Mike Patton – Mondo Cane (2010)

Înainte să daţi fuga să săpaţi după disc, pentru cei nefamiliarizaţi cu acest proiect Patton să vă spun despre ce este vorba: Patton cu o orchestră compusă din 65 de muzicieni cântă piese din repertoriul Italian al anilor 50 şi 60. 😀
Aşa că… easy. 🙂
Până la un nou material Faith No More se pare că mai avem ceva de aşteptat, probabil mai repede o să vină albumul Crudo în care îl are ca partener pe Dan the Automator (Gorillaz, Dr Octagon).

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=zaUrzMeS4xg]

Patton este un workoholic irecuperabil, am povestit de nenumăratele sale proiecte (Faith No More, Mr. Bungle, Fantomas, Tomahawk, Peeping Tom, colaborările cu John Zorn – plus Hemophiliac şi Moonchild Trio -, Maldoror, Lovage, Kaadar, The Dillinger Escape Plan, General Patton vs. The X-Ecutioners, albumele semnate Mike Patton, etc), de faptul că a divorţat de dragul muncii, pasiunii pentru muzică, pasiune ce-i devorează tot timpul şi toată energia.
Dar să revin la Mondo Cane. M-a sunat Alin să-mi dea vestea albumului „surpriză”.  11 piese, canţonete mai mult sau mai puţin celebre, aroma acelor timpuri redată fidel, cu şarm, bine, mai scapă Mike câte o mică distorsiune, dar în esenţă un album „cuminte”, aşezat, chiar mă gândeam oare cât umor este în spatele proiectului sau Mr. Patton chiar ia în serios aceste „escapade”.
Este un solist şi un artist extrem de multidimensional, experimental şi… mereu plin de surprize. Mondo Cane este un disc ce cu siguranţă ar trezii nostalgii părinţilor (bunicilor) noştri. Eu după muzica pop italiană nu m-am omorât niciodată şi n-am s-o fac nici de acum încolo.

[youtube= http://www.youtube.com/watch?v=oMe3S2G5AlM&feature=related ]

Totuşi discul lui Patton este relaxant – amuzant -, vocea inconfundabilă şi de clasă, orchestra strălucitoare.
Mi-a plăcut cel mai mult acest „Deep Down”, abordarea Jazzy din „Che Notte!”, tipicul însufleţit în „Ore D’Amore” şi furia strecurată în „Urlo Negro”.

Aştept cu sufletul la gură un Faith No More, un Tomahawk sau un Peeping Tom…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=blE7jOssfqU&feature=related]

4 comments on “Mike Patton – Mondo Cane (2010)

1 Pings/Trackbacks for "Mike Patton – Mondo Cane (2010)"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *