cu atât femeile sunt mai c_rve… 😆 😆 😆 poloneze, cehoaice, unguroaice, românce, moldovence, rusoaice……
      caut gaura man, week-end plăcut! 🙂

 3. DUPA CUM SPUNEAI ,SINGURA SOLUTIE E INCA O REVOLUTIE ! SI DE DATA ASTA SA IMPUSCAM PE CINE TREBUIE !

 4. Nu mai suport.Am ajuns intr-o stare in care incep a simti cum mor incet.Taik-meu nu mai are de lucrului maikmea i-a luat gradul(a fost asistent personal)si totusi cand aud ca tocmai acum incepe 😐 nu mai stiu ce-i de facut.Maica-mea mi-a zis ca s-ar putea ca n-o sa ma dea nici macar la facultate,asta m-a bagat in pamant.Stau toata ziua asa,ca prostu si ma gandesc ce-o fi de mine,si stau si ma gandesc la faptul ca am avut doi colegi care au parintii pe la consiliul judetean si sunt buti,nu stiu chiar nimic la niciun obiect,stau toata ziua si se distreaza si n-au nicio problema la bac(caci or sa dea cat de multi bani)si or sa ajunga si la facultate desi nici macar nu stiu sa-si scrie numele pe foaie 😐 Nu sunt absord si invidios,dar am starea asta ca nu-i cinstit asa.Nu-i cinstit nimic in romania.Povestea unchiul meu care a venit ca cica in Australia esti repectat pentru cat muncesti,si cel care munceste mai mult,are si mai multi bani.Si a mai zis ca in australia esti mai respectat daca lucrezi la ceva mai greu sau mai murdar (constructii)decat daca lucerzi la birou sau ca un profesor.Si cica presedintele nu are chiar cine stie ce palate sau prea multi bani,dar acolo,fiecare e preocupat de dezvoltarea tarii,si mai apoi de dezvoltarea personala caci odata cu dezvoltarea tarii vine si dezvoltarea personala.De-ar sti basescu asta,si de-ar pune in aplicare….:|

  • îmi pare sincer rău și sper ca totuși lucrurile să meargă spre bine pentru tine și în general pentru noi.
   știu și că la cum se mișcă guvernanții vom ajunge la sapă de lemn toți.
   băsescu…. un om care de 20 de ani este bugetar și înainte a fost marinar, cum plm are milioane de euro? din muncă și salariu? niciodată.

   • mi-am mai revenit putin.Dimineata aflasem o veste foarte proasta si a mai internat-o si pe sor-mea in spital ca are pneumonie si eram practic in pamant(sau cum se spune)si aveam gandire de copil teribilist(sau emo) 🙂 Dar mai exista speranta.Nu ma bagati in seama :-j Dar totusi nah,am zis ce aveam pe suflet 😀

    • mi-a trimis un prieten o melodie sa ma linisteasca 🙂 mi se pare ca ama mai auzit-o dar nu stiu unde
     [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=rhN7SG-H-3k]
     Si,ca bonus de la mine ceva mai alternativ,i-am gasit aseara
     [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Jm-Kxmgrelk]

     • ușor Emo The Veer Union, dar nu sună rău deloc! piesa cu pianul e cam romantică, trebuie să fi în toane (mood) pentru ea. 🙂

    • mă bucur că te-ai adunat și concentrează-te la bac. multă baftă rzvnl!
     (și zi tot ce ai pe suflet, no problem. 🙂 )

 5. pe mine nu inceteaza sa ma uimeasca nesimtirea guvernantilor, lipsa de responsabilitate fata de aceasta tara si de viitor.cata inconstienta sa ai?

 6. “pe mine mă dezamăgește lipsa de reacție fermă a populației…” nu inteleg de ce, de ce ii suportam?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *